Kokeile tietokonepelien tulevaisuutta Berliinissä

Game Science Center esittelee pelien interaktiivista teknologiaa. Pääset esimerkiksi testaamaan Oculus Rift -virtuaalitodellisuutta sekä ohjaamaan tietokonepeliä silmilläsi.

Neljän pelikehittäjän vuonna 2013 perustama “tulevaisuusmuseo” on täydellinen niille, jotka tykkäävät tekniikasta ja peleistä sekä antautuvat kokeilemaan laitteita, joissa tietokoneita ohjataan käsin, elein, silmin ja koko kropalla – yhtä installaatiota muutetaan kaivamalla hiekkaa!

24 peliaseman näyttelystä kohokohdat ovat heti pienehkön galleriamaisen tilan sisäänkäynnin vieressä olevat kaksi Oculus Rift -asemaa. Niitä suositellaan huipennukseksi vierailun loppuun. Jonoa kannattaa pitää silmällä ja loikata virtuaalitodellisuuteen silloin, kun odotusaika on lyhyimmillään. Vuorot kestävät noin 5-10 minuuttia. Esittelyvideon lisäksi saa valita yhden kahdeksasta tämänhetkisestä virtuaalitodellisuusseikkailusta. Hiljaisimpina aikoina on mahdollista katsoa useampikin video.

Toinen välitön suosikki on peli, joka seuraa ruudun edessä seisovan pelaajan silmän liikettä ja räjäyttää pelissä lähestyviä esineitä kirjaimellisesti katseen voimalla. Myös itse peli on koukuttava.

Uuden teknologian etujoukoissa marssivalle jotkut pelit ja laitteet tuntuvat suorastaan vanhoilta: kehon liikkeillä ohjattava musiikkipeli, kosketusnäytöllä toimiva nopeutta vaativa korttipeli sekä laite, jonka ruudulla siirtyviin neliöihin pitää reagoida läimimällä sijaintia vastaavia nappeja.

Niissä on ehkä enemmän kyse Game Science Centerin nimenkin mukaisesta tieteestä eli aivojen reaktioista pelien tapahtumiin. Eri kehittäjien toteutukset ovat silti ihan kivoja, kuten virtuaalinen hiustenleikkuu, jossa kuulokkeiden kautta tuleva ääni saa siirtyessään aivot kuvittelemaan pään ympärille oikeat sakset ja sipaisut. 

Game Science Centerissä kannattaa vierailla hiljaiseen aikaan, esimerkiksi arkipäivisin. Pienissä tiloissa tulee nopeasti ahdasta, jolloin peleihin ei välttämättä malta uppoutua.

Sisäänpääsymaksu (14 € aikuiselta, 8 € lapselta, perhelippu 32 €) on melko korkea näyttelyn kokoon nähden. Pelejä ja laitteita kiertäessä kuluu silti vähintään tunti, ehkä kaksikin, joten rahalle saa vastinetta. Installaatioiden ja pelien kuvauksien lukemiseen tarvitaan englannin tai saksan taitoa. Auki ke-ma klo 11-19.

Missä: Charlottenstr. 1, Mitte. U6: Kochstrasse. Nettisivu

© Teksti ja kuvat: Erica Löfman

Uusimmat matkavinkit


[the_grid name=”Berliini-blogi”]

Erica Löfman

Berliinissä vuodesta 2009 asunut Erica on työskennellyt journalismin ja lehtien parissa Suomessa, Irlannissa ja Saksassa. Vaikkei Berliinissä kasva mangoja eikä avokadoja, hän ei voisi kuvitella asuvansa missään muussa kaupungissa. Erican kirjoittama Tripsteri Berliini -matkaopas ilmestyi kirjamuodossa syksyllä 2018.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *