Pariisi

Maailman suosituin matkailukohde. Rakkauden pääkaupunki. Gastronomian kehto. Valojen kaupunki. Vallankumouksen alkukoti. Boheemielämän pesä. 
Pariisi on tätä kaikkea – ja paljon muuta.

Vuosisatojen patinoima Pariisi on alati muuttuva sekoitus suurkaupungin sykettä, uusia tuulia, mahtavia monumentteja, trendipaikkoja ja kapinallisia kansanpaikkoja. Pariisi on Ranskan pääkaupunki, mutta se ei ole Ranska. Muualta tulevat ranskalaiset suhtautuvat siihen yhtä ihmetellen tai ihaillen kuin ulkomaalaiset. Pariisi on omaa luokkaansa. Ja kun sen hurmioon on kerran joutunut, sinne on pakko palata uudestaan ja uudestaan. Kysykää keneltä tahansa koukkuun jääneeltä: Pariisi on romanssi vailla loppua. Mitä paremmin sen tuntee, sitä rikkaammaksi se käy.

Pariisin nähtävyydet

Ranskan pääkaupungista löytyy historiaa ja maailmankuuluja nähtävyyksiä, kuten Eiffel-torni, Sacré-Coeurin kirkko Montmartrella, Versailles’n linna ja Louvre. Mahtipontisten fasadien ja suurten bulevardien takaa paljastuu ihmisenkokoinen kaupunki, jossa eletään suloisissa kortteleissa, käydään toreilla ja juustokaupoissa ja tavataan tuttuja kahviloissa, puistolenkillä tai konsertissa.

Lue lisää: Kymmenen nähtävyyttä tunnissa

Lue nähtävyyksistä lisää kirjoittamastamme Tripsteri Pariisi -matkaoppaasta

Pariisin kaupunginosat

Jokaisella korttelilla on oma luonteensa, niin kuin jokaisella matkailijallakin. Siksi matkaa suunnitellessa kannattaa kiinnittää huomiota kaupunginosan valintaan.

Herkuttelu Pariisissa

Ravintola- ja kahvilakulttuuri on perustavanlaatuinen osa ranskalaiselämää, mikä näkyy katukuvassa. Pariisi on tunnettu ravintoloistaan, viinibaareistaan ja taiteilijakahviloistaan.

Yöelämä Pariisissa

Kaupungin yöelämästä löytyy hohtoa ja shamppanjaa, heijastuksia belle époquen kabareetunnelmasta, hillitöntä yökerhomenoa ja paljon, paljon omintakeisia baareja ja konserttipaikkoja.

Taidetta Pariisissa

Montmartre, Montparnasse, Belleville… Monen korttelin ilmapiiriä  leimaa yhä siellä asuneet – tai asuvat-  enemmän tai vähemmän hurjapäiset taiteentekijät. Pariisin välillä karvaassakin boheemielämässä on outoa lumoa, joka inspiroi erilaisia luovan työn tekijöitä ja taiteilijoita ympäri maailmaa. Kaupungin kulttuurianti on valtava, ja taidenautintoja löytyy joka makuun. Mutta Ranska tukeekin kulttuurityöntekijöitä, taiteilijoita, muusikoita yms. erityisellä intermittant-työttömyyskassalla.

Shoppailu Pariisissa

Designia, kirjaharvinaisuuksia, lahjaideoita, parfyymejä, luksustuotteita, antiikkia ja huokeita löytöjä – mitä tahansa shoppailijan ostoslistalla onkin, se löytyy jostain päin Pariisia. Kaupungista löytyy pilvin pimein putiikkeja aina luksusliikkeistä kirpputoreihin ja suuriin tavarataloihin.

Muoti Pariisissa

Moni saapuu Pariisiin muodin takia. Suuren maailman muotiviikot järjestetään joka kevät ja syksy.

Liikkuminen Pariisissa

Kuinka kulkea metropolissa? No metrolla tietenkin. Pariisin ensimmäinen metrolinja avattiin vuonna 1900. Nykyään pysäkkejä on vähintään viidensadan metrin välein. Metron lisäksi kaupunkiin pääsee tutustumaan myös kaupunkipyörillä, busseilla, ratikoilla, Seine-jokea ja St Martin -kanaalia sahaavilla jokilaivoilla ja jopa tuk-tukin kyydissä.

Omat jalat ovat parhaat kulkuneuvot, mikäli mielii heittäytyä virtaan ja ryhtyä harrastamaan nautinnollista maleskelun taidetta, jolle pariisilaisilla on sanakin: flaneeraus.

Lasten kanssa

Pariisissa viihtyvät myös lapset.

Lue lisää: Pariisi lasten kanssa.

Yöpyminen Pariisissa

Pariisista löytyy yöpymismahdollisuuksia joka kukkarolle luksushotelleista vaatimattomiin nuorisomajoihin.

Lue lisää: Löydä hotelli Pariisista.

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (4):

Jenni Pajunen 25.01.2017 10:20

Hei Pariisin ystävät,

Kirjoitin juuri blogiini siitä, mitä Helsinki voisi oppia Pariisista. Lopussa myös muutama ranskalainen ravintolasuositus Helsingissä, jos Pariisin ikävä iskee eikä ole mahdollista lähteä sinne asti.

http://jennipajunen.fi/blog/maailman-parhaat-kaupungit-osa-1-pariisi

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 25.03.2016 20:24

Ei kuulosta pahalta, kumminkaan. Pitääkö pitää passia mukana, tms?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anneli Airaksinen 25.03.2016 22:15

Ylipäänsä kaupungilla liikkuessa on parempi pitää mukana ainakin joku henkilöllisyystodistus... olipa turvatoimet päällä tai ei.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 26.03.2016 07:07

Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anneli Airaksinen 25.03.2016 12:38

Turvatoimet (plan Vigipirate) ovat yhä kaikkein korkeimmalla tasolla ainakin huhtikuun puoliväliin asti. Tämä näkyy siinä, että turvatarkastuksia tehdään kaikkiin julkisiin laitoksiin, museoihin jne. ja aseistetut sotilaat vartioivat useampia paikkoja. Mutta heti kun aurinko paistaa terassit täyttyvät kuten tavallisesti.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 24.03.2016 07:37

Hei! Miten Pariisissa näkyy turistille se, että on ollut terrori-iskuja? Onko fiilis turvattomampi? Onko paikkoja, joita pitää välttää?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *