Grand Palais

Kupoli- ja lasikattoinen Grand Palais luetaan Pont d’Alexandre III -sillan ja Petit Palais’n ohella siihen häikäisevään kolmikkoon, joka suunniteltiin vuoden 1900 suuren maailmannäyttelyn kunniaksi. Koristeellinen palatsi on uskalias yhdistelmänä art nouveauta ja uusklassisismia.

Grand Palais on tunnettu valtavista, valon siivilöimistä tiloistaan, joissa voidaan esitellä myös huimaavan kokoista tilataidetta. Ilmaiset Monumenta-installaatiot täyttävät ison nef:iksi nimetyn tilan. “Suuressa palatsissa” on esillä suuria taiteilijanimiä: Niki de Saint Phalle, Hokusai, Edward Hopper… Jonot ovat sen mukaisia. Visiitille kannattaakin harkita muutamaa euroa kalliimpien ennakkolippujen ostoa. Varaukset voi tehdä verkon kautta (www.fnac.com).

Palatsin toisella puolella toimii Pariisin toinen tiedekeskus, Palais de la Découverte. Näyttelyt kattavat laajan skaalan eri tieteen aloja. Tarjolla on lukuisia havainnollistavia esityksiä suprajohteista staattiseen sähköön.. Palais de la Découverte kuuluu samaan tiedemuseoyhteisöön (nimeltään universcience) kuin itäisellä puolella toimiva Villetten tiedekeskus.

6 av Winston Churchill – 8. arr. (sisäänkäynti av. Général Eisenhowerilta)
Metro Champs-Elysée-Clemenceau, bussit 42, 73, 83, 93

Lue lisää:
Pariisin kaupunginosat – Länsi-Pariisi
Päiviä Pariisin historiasta 1850-1900
Pariisin nähtävyydet
Museot ja muut kulttuurikeskukset
Nykytaiteen keskuksia Pariisissa
Pariisin parhaat pikkumuseot
Petit Palais
Pont Alexandre III

© Anneli Airaksinen ja Anuliina Savolainen

Anneli Airaksinen

Anneli Airaksinen on Pariisissa pitkään asunut toimittaja ja valokuvaaja, tieteen yleistajuistaja. Osa-aikaluova.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *