Pariisin museot ja muut kulttuurikeskukset

Pariisin kuuluisat museot

Pariisin kuuluisat museot kuuluvat kaupungin suuriin nähtävyyksiin, joiden pihoille sightseeing-bussit pysähtyvät. Massiivisin niistä sekä kooltaan, kokoelmiltaan että historialliselta painoltaan on Louvre. Perässä tulevat modernia ja nykytaidetta esittelevä Pompidou-keskus, rautatieasemasta museoksi muunnettu 1800-ja 1900-luvun vaihteen taidetta sisältävä Orsay ja kauniit Grand Palais installaatioineen ja jättinäyttelyineen sekä vastapäinen Petit Palais Länsi-Pariisissa.

Tiede- ja tekniikkamuseot

Museon ei tarvitse olla taiteen synonyymi. Eräs kiehtovimmista musoista Pariisissa on tekniikkamuseo Arts et Métiers. Villetten tiedekeskuksessa on nähtävää sekä aikuisille että lapsille.

Nykytaiteen keskukset

Pariisi on maailmanlaajuisesti tunnettu myös nykytaiteen kaupunkina ja kaupungissa onkin useita merkittäviä nykytaiteen keskuksia, kuten Fondation Cartier ja Palais de Tokyo, jonka yhteydestä löytyy myös Pariisin modernin taiteen museo. Rakennusten takana on usein tunnettuja nykyarkkitehteja, joiden kolmiulotteiseisissa visioissa vierailijat kuljeskelevat.

Historiamuseot

Sotahistoriaan voi tutustua Invalidihotellin sotamuseossa ja Pariisin kaupungin historiaan sukeltaa Carnavalet -museossa Marais’n korttelissa. Keskiaikamuseo Latinalaiskorttelissa vie nimensä mukaisesti keskiaikaiseen Pariisiin.

Lue lisää:

© Anuliina Savolainen

Pariisi-opas


[the_grid name=”Pariisi”]

Ranska

Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *