Turun saaristo

Pääkuva: Mirva Lempiäisen kotialbumi

Turun saaristo tarjoaa upeita merielämyksiä Suomen länsirannikolla. Vietä päivä Naantalissa, toinen Kemiönsaarella, kolmas Uudessakaupungissa ja viides karunkaunista ulkosaaristoa koluten. Tutki majakoita, saaristolaismaisemia, herkuttele merenherkuilla ja yövy merellisissä tunnelmissa lähellä Turkua. 

Turun saaristoon katsotaan kuuluvan noin 20 000 saarta. Maantieteellisesti Turun saaristo on Saaristomeren Varsinais-Suomeen kuuluva osa Särkisalon ja Kustavin välillä. Esimerkiksi Kemiönsaari ja Parainen kuuluvat Turun saariston eteläosaan.

Turun sisäsaaristo

Veneily on ihanaa, mutta Turun sisäsaaristoon voit tutustua myös maata pitkin matkustaen. Saariston löytöretken kohteisiin pääset autolla tai pyöräillen ja reitin merimatkoille on yhteysaluskuljetus.

Tutustu muun muassa Uudenkaupungin, Maskun, Taivassalon, Naantalin ja Kustavin upeimpiin nähtävyyksiin, ravintoloihin ja majoituksiin reittiohjeineen ja aukioloaikoineen.

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus, niin pääset Turun saariston helmet -kierrokselle.

Naantali

Naantalissa on vaikea olla hymyilemättä kilpaa auringon kanssa. Lähde Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin uimaan, Muumien maailmaan, kuohuviinitehtaalle, luomutilalle, herkuttelemaan upeisiin merimaisemiin tai vaikka iltaristeilylle.

Naantali on erinomainen perhelomakohde ja DayTripster listaa kaupungin kivoimmat kahvilat, ravintolat, lasten kohteet ja majoituspaikat.

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja lähde päiväretkelle Naantaliin.

Kemiönsaari

Kemiönsaari lumoaa upeilla maisemillaan. Kimmeltävä meri, monipuoliset palvelut ja tapahtumat, ihanat lähiruokaa tarjoilevat kodikkaat kesäkahvilat ja kaunis luonto takaavat unohtumattomia elämyksiä tässä rannikkoparatiisissa.

Päivässäkin ehdit kokea paljon, mutta viikonlopun kiertely mahdollistaa täydellisemmän rentoutumisen idyllisissä maisemissa.

Lataa Rentouttava saaristoviikonloppu Kemiönsaaressa -kierros DayTripster-sovelluksesta ilmaiseksi.

Turun ulkosaaristo

Turun ulkosaaristossa voit kokea olevasi ulkomailla – tai ainakin hyvin kaukana arjesta. Hurauta Turusta Kaarinan kautta etelään autolla ja aloita oma saaristoseikkailusi.

Koe lautta- ja laivamatkat raikkaassa meri-ilmassa ja aisti aitoa saaristolaistunnelmaa majakoissa ja kirkonkylillä. Lähde luodoille kajakoimaan tai rannoille ilakoimaan.

Retki Turun ulkosaaristoon

Tee päivän tai parin retki Paraisille, Nauvoon tai Korppooseen, tai matkusta aikataulusi salliessa vielä kauemmas. Nauvon Pärnäisistä pääset yhteysalus m/s Baldurilla aivan ilmaiseksi Suomen eteläisimpään pisteeseen, karunkauniille Utön saarelle.

Jos nelituntinen merimatka tuntuu liian pitkältä, laivan reitiltä löytyy muitakin saaria. Niistä erikoisin on villin luonnon tyyssija Jurmo.

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja lähde unohtumattomalle päiväretkelle Turun ulkosaaristoon.

Turun saariston parhaat hotellit

Turun saaristossa voi yöpyä elämyksellisissä boutique-hotelleissa, karuissa saaristomaisemissa tai vaikkapa Suomen ainoan absinttibaarin yhteydessä. Lue Tripsterin vinkit Turun seudun parhaisiin hotelleihin.

Päiväretket Turun saaristossa

Lataa ilmainen DayTripster ja lähde seuraaville päiväretkikierroksille Turun seudulla:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *