Tallinna

Tallinna-sivuja uudistetaan 2021-2022 uuden Tripsteri Tallinna -matkaopaskirjan myötä. Kirja ilmestyy alkuvuodesta 2022! Päivitetyn Tallinnan tarjonnan löydät ilmaisesta DayTripster-sovelluksesta – lataa sovelluskaupoistasi!

Pidän siitä, että design-kaupan rinnalla on selvänäkijän esoteerinen putiikki ja fine dining -ravintolasta voin jatkaa jalan venäläiseen diskoon tai että torilla puutarhansa antimia myy herttainen mummo, jolla on oma pullopanttisysteemi pienelle omenamehubisnekselleen. Pidän Tallinnasta sen kompaktiuden ja kotoisuuden takia –  ja lukemattomien erilaisten mahdollisuuksien takia.

Tallinna on aikamatka keskiaikaan, tsaarinaikaan ja neuvostoaikaan. Tallinna on myös trendikäs kaupunki, josta ei luovuutta ja yritteliäisyyttä puutu. Näistä elementeistä muodostuukin se Tallinna, jollaisena minä sen näen ja koen: joka nurkalla on tarina odottamassa. Tallinna on mahdollisuuksien kaupunki.

Tallinnassa on paljon nähtävää ja koettavaa: monenlaisia museoita ja nähtävyyksiä, sekä runsas kulttuuritarjonta. Kun sielu on ravittu, on kehon vuoro: Tallinnassa riittää mainioita ravintoloita ja kahviloita. Hintatasokin on Tallinnassa kohtuullinen. Myös yöelämä on vilkasta.

TALLINNAN HOTELLIT

Vaihtoehtoja on luksushotelleista edullisiin hostelleihin ja idyllisiin majataloihin. Jokaisen kukkarolle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto. Liikkuminen Tallinnassa on helppoa ja edullista, joten majapaikan voi hyvin valita myös hieman kauempaa.

TALLINNAN OSTOKSET

Suuria kauppakeskuksia on ympäri Tallinnaa ja virolaisen muotiosaamisen taidonnäytteitä esitellään vanhaan ompelutehdaskompleksiin perustetun muotikorttelin kaupoissa. Monet etsivät Tallinnasta myös käsitöitä tai käsityötarvikkeita. Pieniä putiikkeja on etenkin Vanhassakaupungissa, Kalamajassa ja Telliskivissä. Tallinnassa kannattaa hyödyntää myös kaudenhoitopalveluja.

PERHELOMA JA LEMMIKIT

Tallinna on sopiva kohde myös lapsiperheille. Kaikenikäisille lapsille löytyy aktiviteetteja: Nukketeatterista seikkailupuistoihin, rantaleikeistä keskiaikaisiin tunneliseikkailuihin.

RETKET TALLINNASTA

Viro on niin pieni maa, että suurin osa Virosta on Tallinnasta päiväretken ulottuvilla. Suosittelenkin tutustumaan myös Viroon Tallinnan ulkopuolella. Tallinna on kuitenkin hyvin erilainen kuin se Viro, joka avautuu Tallinnan ulkopuolella. Virolaiset itse naureskelevat tallinnalaisille, jotka juoksuaskelin kiiruhtavat paikasta toiseen, kun muualla maassa otetaan rennommin.

Retkelle voi lähteä junalla, bussilla tai edullisella vuokra-autolla.

  • Lue lisää Retket -sivulta.

Sitten ei muuta kuin hyvää matkaa eli head reisi oman Tallinnasi etsimiseen! Olkoon se matka mukava seikkailu!

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *