Place du Tertre

Pariisin Montmartren Place du Tertrellä saa kosketuksen aitoon tai ainakin puoliaitoon taiteilijaelämään, josta 1800-ja 1900-lukujen vaihteen Montmartre tuli tunnetuksi. Montmartren hämyisissä kabaree’issa ja kujilla taiteilijaminäänsä viljelivät tuolloin kuuluisuuteen nousseet taiteilijat kuten Renoir, Utrello, Toulouse-Lautrec, Manet ja Degas. Moulin Rougen lisäksi Montmartren legendaa ovat olleet rakentamassa myös kabareet Le Lapin Agile, Bateau Lavoir ja le Chat Noir. Place du Tertre oli taiteilijaelämän keskipiste.

Nykyään pittoreskilla aukiolla parveilevat turistit ja muotokuvia tehtailevat taiteentekijät, joita on saapunut Pariisiin ympäri maailmaa onneaan koittamaan. Ehkäpä tusinataiteilijoiden joukossa puurtaa tälläkin hetkellä tulevien aikojen van Gogh.

Läheisten pikkukatujen kätköistä, kivenheiton päästä kihisevältä Place du Tertreltä löytyy kylämäisen rauhaisa tunnelma. Mikäli siis mielii saada kosketuksen myyttisen kulmakunnan asukkaihin, Montmartrella kannattaa lähteä seikkailemaan syrjään turistien tamppaamilta poluilta.

Mutta mistä tunnistaa aidon korttelikuppilan? No hinnoista tietenkin. Ja siitä, että niissä viihtyvät myös resupekat ja oikeat elämäntaiteilijat.

Metro Anvers, Pigalle, Abbesses, Funiculaire Gare haute

Lue lisää:
Pohjois-Pariisi
Sacré-Coeur
Montmartre: halpaa olutta ja boheemielämää. 

Lue lisää Place du Tertren taiteilijaelämästä tarinallisesta Mondo Pariisi -oppaastamme.

© Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *