Tripsterin suosikit: Tallinnan parhaat kahvilat

Tallinnan-päivään kuuluvat kunnon kahvit ja herkkukakut jossakin kaupungin tunnelmallisimmista kahviloista. Ja niitä riittää! 

On erilainen elämys käydä kahvittelemassa tai pidempää läppäripäivää viettämässä esimerkiksi Noblessnerissa, Pelgulinnassa tai Telliskivessä, mutta toki Vanhankaupungin uumenissa lymyää myös moni suosikkikohde. Listasimme Tallinnan parhaat kahvilat Tripsterin mielestä!

Tämä soman kaunis galleriakahvila (pääkuvassa) Noblessnerissa on kohonnut salakavalasti Tripsterin suosikiksi, niin suloinen se on. Kahvilassa vallitsee pehmeä pastellitunnelma, seinillä on taidetta, näteissä kupeissa hyvää kahvia ja joka puolella kutsuvia, värikkäitä sohvia. Täällä voi myös shoppailla kivoja taidetuliaisia!

Noblessner, Staapli 3-144

2. Rahva Raamat Literaat

Rahva Raamat. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Rahva Raamat. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Kirjakauppakahvilassa Telliskivessä on myös laaja valikoima hauskaa krääsää ja tietenkin kirjoja. Lisäksi viihtyisä kahvila tarjoilee ihania aamiaisia, kuten riisipuuroa ja pannukakkuja, hyvää kahvia ja teetä pannuittain.

Telliskivi, Telliskivi 60-2, I-hoone

3. Ristikheina Kohvik

Pelgulinnan asuinalueella sijaitseva sympaattinen kahvila-ravintola, jossa saa all-day-aamiaista, lounasta ja illallista. Mukavasti vegaanista, ihana puutalomiljöö ja hauskan retro sisustus! Telliskivestä on noin 10 minuutin kävelymatka, jonka varrella voi ihastella värikylläisiä puutalokatuja.

Pelgulinn, Ristiku 57

4. Pierre Chocolaterie

Pierre Chocolaterie, Tallinna. Kuva © Tuulia Kolehmainen
Pierre Chocolaterie, Tallinna. Kuva © Tuulia Kolehmainen

Vanhankaupungin Vene-kadun sisäpihalla piilottelee tämä upea pala Montmartrea, varmasti monen Tallinnan-kulkijan “Tallinnan parhaat kahvilat” -listalle kuuluva vakiokohde. Ranskalaisboheemi kahvila tarjoaa pakopaikan tavalliselta elämältä, teatraalisen kaakaohetken ja kesällä viiniköynnöstunnelmaa musiikkisisäpihalla. Mestaripihalla samassa yhteydessä voi tutkailla käsityöläisten taidonnäytteitä. Mestaripihalla sijaitsee myös ihana majoituspaikka Villa Hortensia.

​​Vanhakaupunki, Vene 6

5. Katharinenthal Kohvik

Kauniin Kadriorgin puistosamoilun lepohetki on taattu tässä somassa kahvilassa suuuuuuren pullan ja namin kauracappuccinon äärellä. Tai maanmakean kakun. Kesällä terassilla drinkki maistuu. Palvelu on eurooppalaishenkisen kohteliasta.

Kadriorg, A. Weizenbergi 22

Bonusmaininnat ja paahtimovinkki

Kokomo, Kopli Põhjala tehas. © Tuulia Kolehmainen
Kokomo, Kopli Põhjala tehas. © Tuulia Kolehmainen

Bonusmaininnat saavat myös seuraavat paikat, joissa kannattaa vierailla: Telliskiven Fika, Kalamajan Rohe Kohvik, Solaris-keskuksen Kohvik Komeet ja Vanhankaupungin Kehrwieder ja Tassikookid. Tallinna-kirjassakin mainitut Vegan Inspiratsioon ja Commune Cafe ovat valitettavasti lopettaneet toimintansa.

HUOM! Viron parasta ja vastuullisinta kahvia paahdetaan parissakin paikassa: Masina-kadun kivassa Paper Mill -paahtimokahvilassa sekä Põhjalan tehtaalla KOKOMO Coffee Roastersilla

Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit

Tripsterin suosikit: Parhaat ravintolat Tallinnassa

Tallinnan parhaat vegaaniravintolat

Gluteeniton Tallinna

Tulossa: Tallinnan parhaat baarit, olutpubit ja viinikellarit

Tulossa: Tallinnan parhaat digityöläisen kuppilat

Oppaan pääsivu: Tallinna

Huom! VARAA EDULLISIN MAJOITUS Tallinnasta TÄMÄN LINKIN kautta! Tuet samalla pientä matkailuyritystämme, kun saamme pikkuisen komission varauksista. Sinä et menetä mitään – me kaikki voitamme!

Siru Valleala

Tripsterin päätoimittajan fyysinen koti on Espoossa, henkinen Tokiossa ja tuleva Tallinnassa. Juuret ovat Jyväskylässä, mökki Saimaalla ja suku Kouvolasta. Nuoruus kului Prahassa ja maailmanympärysmatkoilla.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *