Pariisin ekohotellit

Jos maapallon tulevaisuus kalvaa mielessä, kannattaa hakea yösijaa majoituspaikoista, joilla on ympäristösertifikaatti eli écolabel. « Ekomajoitukseen » on nyt mahdollisuus Pariisissakin, missä vihreät arvot ovat alkaneet rönsyillä vasta hiljattain.

Mutta yöpyipä missä tahansa, pyyhkeitä ja lakanoita on turha vaihtaa joka päivä.  Kuten kotona, valot, TV, sun muut sähkösyöpöt voi sammuttaa poistuessa hotellihuoneesta. Suosi suihkua, joka puhdistaa sekin kaupungin pölyistä. Ja Pariisin  hanavesi on todellakin juotavaa ja usein jopa yllättävän hyvänmakuista.

Solar Hôtel

Solar Hôtel
Solar Hôtel sijaitsee etelä-Pariisissa.

Miksi: Huokea ekohotelli. Aurinkopaneeleja, polkupyöriä ja yksityinen pikkupuutarha. Kerrankin sinkkuja ei sorreta, vaan hinnat ovat samat kaikille. Ja jos haluaa kantaa kortensa kekoon valaiden ja muiden uhanlaisten merenelävien suojeluun, tai muuten vaan verkostoutua, samasta osoitteesta löytyy tuhdin tehokkaista otteistaan tunnetun Sea Sheperdin putiikki. Hotellihuoneen hintaan sisältyy aamiainen. Luomuna ! Ja jonka voi nauttia ulkosalla, pienellä terassilla.   Kiintoisia viikonlopputarjouksia!

Missä: Etelä-Pariisissa 22 rue Boulard 14. arr. metro/RER Denfert Rochereau

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hôtel Eiffel Trocadero

Hôtel Eiffel Trocadero
Hôtel Eiffel Trocadero Eiffel-tornin katveessa.

Miksi: Eiffelin katveessa sijaitseva hotelli tarjoaa luksusta, hemmottelua ja luomua neljän tähden edestä. Valmiiksi räätälöityjä palvelupaketteja, esimerkiksi 4:n hengen perhepaketti Seinen risteilyineen. Lastenvahti perheellisten iltarientoihin.  Hinnat alkaen 240 euroa.

Missä: Länsi-Pariisissa 35 rue Benjamin Franklin arr. 16, metro Trocadéro

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hôtel Gavarni

Hôtel Gavarni
Hôtel Gavarni sijaitsee länsi-Pariisissa.

Miksi: Pioneeri mitä tulee écolabel-sertifiointiin. Hiukka vanhahtava, rauhallinen hotelli sijaitsee sekin hillityn hallitussa 16. kaupunginosassa. Hotellin ylimmästä kerroksesta avautuu hienoja näkymiä Pariisin kattojen ylle, ja lähellä pilkottaa, mikäs muu kuin Eiffel-torni. Gavarni tarjoaa samat palvelupaketit kuin Eiffel-Trocadero, mutta on edellistä hieman edullisempi vihreä vaihtoehto. Hinnat alkaen 150 euroa.

Missä:  Länsi-Pariisissa 5 rue Gavarni, metro Passy

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Hidden Hotel

Hidden Hotel
Hidden Hotel kivenheiton päässä Riemukaarelta.

Miksi: Maanläheinen viherhotelli luksuksella höystettynä. Ekodesignia; puuta, marmoria, pellavaa, graniittia, baldakiinisänkyjä ja lämpimiä värejä kivenheiton päässä Riemukaarelta. Tarjolla luomua ja lähiruokaa.

Missä: Länsi-Pariisissa 28 rue de l’Arc-de-Triomphe arr. 17, metro Charles-de-Gaulle-Etoile

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Paris XIII

Paris 13
Paris 13 erottautuu edukseen upealla, viherkasveista koostuvalla julkisivullaan.

Miksi: Turistireiteistä syrjässä sijaitseva hotelli erottautuu edukseen upealla, viherkasveista koostuvalla julkisivullaan, joka oli ensimmäinen laatuaan Pariisissa, saman viherpeukalon käsialaa kuin Branlyn museon kasvisseinämät. Ranskan monumentaalista kansalliskirjastoa  (Bibliothéque François Mitterrand) lähellä sijaitsevan hotellin sisustus  on skandinaavisen pelkistettyä, ja huoneet ovat äänieristettyjä. Kesällä joissakin huoneissa kasvit pursuilevat sisälle. Huone heltiää korkeasesongin aikaan 140 eurolla.

Missä: Etelä-Pariisissa 90 rue du Patay arr. 13 metro/RER Bibliothéque François Mitterrand

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus täältä.

Une chambre en ville listaa muutamia ekologisia BB-tyyppisiä suhteellisen edullisia yöpymispaikkoja, joista monet sijaitsevat vehreissä porvariskortteleissa lähellä nähtävyyksiä.

Informaatio ja varaukset  ma-pe 9-16,  0967052282

Lue lisää:

Pariisin hulppeat kulttihotellit

Pariisin halvat hotellit ja hostellit

Pariisin keskihintaiset hotellit

© Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *