Pariisin hulppeat kulttihotellit

Kalliita ja kuuluisia

Nämä hotellit ovat nähneet maailmanmiehiä ja -naisia, sotia ja rauhoja. Ja säilyttäneet iättömän charminsa. Pikkukukkarolla ei pääse hotellin baaria pidemmälle, mutta joskus tarjouksia saattaa löytää netistä kipukynnyksen kerran elämässä kestävään hintaan.

Hôtel Ritz

Hotel Ritz
Hotel Ritz sijaitsee Place Vendômen aukiolla.

Miksi:  Place Vendômen  kruunu, historiallinen Ritz on nähnyt sitä sun toista. Vaikka harvalla on varaa yöpyä Ritzissä, komeasti Place Vendômen aukiolla komeileva kulttihotelli on nähtävyys sinänsä. Jos arvokas rakennus osaisi puhua, mitä salaisuuksia se voisikaan paljastaa! Se on todistanut Marlene Dietrichin ja Jean Gabinin intohimoisen suheen muuttumisen rakkaudentuskaksi. Coco Chanel majoittui siellä monta kuukautta ja toi asuntoon omat kalusteensakin. Prinsessa Diane ja Dodi Al-Fayed nauttivat Ritzissä viimeisen illallisen ennen traagista auto-onnettomuutta. Hotellin yhteydessä on myös Michelin-tähditetty L’Espadon -ravintola ja cocktaileistaan tunnettu brasseria.

Missä: Keskustassa  5 place Vendôme arr.1 metrot Pyramides, Tuileries, Madeleine.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Raphael

Hotel Raphael
Hotel Raphael on nimetty Renessanssimaalari Raphaëlin mukaan.

Miksi: Renessanssimaalari Raphaëlin mukaan nimetty viiden tähden intiimitunnelmainen luksushotelli on jälleen yksi paikka nauttia art deco -sisustuksesta ja maailmanmiehien ja -naisien rakastamasta rauhasta keskellä arvokasta vanhaa Pariisia. Muun muassa Gary Cooper, Roger Moore ja Grace Kelly ovat kunnioittaneet paikkaa läsnäolollaan.

Missä: Länsi-Pariisissa 17 Avenue Kléber arr.16 metro Kléber.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Le Meurice

HÔTEL LE MEURICE
Hotel Le Meurice Tuileries’n puiston, Louvren taideparatiisin ja hienon ostoskadun rue Saint Honorén äärellä.

Miksi: Alun perin englantilaisylimystön vaativaan makuun perustettu Le Meurice oli kuuluisa jo 1800-luvulla. ”Kuninkaiden hotellissa” ovat viihtyneet kruunupäät ja presidentit, aristrokraatit ja nykyisin enenevissä määrin myös rikkaat viihdetähdet ja näyttelijät. Kultaa, marmoria, tyyristä tylliä ja rokokootuoleja ei ole säästelty sisustuksessa. Sijaintikin on ihanteellinen Tuileries’n puiston, Louvren taideparatiisin ja hienon ostoskadun rue Saint Honorén äärellä.

Missä: Keskustassa 28 rue de Rivoli arr.2 metro Tuileries.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Regina

Hotel Regina Louvre
Hotel Regina Louvre sijaitsee Louvren välittömässä läheisyydessä.

Miksi: Uudistettu Regina-hotelli on aivan Louvren jaloissa ja lähellä Place Vendômea, Champs-Elyséetä ja Musée d’Orsayta. Se kuuluu vuoden 1900 maailmannäyttelyn uutuuksiin ja edustaakin aitoa vuosisadan vaihteen eleganssia. Siellä on kuvattu myös lukuisia elokuvia, joista suomalaisille tunnetuin lienee Luc Bessonin Nikita (1990).

Missä:  Keskustassa 2 place des Pyramides arr. 1. metro Tuileries.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

L’Hôtel

L’HÔTEL
L’Hôtel sijatsee Pariisin keskustassa.

Miksi: Ajattoman tyylikäs hotellien hotelli L’Hôtel on tarjonnut yösijan muun muassa Jim Morrisonille, Johnny Deppille, Sérge Gainsbourgille ja Jeanne Moreaulle. Vähemmän glamourista päästä hotellissa viihtyy Bridget-sarjan tekijä Helen Fielding. Jokainen tämän neljän tähden hotellin kahdestakymmenestä huoneesta on sisustettu eri tyyliseksi. Oscar Wilde kuoli rahattomana huoneeseen numero 16, jonka hinta on nykyisin reippaat 600 euroa yöltä. Suomalainen säveltäjä ja pianisti Valto Laitinen viihdytti täällä soitollaan asiakkaita aina kuolemaansa vuonna 2004 asti.

Missä: Keskustassa   13 rue des Beaux-Arts  arr. 6. Metro Saint Germain des Prés

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Duminy-Vendôme

Hotel Duminy Vendome
Hotel Duminy Vendome sijaitsee Tuileries’n puiston lähellä.

Miksi: Täysin ilmastoitu hotelli kauniilla paikalla Tuileries’n puiston nurkilla sijaitsevassa 1800-luvun rakennuksessa. Modernit ja rauhalliset huoneet luksusliikkeistään tunnetussa korttelissa.

Missä: Keskustassa 3/5 rue du Mont-Thabor arr. 1. Metro Tuileries 0142608228

Hinnat alkaen 250 e, 2hh 180–280 €

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Le Petit Moulin

Le Petit Moulin
Le Petit Moulin muoti-Marais’n ytimessä.

Miksi: Talon leipomojulkisivu on säilynyt 1900-luvun alun kuosissaan, mutta sisällä tunnelma vaihtuu burleskiin. Muotiguru Christian Lacroix ei ole tyyleissä eikä tylleissä säästellyt, mitä tulee designhotellin sisustukseen. Tyylit vaihtelevat rokokoosta kitschiin, ja mielikuvitukselliset tapetit pistävät pään pyörälle. Plussana keskeinen sijainti muoti-Marais’n ytimessä.

Missä:   Keskustassa  29/31 rue du Poitou arr. 3. Metro Filles du Calvaire 0142741010 2hh alk. 300 e

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel les Jardins du Luxembourg

Le Jardin Luxemburg
Le Jardin Luxemburg sijaitsee Luxembourgin puiston tuntumassa.

Miksi: 1800-luvulla rakennetussa haussmannilaisessa talossa sijaitseva kolmen tähden pikkuhotelli. Sigmund Freud asui täällä vuonna 1885. Hotelli sijaitsee rauhaisalla paikalla Luxembourgin puiston tuntumassa.

Missä: Keskustassa  5 impasse Royer-Collard arr. 5. RER Luxembourg  0140460888 2hh 190 e

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hôtel Lutetia

Hotel Lutelia
Hotel Lutelia sijaitsee Pariisin keskustassa.

Miksi: Pariisin ensimmäisessä art deco-tyylisessä hotellissa, Lutetiassa, viihtyivät maailmansotien välillä taidemaalarit ja kirjailijat Picassosta Matisseen. Paikka on kuuluisa myös siitä, että kenraali de Gaulle vietti täällä hääyönsä. Luksushotellissa toimii myös näkemisen arvoinen pianobaari. Hotelli on hiljattain uudistettu uuteen uskoon.

Missä: Keskustassa 45 boulevard Raspail arr. 6. Metro Rue du Bac 0149544646 2hh alk. 280 e, huoneistot 900–5 000 e  www.lutetia-paris.com

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Le General

Le General
Le General sijaitsee République-aukion ja Bastillen aukion välissä.

Miksi: Miellyttävä, moderni hotelli Le General sijaitsee République-aukion ja Bastillen aukion välissä. Huoneissa kaikki perusmukavuudet. Huonepalvelu. Hotellissa myös kuntosali ja sauna asiakkaille.

Missä:  Keskustassa 5/7 Rue Rampon arr. 11. Metro République / Oberkampf 0147004157 2hh alk. 230 e, netissä ajoissa varatessa saa alennusta www.legeneralhotel.com

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue lisää:
Pariisin halvat hotellit ja hostellit
Pariisin keskihintaiset hotellit
Pariisin kaupunginosat

Lue lisää hotellisuosituksia Tripsteri Pariisi -oppaasta 

Anuliina Savolainen

Pariisissa yli 9 vuotta asunut toimittaja, valokuvaaja ja suuri ajattelija. www.anuliina.com

Kommentit (1):

eeva favreau 08.04.2015 14:50

Kiinni 2017 asti , remontti

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 10.04.2015 18:46

Mitä hotellia tarkoitat Eeva?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *