Tallinnaan koiran kanssa

Koira on varsin helppo ottaa mukaan Viroon. Tallinnassa karvainen ystävä pääsee useisiin kahviloihin ja ravintoloihin, ja hotellivaihtoehtojakin löytyy. Virolaiset ovat koiraystävällistä porukkaa.

On helppoa ja hauskaa matkustaa Tallinnaan koiran kanssa. Laivalla matkustaminen onnistuu varsin vaivattomasti. Myös Tallinnassa koiran kanssa on helppo kulkea. Koira tarvitsee passin, perusrokotukset ja Virossa ennen paluuta otettavan ekinokokkoosilääkityksen, joka merkitään passiin.

Matkaa varattaessa lemmikistä ilmoitetaan, ja riippuu yhtiöstä, paljonko LEMMIKKILIPPU maksaa. Esimerkiksi Tallink Siljalla hinta on 13 € per suunta. Eläimiä otetaan rajoitettu määrä.

Jos matkustat Tallinnaan koiran kanssa AUTOLLA ja koira oleilee autokannella, ei lemmikeistä veloiteta maksua. Kannattaa huomioida kesähelteet ja talven pakkaset eli lemmikkiä ei aina voi jättää autoon. Megastarin garage-paikkaa lukuun ottamatta omistaja ei pääse autokannelle matkan aikana.

Tallinnaan koiran kanssa laivalla – eri yhtiöiden perussäännöt

Jos lähdet Tallinnaan koiran kanssa VIKING LINELLA, voi koira oleskella kanssasi yleisissä tiloissa, mutta ravintola-alueille ei saa mennä. Opas- ja avustajakoirat matkustavat ilmaiseksi. Ulkokannella on pissapaikka. Autokannella matkustavallekin on varattava paikka ennakkoon.

TALLINK SILJALLA on lemmikkihyttejä, joihin mahtuu maksimissaan kolme eläintä. Yli 8 kg painava lemmikki matkustaa hytissä, häkissä tai autossa. Ilman häkkiä veloitetaan pakollisen lemmikkihytin hinta. Häkkiä varten voi ottaa mukaan oman lukon tai lainata lukon infosta panttia vastaan. Yleisissä tiloissa ei saa oleskella ison lemmikin kanssa. Kuonokoppa tarvitaan matkalla hyttiin tai kennelhäkeille.

Tallink Shuttle-aluksilla (MyStar/Megastar) alle 8 kg painavia lemmikkejä voidaan kuljettaa kantokassissa tai -repussa, jolloin hyttiä tai häkkiä ei tarvitse varata. Lipun hinta veloitetaan. Alle 8 kg painavia lemmikkejä voidaan viedä julkisiin tiloihin poislukien ravintolat, baarit ja lasten leikkitila sekä Comfort Lounge ja Business Lounge.

Lemmikkien ulkoiluttaminen Tallink Shuttle-aluksilla (MyStar/Megastar) ei ole mahdollista matkan aikana. Europalla sallitaan ulkoiluttaminen ulkokannella 6 (keskiosa), josta löytyy myös hiekkalaatikko.

Megastarin oma erikoisuus on se, että autolle on mahdollista varata autotalli- eli ns. garage-paikka, jolloin ajoneuvolla on mahdollista käydä koko matkan ajan.

Tallink Siljan häkkeihin eivät kovin isot koirat mahdu. Lemmikkieläinhuoneeseen ei aina pääse hissillä vaan kulku voi käydä jyrkkiä portaita pitkin, mikä saattaa aiheuttaa haasteita.

ECKERÖ LINEN m/s Finlandialla lemmikistä ei peritä erillistä maksua. Mikäli lemmikki on kantokopassa tai -kassissa, sen kanssa voi matkustaa ja oleskella laivalla, paitsi Kokouskeskus & Loungen tiloissa sekä ravintola- ja baaritiloissa. Lemmikkieläimelle, joka ei mahdu kantokoppaan tai -kassiin, pitää varata erikseen lemmikkihytti tai sen tulee matkustaa autokannella autossa. Lemmikkieläinpaikkoja on laivalla rajoitetusti. Ulkokannella 6 on hiekkalaatikko.

Muista matolääke ja kuonokoppa

Kun reissaa Tallinnana koiran kanssa, on Virosta Suomeen palatessa eläimelle annettava eläinlääkärin valvonnassa ekinokokkoosi-MATOLÄÄKE 1–5 päivää ennen matkaa. Matolääkkeen voi ostaa itse valmiiksi apteekista tai eläinlääkärin kautta. Leima passiin maksaa n. 5–15 euroa eläinlääkäristä riippuen. Hyvä eläinklinikka on esimerkiksi Tatarin eläinklinikka.

Tallinnan julkisissa liikennevälineissä koiralle vaaditaan KUONOKOPPA. Bolt-taksi kuljettaa myös eläimiä, kun valitset Pet-vaihtoehdon.

Kivoja paikkoja Tallinnassa koiran kanssa

  • Solaris-kauppakeskus ja kahvila Komeet, joka on usein valittu koiraystävällisimmäksi kahvilaksi Tallinnassa
  • Vesivärava kohvik, lähellä Kadriorgin puistoa – ihmiselle ihania leivoksia, hauvalle itse leivottuja koirankeksejä. Myös iltagrilli.
  • Katharinenthal-kahvilan terassi, Kadriorgin puisto
  • Kadriorgin puiston vieressä Russalka-patsaan edustalla on koirien uimaranta.
  • F-Hoone Telliskivessä toivottaa koirat tervetulleeksi, samoin Rohe Kohvik, Boheem ja moni muukin paikka Telliskivessä ja Kalamajassa. Kesäisin on auki useita terasseja.
  • Rotermannin vegeravintola Oasis on myös koirien oasis.

VINKKI! Facebookin englanninkielisestä Dog Friendly Tallinn -ryhmästä saa lisää tietoa ja vinkkejä!

Matkustaminen Tallinnaan – tärkeimmät ohjeet

Kolme erilaista laivamatkaa: Lapsiperheen reissu, Bisnesmatkaajan laivamatka ja Perinteinen laivaelämys

Tallinnan julkinen liikenne

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pienen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (2):

Anna 30.11.2017 14:59

Eviran sivuilla tosiaan lukee: "Eläinlääkärin on annettava koiralle lääkitys ekinokokkoosia vastaan ja merkittävä se lemmikkieläinpassiin 1–5 päivää (24–120 tuntia) ennen Suomeen, Irlantiin, Isoon-Britanniaan tai Maltalle saapumista."

Mitenhän jos on vaikka matkalla 2-3vrk ja ottaisi eläinlääkärillä tuon ekinokokkoosi-lääkkeen jo Suomessa ennen lähtöä? Silloinhan se olisi "voimassa" vielä palatessakin.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jukka viitaniemi 19.03.2016 10:54

Vaikka on vain yhden yön joutuu eläinlääkäriltä ottaan matokuurin Virossa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *