Tallinnan kaupunginosat

Tallinna-sivuja uudistetaan 2021-2022 uuden Tripsteri Tallinna -matkaopaskirjan myötä. Kirja ilmestyy alkuvuodesta 2022! Päivitetyn Tallinnan tarjonnan löydät ilmaisesta DayTripster-sovelluksesta – lataa sovelluskaupoistasi!

Vanalinn

Keskiaikainen vanhakaupunki eli Vanalinn on Tallinnan ylpeys ja syystä: se on yksi Euroopan parhaiten säilyneitä keskiaikaisia kaupunkeja. Vanhakaupunki on täynnä elämää ja siellä saa helposti kulumaan päivän tarvitsematta astua muurien ulkopuolelle. Sen tosin tietävät monet, sillä kesäisin vanhakaupungin kadut ovat usein täynnä turisteja.

Kalamaja

Vanhankaupungin kupeessa sijaitsevia Kalamajan ja Telliskivin alueita kutsutaan boheemi- ja hipsterialueiksi. Skyscanner nimesi Kalamajan yhdeksi maailman hipstereimmäksi alueeksi 2014. Kalamajassa on paljon Viron ensimmäisen itsenäisyyden eli 1900-luvun alkupuoliskon aikaisia puutaloja, jotka aikoinaan rakennettiin työläisten asunnoiksi. Telliskivi Loomelinnak on luovan yrittämisen keskus, jossa on taiteilijoiden ja käsityöläisten työhuoneita, kirpputori, teatteri ja jatkuvasti erilaisia tapahtumia. Kummastakin löytyy kahviloita, ravintoloita ja pikkuputiikkeja.

Rotermann, Kadriorg

Vanhankaupungin toisella puolella sijaitsee ydinkeskusta, jossa voi tehdä ostoksia esimerkiksi Rotermannissa ja Solariksessa. Kadriorgin puisto on suosittu kävelypaikka. Kadriorgissa saa nauttia taidenäyttelyistä ja siellä sijaitsee myös presidentin linna. Toisaalta Kadriorg on myös kuin elävä arkkitehtuurin museo, sillä eri aikakaudet ja tyylit ovat siellä rinta rinnan edustettuina.

Nõmme

Nõmme on Tallinnan metsäkaupunginosa: virolaisten palmujen eli mäntyjen suojissa oleva omakotitaloalue, jossa on myös seikkailupuisto, Glehnin linna ja tori sekä muutama mainio ruokapaikka.

Veera Marjamaa

Tallinnassa asuva käsikirjoittaja, näytelmäkirjailija ja bloggaaja.

Kommentit (4):

Veera Marjamaa 01.04.2016 21:54

Hei Maria! Aamiaiset löytyvät täältä: https://tripsteri.fi/tallinna/ruoka-ja-juoma/ravintolat-ja-kahvilat/parhaat-aamiaispaikat/

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Maria 01.04.2016 13:03

Hei!
Olisiko teillä vinkata Tallinnan aamupaloja? Laivamme pysähtyy vain klo 9-12 maissa, joten brunssit alkavat liian myöhään.. :/
Kiitos jo etukäteen!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Veera Marjamaa 30.03.2016 12:11

Moi! Olis vinkkejä! Näistä on tulossa postaustakin, mutta tässä ensihätiin: Kohvik Sõbrad, T35 Bakery&Specialty Coffee, Cafe Noble, Levier ja Kalamaja Pagarikoda. Telliskivi 15 on gastropub ja Kalamajan kulttuuri-ihmiset löytää usein istumasta iltaa kahvila-baari TOPSista. Olisi kiva kuulla kokemuksistasi, jos näistä jossain käyt :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Siru 26.03.2016 10:56

Moi, olisko vinkkejä Tellsikiven/Kalamajan kivoimpiin kahviloihin / kuppiloihin? Taas menossa ensi viikolla :) F-Hoone on tuttu!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *