Matkustaminen Tallinnaan – tärkeimmät ohjeet

Valtaosa matkustaa Tallinnaan laivalla. Helsingistä Tallinnaan on suoria lentojakin, ja matka kestää puoli tuntia, mutta laivayhteys on kuitenkin astetta ekologisempi vaihtoehto. Lisäksi laivalla on aina tunnelmaa!

Matkustaminen Tallinnaan on helppoa ja hauskaa. Laivamatka Helsingistä Tallinnaan kestää 2–3,5h, ja meno-paluun hinta vaihtelee 10 ja 100 euron välillä ajankohdista ja tarjouksista riippuen. EU-kansalainen tarvitsee voimassa olevan passin tai henkilöllisyystodistuksen. EU-kansalaiset saavat oleskella maassa rekisteröitymättä kolme kuukautta. 

Satamat Suomessa ja Tallinnassa

Helsingistä Tallinnaan matkustetaan Länsisatamasta (Tallink Silja & Eckerö Line) tai Katajanokalta (Viking Line XPRS). Oman auton kanssa voi matkata myös Helsingin Vuosaaren Hansaterminaalista rahtilautalla Tallinnan Muugan terminaaliin ja kokea erilaisen laivamatkan. Huom! Välillä katkoja matkustajaliikenteen sallimisen kanssa.

Viking XPRS ja Eckerö Line saapuvat Tallinnan satamassa (Reisisadam) A-terminaaliin ja Tallink Silja D-terminaaliin. Terminaalien välissä kulkee nykyään silta, joten yhteys on aiempaa nopeampi.

Mikäli yöpyy Tellismäki-Kalamaja-seudulla, on A-terminaali lähempänä, keskustan hotelleille taas D-terminaali on kätevin.

Laivalla Tallinnaan. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Laivalla Tallinnaan. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Laineilla kolme päälaivayhtiötä

Useimmiten Viking XPRS ja Eckerö Line ovat edullisimmat lautat. Tallink Siljallakin on tarjouksia, ja etenkin Megastar on mukavan viihtyisä. Tallink Siljan shuttlelaivat MyStar ja Megastar ovat nopeimpia ja kulkevat Helsingin ja Tallinnan väliä kahdessa tunnissa. Lue Tripsterin testimatkoista Tallinnaan!

Tallink Silja Europa on lapsiperheelle oiva valinta suuren leikkitilansa ansiosta, mutta tällä laivalla on ollut pitkiä toimintataukoja, joten tarkasta tilanne.

Kansainväliset risteilyalukset pysähtyvät Euroopan-risteilyillään myös Tallinnassa. Nämä suuret risteilyalukset saapuvat Tallinnan satamaan noin 1,5 kilometrin kävelymatkan päähän Vanhastakaupungista. Uusitulla satama-alueella on paljon nähtävää.

Matkustaminen Tallinnaan lentäen

Matkustaminen Tallinnaan on järkevintä laivalla, ja muutenkin Tripsteri suosittelee laivamatkaa kyydiksi Tallinnaan, mutta mainitkaamme muutama lentokentän kuriositeetti. Tallinnan Lennart Meri -lentoasema (Tallinna Lennujaam) sijaitsee neljän kilometrin päässä keskustasta. Taksimatka kentältä keskustaan kestää noin 20 minuuttia. Lentoasemalta kulkee bussilinja sekä kätevin vaihtoehto, ratikka 4. Nelosella pääsee Vapaudenaukiolle, Viru Keskukselle, keskustorille ja linja-autoasemalle.

Lentoasema on tunnettu viihdykkeistään. Kentällä voi pelata shakkia ja pingistä tai Lottemaan leikkikentän pallopelejä sekä juosta juoksumatolla Euroopan ensimmäisellä pop-up-kuntosalilla.

Tallinnan lentoasema kuuluu myös niiden ensimmäisten lentoasemien joukkoon, jossa on oma lentoasemakirjasto. Kirjan voi palauttaa, kun ehtii ja jaksaa eli kirjasto toimii luottamuksen pohjalta. Kirjastoa voi käyttää myös kirjojen vaihtopisteenä: jätä sinne jo lukemasi ja ota tilalle uusi. Eräs erikoisuus on itsepalvelukahvila, joka toimii myös yön tunteina, kun kahvilat on suljettu. Matkustaja voi valmistaa itselleen voileivän ja jättää lähtiessään pienen korvauksen.

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Tallinnaan koiran kanssa

Kolme erilaista laivamatkaa: Lapsiperheen reissu, Bisnesmatkaajan laivamatka ja Perinteinen laivaelämys

Tallinnan julkinen liikenne

Tallinnan hotellit – valitse sijainti näillä kriteereillä

Oppaan pääsivu: Tallinna

Lataa ilmainen DayTripster-sovellus ja tee Tallinnaan omia suosikkikierroksiasi!

DayTripster Tallinna
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *