Lappeenranta

Lappeenranta on lupsakkaan meiningin kaupunki Saimaan kauniilla rannalla. Kaupunki tunnetaan legendaarisesta Lappeenrannan linnoituksesta, kekseliäästä Hiekkalinnasta, grilliherkuista atomista ja vedystä, sota-ajan Salpalinjasta, Sorjosesta sekä vaikkapa yhtyeistä Kotiteollisuus ja Mokoma.

Lappeenranta on upea kesällä, kun satamassa voi käyskennellä auringonpaisteella, lenkkeillä Pusupuistossa, istahtaa kattoterassille tai nautiskella paikallisista paahtimokahveista ja vegaaniherkuista. Talvella taas kannattaa keskittyä tunnelmallisiin sisätiloihin, sillä kaupungissa on erinomaisia kahviloita, museoita ja ravintoloita.

Lappeenrannan nähtävyydet

Lappeentanta on kaupunki, jossa on helppo viihtyä. Kaikki on kävelymatkan etäisyydellä, jopa uimaranta.

Tunnetuin kaupunki on historiallisesta Linnoituksestaan, ja Linnoituksen kukkuloilla onkin hauska kuljeskella ja ihailla Saimaan-maisemia. Lähistöllä on museoita, gallerioita, käsityöläisten putiikkeja ja tunnelmallisia kahviloita. Testaa vaikkapa Kahvila Majurska ja käy samalla shoppailemassa Majurskan talon ihastuttavissa puodeissa.

Suosittu samoilupaikka on myös lähistöllä sijaitseva Lappeenrannan satama, jonka kioskista lienee pakollista nautiskella paikallinen herkku vety tai atomi. Kysy myös vegaaniset versiot! Kesällä kannattaa käydä katsomassa aivan sataman päädyssä, millainen Hiekkalinna tänä vuonna on rakennettu.

Lisää kaupunkitunnelmaa on kauppatorilla.

Löydät DayTripster-sovelluksesta kaupungin parhaat puuhat kätevästi teemojen mukaan listattuina.

DayTripster App: Päivä Lappeenrannassa

Lappeenrannan ravintolat, kahvilat ja baarit

Kuva: Laivaravintola Prinsessa Armaada, Lappeenranta
Kuva: Laivaravintola Prinsessa Armaada

Lappeenrannassa on viihtyisiä ja aivan erityisen laadukkaita kahviloita. Tripsterin suosikit ovat keskustan Paahtimokahvila Makea Coffee, joka tarjoilee myös erinomaisia vegaanileivoksia, sekä Linnoitusniemen kärjessä sijaitseva ihanan tunnelmallinen Lehmus Roastery Satamatie 6, jossa on myös kiva matkamuistomyymälä.

DayTripster App: Lappeenrannan kotoisimmat kahvilat

Kaupunki yllättää myös laadukkailla ravintoloillaan. Meidän vakiokohteitamme on keskustan perinteikäs ravintola ja viinikellari Wolkoff. Satamassa kannattaa pistäytyä myös ravintolalaivoilla.

DayTripster App: Lappeenrannan ravintolaherkkuja

Lappeenranta lasten kanssa

Lappeenranta on hyvin lapsiystävällinen kaupunki, ja lasten kanssa on mukava tutustua satamaan, laivaristeilyihin, Hiekkalinnaan ja Linnoitukseen.

Kannattaa myös kipaista Myllysaaren perhepuistoon, jossa on paljon kivaa puuhaa. Alueelta löytyy leikkipuisto, uimaranta, pelialueita, kelkkaliukumäki ja kahvila.

Lappeenrannan hotellit

Original Sokos Hotel Lappee

© Original Sokos Hotel Lappee
© Original Sokos Hotel Lappee

Kauppakeskus IsoKristiinassa sijaitsevan hotellin välittömässä yhteydessä on kätevän paljon kauppoja ja muita palveluita. Hotellihuoneet ovat siistejä, ja säbgyt ovat erityisen mukavat! Aamiaisella muistetaan myös erikoisruokavaliot. Tilaussaunaan mahtuu 15 henkilöä kerrallaan.

Missä: Brahenkatu 1

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Gasthaus Kantolankulma

© Gasthaus Kantolankulma
© Gasthaus Kantolankulma

Gasthaus Kantolankulmalla on eri kokoisia huoneistoja ydinkeskustassa. Asuntoja on 20 neliön yksiöstä jopa 80 neliön kolmioon saakka. Palveluihin kuuluu myös viihtyisä saunaosasto.

Missä: Kimpisenkatu 19

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Salpalinjan Hovi

© Salpalinjan hovi
© Salpalinjan hovi

Kartanomainen huoneistohotelli 9 kilometrin päässä Lappeenrannan keskustasta on keskellä Etelä-Karjalan kaunista luontoa ja historiallisia paikkoja. Hotelli on remontoitu Rutolan hirsirakenteisesta kyläkoulusta. Se tarjoaa kuusi oppiaineiden mukaisesti sisustettua hauskaa huoneistoa. Kaikissa on keittiönurkkaus, kylpyhuone ja televisio.

Missä: Vanha Mikkelintie 125

Katso ajankohtaiset hinnat ja varaa tästä.

Lappeenrannan ostokset

Suuntaa paikallisten tuliaisten toivossa Linnoituksen kujille, kuten Majurskan talon puoteihin, museokauppoihin ja Lehmus Roasteryn kauppaan. Myös keskustassa on runsaasti pienyrittäjien kiinnostavia kauppoja.

Muista herkkutuliaispuolella etenkin Lehmuksen ja Makea Coffeen kahvit sekä Panimoyhtiö Tujun psykyedeeliset pienpanimotuotteet, joita saa paikallisista supermarketeista tai loppuviikosta Tujun omasta kaupasta Meijerinkadulta.

DayTripster App Lappeenranta

DayTripster-sovelluksessa on useita käteviä päiväkierroksia ja Kaupungin parhaat -listauksia. Sovellus on ilmainen ja löydät sen sovelluskaupoista DayTripster-nimellä.

DayTripster App: Päivä Lappeenrannassa

Lue lisää: Saimaan hotellit ja lomamökit

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *