Tripsteri-opaskirjat

Tripsteri-opaskirjat johdattavat unelmien lomalle suosittuihin Tripsteri-kohteisiin. Opaskirjailijat asuvat tai ovat asuneet kohteessa pitkään, joten oppaat sisältävät paljon elämänmakuista paikallistietoutta. Nostamme oppaissa pienyrittäjien paikkoja, lähiruokaa ja -juomaa sekä erityisesti paikallisten rakastamia paikkoja. Kirjat ovat täynnä tarinallisuutta ja sisältävät runsaasti värikuvia!

Tällä hetkellä Tripsteri opaskirjasarjaamme kuuluvat seuraavat oppaat: Tallinna, Norja, Islanti, Thaimaa, Pariisi, Barcelona, Rooma, Berliini, Praha, Lontoo, Irlanti, Lissabon, Kalifornia, Tokio, New York, Costa Brava, Skotlanti ja Kööpenhamina. Sarja laajenee ja uusia Tripsteri-oppaita julkaistaan vuosittain.

Oppaat kustantaa ReadMe ja niitä myydään muun muassa seuraavissa kaupoissa kautta maan:

Tripsteri Barcelona

Tripsteri Barcelona -matkaopas

Barcelona on varmasti maailman elämyksellisin suurkaupunki. Missään muualla et voi nauttia lähitilojen viinejä palmun katveessa, herkutella huippukokkien tapaksilla, vierailla maailman parhaan jalkapallojoukkueen kotikentällä, shoppailla värikkäissä muotiputiikeissa, kivuta vuorilla sijaitsevaan huvipuistoon ja pulahtaa kirkkaanturkoosiin Välimereen.

Opas esittelee Barcelonan kiinnostavimmat nähtävyydet, ravintolat, putiikit ja tapasbaarit, joissa paikalliset käyvät vermutilla. Lisäksi kirja antaa hyödyllisiä vinkkejä siitä, koska Barcelonaan kannattaa matkustaa, minne mennä lasten kanssa ja mitä katumarkkinoita ei ainakaan kannata jättää väliin. Opas avaa Barcelonan värikästä historiaa, kummallisia perinteitä ja itsenäistymiskamppailun taustoja. Kirjassa paljastuu, miksi lahjat tuo kakkaava halko, mitä eroa on katalonialaisella ja espanjalaisella luonteella, mitä yhteistä on katalaaneilla ja suomalaisilla ja missä Messin perustama ravintola sijaitsee.

Oppaan on kirjoittanut toimittaja-kirjailija-muusikko Paula Kultanen Ribas, joka on reissannut ympäri Kataloniaa bändin, taaperon ja katalonialaisen suvun kanssa. Kirjan kuvista vastaa valokuvaaja Tuulia Kolehmainen, joka on osallistunut myös kirjan toimittamiseen.

Tripsteri Berliini

Tripsteri Berliini -matkaopas

Tripsteri Berliini -matkaopas vie löytöretkelle aamupala-annosten sekä kirppariaarteiden äärelle ja opastaa yöelämän koukeroissa.

Berliiniä rikastuttavat lukemattomat pienet kahvilat, ravintolat, baarit sekä putiikit. Nähtävyyksiä ja historiaa on lähes joka korttelissa. Iltaisin voi maistella oluita tai siemailla artesaani-cocktaileja, käydä klubeilla tai keikoilla.

Kirjassa Berliini esitellään eläväisten kaupunginosien kautta, mutta myös herkkusuille, lapsiperheille, budjetti-matkaajille sekä lhbt-matkailijoille on koottu ideoita. Oppaasta löytyy hyödyllistä tietoa vuodenajoista, tapahtumista sekä julkisesta liikenteestä. Saat ohjeet epäviralliselle sightseeing-ajelulle 100-reittibussin kyydissä ja tutustut David Bowien Berliiniin.

Tripsteri Berliini -oppaan on kirjoittanut ja kuvannut Berliinissä vuosikymmenen asunut Erica Löfman, joka on työskennellyt graafisena suunnittelijana lehtien ja journalismin parissa Suomessa, Irlannissa sekä Saksassa.

Tripsteri Costa Brava

Tripsteri Costa Brava -matkaopas

Tripsteri Costa Brava -matkaopas auttaa suunnittelemaan täydellisen matkan Costa Bravalle. Espanjan pohjoisin Välimeren rantakaistale tulvii elämää: puhtaita uimarantoja, historiaa, kulttuuria ja ruokaelämyksiä.
Costa Bravalla on kosolti maailmalla palkittuja huippuravintoloita. Tämä opas vinkkaa parhaat ravintolat eri budjeteille – ja vie kierrokselle alueen parhaille viinitiloille.

Opas johdattaa kreikkalaisille ja roomalaisille raunioille, kiinnostaviin museoihin ja tietysti surrealistisiin Salvador Dalí -kohteisiin. Costa Bravan pääkaupungissa Gironassa pääset muun muassa seikkailemaan Game of Thronesin kulisseissa. 

Ihanien rantakohteiden ja historiallisten kaupunkien lisäksi opas kertoo rannikon parhaista festivaaleista ja aktiviteeteista: patikointireiteistä, huvipuistoista ja vesiurheilumahdollisuuksista.

Oppaan on kirjoittanut toimittaja-kirjailija-muusikko Paula Kultanen Ribas, jonka lomakoti sijaitsee Costa Bravalla.

Tripsteri Costa del Sol

Tripsteri Costa del Sol

Auringon hellimä Costa del Sol on välimerellinen runsauden keidas.

Tripsteri Costa del Sol -matkaopas johdattaa elämysmatkalle Välimeren rannoille,
flamencorytmien täyttämiin viinikellareihin ja arabikylien kapeille kukkakujille. Kirja vie
myös matkailijoiden rakastaman rannikon vuoristopoluille, trendikahviloihin, museoihin ja tapaskeitaisiin.

Rannikkoa esitellään kaupunkien ja kylien kautta. Niihin kuuluvat muun muassa historiallinen Málaga, eloisat rantakaupungit Fuengirola ja Marbella sekä Espanjan kauniimpiin kyliin lukeutuvat Mijas ja Frigiliana.

Kirja palvelee niin kulttuurimatkaajaa, reppureissaajaa, perhelomailijaa kuin pidemmäksi ajaksi rannikolle asettuvaa. Oppaasta löytyy hyödyllistä tietoa julkisesta liikenteestä, ruokakulttuurista ja vuodenajoista. Tutustut paikallisten arkeen ja juhlaan – ja andalusialaiseen juhlahumuun onkin helppo kietoutua mukaan.

Tripsteri Costa del Sol -oppaan on kirjoittanut Málagassa vuosikymmenen asunut toimittaja Eeva-Maria Hooli. Hän on tutkinut rannikkoa kamera ja työvälineet kaulallaan kiikkuen sekä myös espanjalainen isoäiti tai lapset käsipuolessaan kulkien.

Tripsteri Islanti

Tripsteri Islanti -matkaopas, Satu Rämö

Islanti on yksi maailman maagisimpia paikkoja. Missään muualla ei voi saman päivän aikana vaeltaa jäätiköllä, nähdä tulivuorta, kävellä laavapellolla ja nähdä valaita. Ennen nukkumaanmenoa ehtii vielä polskahtaa salaiseen lämpimään lähteeseen. Tämä opas kertoo, miten unohtumaton Islanninmatka toteutetaan. Oppaassa esitellään saaren upeimmat luontokohteet ja vaellusreitit, käydään sukeltamassa ja ratsastetaan islanninhevosella.

Tripsteri Islanti kertoo asiantuntevat vinkit parhaimpiin majapaikkoihin ja autovuokraamoihin. Se johdattelee Reykjavíkin kapeille kaduille ja paikallisten suosimiin ravintoloihin. Käydään illallisella ainakin siellä, minne Björk vie seuralaisiaan ulos syömään! Hyödyllisten matkavinkkien lisäksi kirja kertoo islantilaisesta mielenmaisemasta. Tapaamme menninkäisnäkijän, kansanparantajan ja pankkiirin, joka ryhtyi lastentarhanopettajaksi. Kirjan luettuasi tiedät myös sen, miksi tien 643 päähän kannattaa ehdottomasti ajaa.

Oppaan on kirjoittanut Islannissa vuosikymmenen asunut palkittu matkakirjailija, toimittaja ja suosittu bloggaaja Satu Rämö. Kirjan kuvat on ottanut hänen jäätikköopas-valokuvaaja-puolisonsa Björgvin Hilmarsson.

Tripsteri Irlanti

Tripsteri Irlanti -matkaopas

Irlanti toivottaa tervetulleeksi, aina uudelleen. Tripsteri Irlanti -matkaopas auttaa tekemään täydellisen matkan lumoavaan Irlantiin.

Oppaan avulla koet kaksi maata ja pääkaupunkia: Dublinin kaupungissa, jossa musiikki ei hiljene koskaan, kuljetaan James Joycen ja Pentti Saarikosken jalanjäljissä ja Belfastissa haistellaan ainutlaatuista tunnelmaa, jota niin Titanicin kohtalo kuin poliittiset kahakat varjostavat. Kaupungeista paetaan maaseudulle, vihreille nummille, muinaisille raunioille sekä jylhille vuorille ja rantakallioille. Kädessä tuoppi, taustalla musiikki ja ilmassa lämpö, jonka vain irlantilaisten tervetulleeksi toivottava hymy voi tuottaa.

Kirja näyttää Irlannin vaikuttavimmat luontokohteet, vie läpi maailman pisimmän yhtenäisen rannikkotien ja kertoo mistä löytyvät tunnettuja Cliffs of Moherin rantakallioita korkeammat kalliot ja miksi paikallisten kanssa kannattaa pysähtyä juttusille. Ja ei, Irlannissa ei suinkaan sada aina!

Oppaan on kirjoittanut ja kuvannut Moona Laakso, neljä vuotta Irlannissa asunut ja sinne aina uudelleen palaava freelance-toimittaja, joka oppi juomaan Guinnessia vasta Suomeen palattuaan.

Tripsteri Kalifornia

Tripsteri Kalifornia matkaopas

Tripsteri Kalifornia -matkaopas keskittyy alueen suosituimpiin kaupunkikohteisiin, San Franciscoon ja Los Angelesiin, mutta myös osavaltion hätkähdyttäviin aavikko-, vuoristo- ja rantakohteisiin.

Oppaan avulla löydät parhaat lähiruokaravintolat, viinibaarit ja designkaupat sekä ymmärrät Kalifornian rikasta ruokakulttuuria. Kirja tarjoaa vinkkejä niin reppureissaajille kuin lapsiperheille. Oppaan luettuasi tiedät, onko Kalifornia yhä hippihenkinen, missä The Doors soitti ensimmäisen keikkansa ja kuinka viettää vapaa-aikaa kuin kalifornialainen. Lisäksi opit suunnittelemaan roadtripin, bongaamaan Hollywoodin kiintoisimmat kohteet ja varaamaan liput baseball-otteluun tai viinitilakierrokselle. 

Oppaan ovat kirjoittaneet ja kuvanneet San Franciscossa asuva toimittaja Reetta Kemppi ja Los Angelesissa asuva taiteilija Anikó Kuikka. Tekijät ovat reissanneet ympäri Kaliforniaa: yöpyneet Death Valleyn aavikoilla, fiilistelleet Fillmoren keikoilla, jooganneet Tyynenmeren rannoilla ja hurmaantuneet Sierra Nevadan huipuista.

Tripsteri Kööpenhamina

Tripsteri Kööpenhamina -matkaopas

Tripsteri Kööpenhamina -matkaopas johdattaa Pohjoismaiden eteläisimmän pääkaupungin sydämeen. Opas vie Kööpenhaminan kutsuviin kahviloihin, parhaille festareille ja viilettämään hiukset hulmuten kaupungin pyöräteille. 

Kööpenhaminaan tullaan ennen kaikkea viihtymään. Oppaassa avataan tanskalaisen ”hyggen” salaisuutta ravintola, putiikki ja kuppila kerrallaan. Kööpenhaminan eri naapurustoihin kurkistetaan parhaiden paikallisten vinkkien ja kiinnostavien nähtävyyksien avulla. Opas auttaa suunnittelemaan täydellisen Kööpenhaminan-matkan myös ainoastaan kulinarismin perässä matkustavalle, muodista ja designista innostuneelle sekä lapsiperheelle. Oppaan avulla vuokraat polkupyörän, ajoitat reissusi parhaiden katujuhlien aikaan, maistat maukkaimpia smørrebrødejä ja tiedät missä pulahtaa uimaan keskellä kuumaa kaupunkia. 

Tripsteri Kööpenhamina -oppaan on kirjoittanut Kööpen-haminassa kolmeen otteeseen asunut Karoliina Kinnunen Mohr, joka työskentelee strategioiden parissa. Miehen tanskalainen suku pitää huolen, että kirjoittajan jalat ovat Helsingin lisäksi tukevasti Kööpenhaminassa. 

Tripsteri Lissabon

Tripsteri Lissabon -matkaopas

Tripteri Lissabon -matkaopas auttaa täydellisen reissun suunnittelussa. Opas esittelee Lissabonin parhaat ravintolat, kiinnostavimmat nähtävyydet ja ostospaikat. Mukana on myös paljon paikallisten suosimia paikkoja, joita et välttämättä muuten löytäisi.

Oppaan avulla pääset tutustumaan myös maan historiaan, portugalilaiseen mentaliteettiin, kioskikulttuuriin ja fado-musiikkiin. Kirjassa on myös ideoita erilaisille teema-matkoille, lähditpä reissuun sitten lasten kanssa tai aikomuksenasi koluta läpi kaikkein kiinnostavimmat uutuusravintolat.

Oppaan on kirjoittanut graafinen suunnittelija ja bloggaaja Saara Helkala, joka on asunut Lissabonissa jo vuodesta 2015 lähtien. Kirjan kuvista vastaavat Soile Vauhkonen ja Minna Lehtinen.

Tripsteri Lontoo

Tripsteri Lontoo -matkaopas

Tripsteri Lontoo -matkaopas auttaa suunnittelemaan täydellisen matkan Lontooseen, Euroopan monikulttuurisimpaan ja luovimpaan kauhukakaraan.

Oppaan avulla tutuksi tulevat Lontoon uusimmat kujeet, kiintoisimmat galleriat ja klassikkoravintolat – brutalistista designia ja lontoolaista mielentilaa unohtamatta.

Lontoo inspiroi ja oikuttelee, hurmaa ja uuvuttaa, mutta kylmäksi se ei jätä ikinä. Keskustan nähtävyyksien ja maailmanluokan museoiden lisäksi opas vie Lontoon energisimpiin ja vähemmän tunnettuihin kaupunginosiin, kuten Hackneyyn ja Peckhamiin. Niistä löytyy kaupunkikulttuuria, rajojarikkovaa taidetta, trendikkäitä markkinoita, laadukkain musiikkitarjonta sekä persoonallisimmat tyylit. Niissä asuu myös Lontoon tulevaisuus.

Oppaan on kirjoittanut toimittaja ja brändistrategisti Maria Kivimaa, jolla on yli kymmenen vuoden kokemus kaupungista.

Tripsteri New York

Tripsteri New York -matkaopas

Tripsteri New York -matkaoppaan avulla pääset sukeltamaan maailmankuuluun metropoliin paikallisen silmin. Opas tutustuttaa New Yorkin kuuluisiin nähtävyyksiin ja neuvoo vähemmän tuttuihin, uutta näkökulmaa avaaviin osoitteisiin. Tutuksi tulevat New Yorkin parhaat museot, hauskimmat kaupat ja ihastuttavimmat ravintolat. Tripsterin avulla voit nauttia ikimuistoisen illan paikallisten rakastamassa cocktailbaarissa ja huokailla Manhattanin siluetin edessä kaupungin parhaalla näköalapaikalla. Tripsteri johdattelee sinut myös New Yorkin upeimpiin kulttuurielämyksiin ja kertoo tarinoita kaupungin huimasta historiasta tähän päivään.

Opas on elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja Alli Haapasalon kolmas New York -matkaopas. Vuosikymmenen New Yorkissa asunut Haapasalo on valokuvannut ja kirjoittanut artikkeleita ja blogikirjoituksia palavasti rakastamastaan kaupungista jo viidentoista vuoden ajan. Tripsteri New York -oppaan avulla ensi kertaa kaupunkiin matkustavat ihastuvat New Yorkiin yhtä palavasti, ja kaupunkia tuntevien rakkaus sen kun syvenee.

Tripsteri Norja

Tripsteri Norja matkaopas

Norja-opas on laaja maaopas, joka tarjoaa vinkit niin Oslon kaupunkilomaan kuin vaelluksellekin!

Tripsteri Norja -matkaoppaan avulla pääset unohtumattomalle matkalle vuonojen maahan. Nauti merellisestä tunnelmasta etelärannikolla, saarihyppele Helgelandissa ja häikäisty vuonojen ja Pohjois-Norjan kauneudesta. Löydät oppaan avulla upeimmat vaellukset, tutustut moderneihin viikinkeihin ja hiihtokeskuksiin ja vietät kaupunkiloman Oslossa. Oppaan on kirjoittanut ja kuvannut koskimelontareissulle matkannut ja sille tielle Norjaan jäänyt matkailualan ammattilainen Satu Vänskä-Westgarth.

Tripsteri Pariisi

Tripsteri Pariisi -matkaopas

Mitkä ovat Pariisin uusimmat nähtävyydet? Kuinka katsella Eiffel-tornia kuumailmapallon kyydissä tai tutustua kaupunkiin rättisitikkakierroksella? Minne kannattaa suunnata lasten kanssa? Missä piilee Pariisin veggietown? Entä nousevat Michelin-tähden ravintolat, joissa kokataan tositarkoituksella hiilijalanjälkeä pienemmäksi? Tripsterin Pariisi-opas avaa uusia ulottuvuuksia maailman suosituimpaan matkakohteeseen ja antaa kullanarvoisia käytännön vinkkejä unelmien matkan suunnitteluun. Kirja johdattelee myyttisen “valojen kaupungin” tärkeimpiin nähtävyyksiin ja kurkistaa vaihtoehtoiseen Pariisiin, taiteilijoita inspiroineeseen boheemielämän pesään. Se avaa poskisuudelmien kirjoittamattoman koodin, vie flaneeraamaan runoilijoiden jalanjäljille, paljastaa, mistä löytyy ruokaa aamuviideltä ja missä piilevät kaupungin parhaat piknik-paikat. Se opastaa myös muodin ja yöelämän maailmaan. Paikallisten asukkaiden antamien vinkkien kautta lukijalle näyttäytyy Pariisin sielukas ja vieraanvarainen puoli, joka ei lakkaa yllättämästä.

Pariisi on jatkuvasti muuttuva sekoitus suurkaupungin sykettä, trendikortteleita ja satunnaisia kohtaamisia, sinkinharmaita taitekattoja ja mahtavia monumentteja. Vastakohtaisuuksien Pariisi on lukemattomia suudelmia todistanut arvokas silta, vanhan kirjakaupan homeelta haiseva takahuone, arvokkaan palatsin kullattu patsas ja tietenkin hiljaa virtaava Seine, jonka autoista vapailla rannoilla nousee milloin poliittisten turvapaikanhakijoiden leiri, milloin miljoonabudjetin muotinäytös.

Tripsterin Pariisi-oppaan ovat kirjoittaneet ja kuvanneet Pariisissa pitkään asuneet toimittajat Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen.

Tripsteri Praha

Tripsteri matkaopas Praha

Tripsteri Praha -matkaopas auttaa tekemään täydellisen matkan Prahaan, Euroopan maagisimpaan kaupunkiin. Oppaan avulla tutuiksi tulevat Prahan hämmästyttävimmät legendat, tunnelmallisimmat oluttuvat ja nykypäivän syke.

Praha on aina ollut eläväinen alakulttuurin kuhinakeskus. Keskustan historiallisten nähtävyyksien ja värikkäiden tarinoiden ohella ohella opas vie Prahan letkeimpiin kaupunginosiin Karlíniin, Vinohradyyn, Letnáan ja Holešoviceen. Niissä katutaidetta, kirppiksiä, lekottelupuistoja, kasvisravintoloita, designputiikkeja ja vireitä kaupunkitapahtumia. Entä millainen Praha on koirien kaupunkina?

Oppaan ovat kirjoittaneet toimittajat Siru Valleala ja Antti Helin, joilla molemmilla on vuosien kokemus Prahasta.

Tripsteri Rooma

Tripsteri matkaopas Rooma

Tämä opas kertoo, miten saada paras irti Roomasta. Jo 100-luvulla Rooma oli miljoonakaupunki, ensimmäisenä Euroopassa. Rooman huikaisevan pitkä historia on esillä joka puolella kaupunkia. Oppaassa esitellään kaupungin tärkeimmät ja mielenkiintoisimmat historialliset kohteet niin, että Rooman ikivanhat tarinat heräävät eloon. Miksi roomatar ei tuntenut sääliä, kun villipedot repivät barbaariperheen kappaleiksi hänen silmiensä alla Colosseumin näyttämöllä? Entä missä on se kirkko, jossa säilytetään marttyyrina kuolleen 13-vuotiaan Agnesen pääkalloa? Roomasta löytyy karheanboheemeja opiskelijakortteleita halpoine olutbaareineen ja huippukalliita muotikatuja fine dining -ravintoloineen.

Opas johdattaa italialaisen keittiön tarjoamiin takuuvarmoihin elämyksiin ja paljastaa Rooman parhaimmat ruokapaikat. Mistä löytyy herkullisin pasta alla carbonara, entä missä paikalliset syövät sen rapeapohjaisimman pizzansa? Lukija oppii myös, miten kahvi tilataan ja mitä eri jäätelömaut ovat italiaksi.

Oppaan on kirjoittanut Anu Rinkinen. Anu on runoilija, joka työskentelee kirjallisuuden ja kirjoittamisen parissa myös opettajana, vapaana toimittajana ja suomentajana. Anu on elänyt jo parikymmentä vuotta Italian ja Suomen kulttuurien sekoitteessa. Perheen toinen koti on Sisilian etelärannikolla Gelassa.

Tripsteri Skotlanti

Tripsteri Skotlanti -matkaopas

Skotlanti-opas auttaa sinua tekemään unohtumattoman matkan paikkaan, jonne haluat palata.

Jo Skotlannin pääkaupunki Edinburgh on yhtä aikaa historia-, kulttuuri- ja luontolomakohde. Lähde kaupunkilomalle, päätä nollaamaan tai saarikierrokselle, melomaan tai patikoimaan.

Lähde bongaamaan lintuja tai Linnunrataa, linnoja tai muinaismuistoja. Tutustu huippuluokan festareilla folkin tai jazzin tuoreimpiin lupauksiin. Koe kaupunkien syke ja saarten verkkaisuus. Astu elokuvien ja tv-sarjojen maisemiin.

Voit valita eteläisimmän saaren Arranin tai päätyä Shetlanninsaarten pohjoiskärkeen. Voit asua tv-sarjasta tutussa majakassa Atlantti ja Pohjanmeri jalkojesi juuressa, tai nauttia aamiaiseksi ostereita ja samppanjaa B&B:ssä.

Tekstin takana on toimittaja, tietokirjailija Eeva Simola, jolla on opiskelu-, asumis- ja matkailukokemusta Skotlannista jo lähes 50 vuodelta. 

Tripsteri Tallinna

Tripsteri Tallinna matkaopas

Uusi Tallinna-opas esittelee tutut klassikot ja tuliterät seikkailukolkat

Seikkailujen Tallinna kutsuu! Tripsteri Tallinna -oppaan mukana lähdet sellaiseen Tallinnaan, joka tarjoaa konkarillekin yllätyksiä. Paitsi että koluamme aina yhtä viehättäviä vakiokohteita kuten Vanhaakaupunkia ja Telliskiveä, kurkistamme myös uudemmille seuduille. Luvassa taidetta, herkkuruokaa, ostoksia, kulttuuria, kujeilua ja parasta menoa – unohtamatta kiehtovia kertomuksia, joiden avulla syvennät matkaelämystäsi. Oppaan on kirjoittanut Tallinnassa pitkiä aikoja viettänyt toimittaja Siru Valleala. Kuvat on ottanut Tuulia Kolehmainen.

Tripsteri Thaimaa

Tripsteri matkaopas Thaimaa

Opas auttaa valitsemaan juuri itsellesi parhaiten sopivan saaren tai rantakohteen. Vai haluaisitko seikkailla sademetsässä, rauniokaupungeissa tai Pohjois-Thaimaan vuoristossa? Nekin tulevat tutuiksi Tripsteri-oppaan avulla. Opas esittelee niin tuttuja kuin tuntemattomampiakin matkakohteita Thaimaassa. Opas on myös mainio johdatus Thaimaan kulttuuriin ja eksoottisiin tapoihin. Tämän oppaan luettuasi katselet Thaimaata aivan uusin silmin.

Tripsteri Thaimaa -matkaoppaan on kirjoittanut Thaimaassa vuosia asunut ja maata moneen kertaan ristiin rastiin reissannut matkailutoimittaja Antti Helin.

  • Tilaa Tripsteri Thaimaa -matkaopaskirja täältä.

Tripsteri Tokio

Tripsteri matkaopas Tokio

Tokio on kodikkaan valtava ja valtavan kodikas. Maailman suurimmassa kaupungissa on mahdollista kokea hurmaavaa eksymistä, uskomattomia herkkuja ja hetkessä viipyvää kauneutta. Tripsteri Tokio -oppaan avustuksella teet upean matkan Japanin pääkaupunkiin, jossa jokainen päivä on seikkailu. Löydät pienten kujien aarteita, tutustut värikkäisiin temppeleihin, astut harmonisiin puistoihin ja kaikkein omituisimpiin baareihin ja teemaravintoloihin.

Tämä opas kertoo vinkit kaupunginosien parhaimmistoon, koko perheen retkiin, kuumiin kylpyihin ja raamenkuppiloihin. Kurkistamme myös japanilaisen estetiikan saloihin, pilvenpiirtäjiin, ninjojen historiaan ja animen ja mangan maisemiin.

Oppaan on kirjoittanut toimittaja Siru Valleala, joka on asunut pitkään Tokiossa ja vierailee siellä yhä vuosittain. Sillä kun kerran on Tokion sykkeen sisällään tuntenut, ei siitä koskaan enää tahdo luopua.

Tripsteri Tukholma

Tripsteri Tukholma -matkaopas, Soile Vauhkonen

TRIPSTERI TUKHOLMA -matkaopas auttaa suunnittelemaan täydellisen matkan Ruotsin pääkaupunkiin. Tukholmassa vetävät puoleensa paitsi ravintola- jakahvilaelämykset sekä skandinaavinen design, myöskulttuuri ja lumoavan kaunis saaristo.

Opas johdattaa Tukholman kiinnostavimpiin museoihin, kauneimpiin puistoihin, herkullisimpiin ravintoloihin, tunnelmallisimmille toreille ja suosituimpiin secondhand-kauppoihin. Lisäksi opas kertoo keikkapaikat ja huvipuistot, kattoterassibaarit, putiikkihotellit ja herkkukahvilat. Missä tarjoillaan Tukholman parhaat lihapullat, pullakahvit, Michelin-annokset, vegaaniruuat ja pienpanimo-oluet? Entä missä sai alkunsa Tukholmasyndrooma tai Abban Waterloo-kappale? Mitkä monarkian merkkipaalut on pakko nähdä? Tutustu Tukholmaan pintaa syvemmältä.

Päiväretkille lähdetään upeaan saaristoon, keskiaikaisille linnoille,hemmottelukylpylöihin ja lasten kohteisiin.

Oppaan on kirjoittanut ja valokuvat ottanut sopivasti ruotsalaistunut yrittäjä ja valokuvaaja Soile Vauhkonen, joka on asunut Tukholmassa lähes kymmenen vuotta.

Lue lisää