Tripsterin suosikit: parhaat ravintolat Tallinnassa

Kun Tripsteri lähtee Tallinnassa syömään hyvin, merkitsee se yleensä sekä viihtyisän, omaperäisen miljöön että ekologisten seikkojen yhdistelmää. Lopputuloksena on elämyksellinen ateria, joka jää mieleen.

Tripsterin lempipaikat vaihtelevat kauden ja mielialan mukaan, mutta tässä kattauksessa esittelen sellaiset kestosuosikit, joihon on palattava yhä uudelleen! Kurkkaa mielestämme kaupungin parhaat ravintolat!

Kaikkia ravintoloita yhdistävät laadukkaat, läheltä saapuvat raaka-aineet, sesonkien hyödyntäminen, eettisyys ja viihtyisyys.

Lore Bistroo

Lore Bistroo, Noblessner. © Tuulia Kolehmainen
Lore Bistroo, Noblessner. © Tuulia Kolehmainen

Noblessnerin sataman rento ja laadukas keidas on monien kulinaristin vakiovalinta. Vihreä takka, viherkasveja, seinillä aikakausien rosoa, ah niin tyylikästä ja urbaania. Pönötellä ei tarvitse, vaan tämä bistro on tuttavallinen kavereiden hengailupaikka. Ravintoloitsijat Kristjan Peäske ja Janno Lepik, jotka tunnetaan ravintoloiden Lee (entinen Leib) ja Umami perustajina, ovat oikean asian äärellä: muistamassa, että tärkeä osa ruokailuelämystä on tunnelman ja aterian jakaminen toisten kanssa. Tarjoilijat avaavat annosten saloja mielellään ja suosittelevat juomia. Talon vegaaniset cashewpyörykät ovat täyteläisiä, mutta niukka vegaanivalikoima saisi olla hieman laajempi. Lihaisampia raaka-aineita saapuu lähialueiden farmeilta – ja merestä. Hintataso on keskimääräistä Tallinnaa korkeampi.

Juomalistalla on hyvää kombuchaa, mocktaileja, vaikuttava kattaus viinejä, Pühasten ja Põhjalan oluita, itsetehtyä omenasiideriä ja telliskiveläisen Juniperin ginejä.

Lapsille on oma menunsa, ja puuhaksi on pelejä ja piirusteluvälineitä.

Peetri 12

Oasis

Rotermanni on tulvillaan ihania ravintoloita. Kuvassa Oasis. Kuva: Tuulia Kolehmainen.
Rotermanni on tulvillaan ihania ravintoloita. Kuvassa Oasis. Kuva: Tuulia Kolehmainen.

Tallinnan ihanin vegaaniravintola sijaitsee Rotermannin korttelissa. Oasis on tyylikäs mutta kotoisa ja palvelu huomaavaista, ja menun 100-prosenttisesti kasvipohjaiset annokset houkuttelevat joka ikinen. Myös hauskoja mocktaileja ja cocktaileja sekä myös gluteenittomia jälkkäreitä – mikä ilo! Ravintolan puuhamiehellä Toomas Laigulla on ihailtavan suuri visio tehdä maailmasta parempi paikka. Hän sai idean omasta vegaaniravintolasta matkustettuaan Intiassa ja nautittuaan päivittäin herkullisia kasvisaterioita. Hän perusti Vanhankaupungin jo edesmenneen Cafe Inspiratsioonin, ja sitten kutsu kävi myös Rotermannin korttelista. Oasiksen ohessa on kiva vegaanipuoti. Oasis toivottaa tervetulleeksi niin lapset kuin lemmikitkin. Kun kohteena ovat parhaat ravintolat Tallinnassa, muista vähintään Oasis!

Rotermanni 14

Ülo

Ülo. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Ülo. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Hyvää ruokaa ja mutkatonta tunnelmaa lähellä Balti Jaama Turgia Kalamajan kupeessa. Ravintola kuuluu samaan sisarperheeseen kuin Tallinnan suursuosikki Rataskaevu 16, ja sen huomaa maussa ja fiiliksessä. Ystävällisen ja selkeän palvelun paikassa fanitetaan leppoisaa herkkutunnelmaa – kuin olisit kylässä isovanhemmillasi. Samalla näkökulma on nuorekas ja retron tyylikäs – eli kuin lapsenlapset olisivat isovanhemmilla kylässä. Ülo on miehen etunimi ja hieman kuin suomalainen pertti tai seppo, ja ravintola haluaa nostaa nimen uudella tavalla trendikkääksi! Annokset ovat aasialaistunnelmia henkivää lohturuokaa, ja vegaaniannoksiakin on useita.

Kopli 16

NOP

NOP-ravintolan terassi, Kadriorg. Kuva © Tuulia Kolehmainen
NOP-ravintolan terassi, Kadriorg. Kuva © Tuulia Kolehmainen

Kadriorgin viehättävässä puutalokaupunginosassa sijaitsevan ravintola-kahvilan yli satavuotiaan puutalon piha on ihanan kutsuva. Sadepäivänä sisätila on yhtä lailla viehättävä. Ekohenkisen paikan nimi tulee sanoista “Neighborhood Organic Place” eli anti on maittavaa luomua lähiruokahenkeen. Useita vegaaniannoksia. Kaikki tehdään käsin itse alusta alkaen. Paikallista tunnelmaa, lapsille pieni leikkipaikka ja ohessa kivan valikoiman luomupuoti. Joskus hitaahko palvelu.

J. Köleri 1

Rataskaevu 16

Rataskaevu 16. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Rataskaevu 16. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Rataskaevu-kadulla on useita tunnelmallisia ravintoloita, mutta monien mielestä yksi on ylitse muiden. Se on tämä maukas ravintola, joka nimenään kantaa simppelisti omaa osoitettaan. Muista varata pöytä – ja kurkistaa perimmäisen huoneen wc-tilojen erikoiset yksityiskohdat kuten jalkojen alla avautuva tunneli. Ravintola sopii koko perheelle, kaikille ruokavalioille ja kukkaroille sekä niin treffiherkistelyyn kuin rentoon kaverikyläilyyn. Kaunis esillepano. Lapsille on pieni leikkipaikka.

Rataskaevu 16

Tai Boh

Kuva: © Tai Boh
Kuva: © Tai Boh

Parhaat ravintolat -listaukseemme pääsee myös Vanhankaupungin reunalla sijaitseva hauskan erikoinen, suorastaan taideterapeuttinen ravintolakohde! Puisen huvilan yläkerrassa on Tai Boh, aasialainen fuusioravintola, jossa ei jarrutella sisustushulluuden överyysrajoilla. Tässä kaupungin kiinnostavin aasialainen! Vegeruokavaliolle on oma listansa. Hauska paikka lasten kanssa, ja ruoka on herkkua.

Mere pst 1

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit

Tallinnan parhaat vegaaniravintolat

Gluteeniton Tallinna

Tallinnan parhaat kahvilat

Tulossa: Tallinnan parhaat baarit, olutpubit ja viinikellarit

Tulossa: Tallinnan parhaat digityöläisen kuppilat

Oppaan pääsivu: Tallinna

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *