Gluteeniton Tallinna

Gluteeniton ruoka on nousemassa suosioon myös Virossa. Keliaakikkojen tai gluteenia välttelevien on varsin helppo löytää ravintoloista herkullista syötävää, mutta hotelleiden aamiaisilla ja ruokakaupoissa valikoima on usein melko pieni. Tallinnan gluteeniton helmi on ravintola Kivi Paber Käärid Telliskivessä.

Gluteeniton” on viroksi gluteenivaba. Ravintoloiden ruokalistoilla gluteeniton valikoima on selkeästi merkitty, ja yleisesti ravintoloista löytyy ainakin jokin gluteeniton vaihtoehto. Vegaaniravintoloissa on usein myös gluteeniton ruokavalio hyvin huomioitu.

Hotelleissa on yleensä myös vaihtoehtoja, mutta pienemmissä paikoissa joudut pyytämään erikseen. Parasta on tilata etukäteen, jos mahdollista.

Gluteeniton Tallinna: poimintoja ravintoloista

Kivi Paber Käärid

Kuva: © Kivi Paber Käärid
Kuva: © Kivi Paber Käärid

Kivi, paperi vai sakset? Hauskan niminen Kivi Paber Käärid on Tallinnan tunnetuin gluteeniton ruokaravintola. Lähes kaikki on gluteenitonta, ja juomalistallakin on gluteenittomia vaihtoehtoja. Menu tarjoaa useita vegaanisia annoksia, mutta myös mereneläviä ja lihaa. Koko päivän aamiainen ja herkkujätskejä ja muita jälkkäreitä! Ravintola on tunnelmallinen, ja iltaisin on usein livemusiikkia. Pöytävaraus on suositeltava, sillä kuppila on todella hip paikallisten keskuudessa. Kesällä voi aterioida terassilla.

Telliskivi 60a-7

Kivi Paber Käärid: Kotisivu

Oasis

Rotermanni on tulvillaan ihania ravintoloita. Kuvassa Oasis. Kuva: Tuulia Kolehmainen.
Rotermanni on tulvillaan ihania ravintoloita. Kuvassa Oasis. Kuva: © Tuulia Kolehmainen.

Tämä eräs Tallinnan ihanimmista vegaaniravintoloista on oiva myös gluteenittomalle ruokavaliolle. Oasis on tyylikäs mutta kotoisa ja palvelu on huomaavaista, ja menun 100-prosenttisesti kasvipohjaiset annokset houkuttelevat joka ikinen. Myös hauskoja mocktaileja ja cocktaileja sekä gluteenittomia jälkkäreitä! Oasis toivottaa tervetulleeksi niin lapset kuin lemmikitkin.

Rotermanni 14

Oasis: Kotisivu

Rataskaevu 16

Hirvenliha-annos, Rataskaevu 16. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Hirvenliha-annos, Rataskaevu 16. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Rataskaevu-kadulla on useita tunnelmallisia ravintoloita, mutta monien mielestä yksi on ylitse muiden. Se on tämä maukas ravintola, joka nimenään kantaa simppelisti omaa osoitettaan. Muista varata pöytä – ja kurkistaa perähuoneen wc-tilojen erikoiset yksityiskohdat kuten jalkojen alla avautuva tunneliaukko. Ravintola sopii koko perheelle, kaikille ruokavalioille ja kukkaroille sekä niin treffiherkistelyyn kuin rentoon kaverikyläilyyn. Gluteeniton valikoima on selkeästi merkitty. Kaunis esillepano. Lapsille on pieni leikkipaikka.

Rataskaevu 16

Rataskaevu 16: Kotisivu

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit

Parhaat ravintolat Tallinnassa

Tallinnan parhaat vegaaniravintolat

Tallinnan parhaat kahvilat

Tulossa: Tallinnan parhaat baarit, olutpubit ja viinikellarit

Tulossa: Tallinnan parhaat digityöläisen kuppilat

Oppaan pääsivu: Tallinna

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *