Lontoo

Lontoo on luova ja trendikäs jättiläinen, jolla on pitkä ja tarinantäyteinen historia. Se on ihastuttavan brittiläinen suurkaupunki maustettuna kaikilla maailman kulttuureilla. Britannian pääkaupunki lumoaa äärettömillä tekemisen mahdollisuuksilla ja omaperäisellä tunnelmallaan.

Tripsterin Lontoon matkaopas antaa asiantuntevat käytännön vinkkit ja suosittelee parhaat hotellit ja nähtävyydet, jotta saisit mahdollisimman paljon irti matkastasi Lontooseen.

Suur-Lontoossa asuu yli kolmetoista miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Euroopan unionin väkirikkaimman kaupungin. Ei olekaan ihme, että kaupungissa riittää koettavaa! Lontoo on täynnä kuuluisia maamerkkejä: Big Ben, Buckinghamin Palatsi, Tower Bridge ja Leicester Square mainosvaloineen ovat vasta alkua. Monien mielestä kaupungista löytyvät Euroopan parhaat museot, joihin kuuluvat esimerkiksi Tate Modern, British Museum ja Science Museum. Ja mikä parasta, suuri osa museoista on ilmaisia. Lisäksi on musikaalit, pubit ja live-keikkoja joka makuun. Vaikka englantilaista ruokaa ei pidetä kulinarismin huippuna, on Lontoo erinomainen ruokakaupunki. Siellä on äärettömältä tuntuva valikoima tunnettujen huippukokkien fine dining -ravintoloita, maailman joka ruokakulttuuria edustavia etnisiä ravintoloita ja katuruokaa hauskoissa puitteissa.

“Suur-Lontoossa asuu yli kolmetoista miljoonaa ihmistä, mikä tekee siitä Euroopan unionin väkirikkaimman kaupungin.”

Jos Shakespeare olisi elossa ja asuisi Lontoossa, hän luultavasti kysyisi nykyisin: ”Tehdäkö – vai eikö tehdä”. Saman kysymyksen eteen joutuu jokainen Lontooseen matkustava. Kaikkea ei yhteen matkaan voi sovittaa. Kannattaa keskittyä siihen juuri itselleen tärkeään – juuri siihen minkä tekemisestä muutenkin tykkää. Lontoo voi olla sinne matkaavalle esimerkiksi taidekaupunki, musikaalikaupunki, jalkapallokaupunki, bilekaupunki tai ostoskaupunki. Mutta yksi asia on kaikille sama. Lontoo on aimo annos tunnelmia: brittiläistä kohteliaisuutta, huumoria ja luovuutta, joka saa hyvälle tuulelle. Lontoo on yksi niistä maailman kaupungeista, jotka on pakko kokea elämänsä aikana. Mutta varoituksena: moni kerran Lontoossa käynyt haluaa palata sinne yhä uudestaan.

Kuuntele Tripsterin Lontoo-podcast

© Milla Kontkanen

Lue lisää aiheista:

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Lue lisää

Kommentit (13):

Marika 05.07.2020 19:01

Hei! Olemme aikeissa matkustaa Lontooseen 2021 kesäkuussa. Huomasimme sattumalta, että kuningatar Elisabethin syntymäpäiväparaati järjestetään juuri silloin. Miten meidän olisi hyvä toimia, jos haluaisimme osallistua tuohon tapahtumaan ja toivon mukaan onnistuisimme jopa nähdä kuningattaren? Onko se ylipäätään mahdollista?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jarkko 25.02.2019 17:07

Hei,
mistä löytyisi sellainen "rikkaalla" alueella oleva kirpputori, jonne alueen varakkaat lahjoittavat vaatteitaan ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 11.03.2019 18:06

Hei Jarkko,

Täällä Britanniassa on paljon eri hyväntekeväisyysjärjestöjen kauppoja, joissa myydään vanhoja vaatteita ja tavaraa samaan tapaan kuin Suomessa UFFin myymälöissä, mutta vähemmän sellaisia kirpputoreja joissa tavalliset ihmiset myyvät vaatteitaan ja tavaroitaan jollain avoimella paikalla. Varakkaammat ihmiset lahjoittavat yleensä vanhoja vaatteitaan noihin hyväntekeväisyyskauppoihin, jotka ovat yleensä aika pieniä, eivätkä ehkä edes halua mennä kirpputoreille myymään. Mutta mistä näitä löytää? Varakkailla alueilla on yleensä vähemmän näitä hyväntekeväisyyskauppoja kuin siellä, missä on halvemmat liiketilat ja enemmän asiakkaita. Katselin Googlen kartasta että esimerkiksi King's Roadilla on vain Oxfamin ja Cancer Reasearch UK:n myymälät. Tästä artikkelista voi olla apua: https://www.standard.co.uk/shopping/esbest/the-10-best-charity-shops-in-london-10300874.html
Löysin myös muutaman car boot salen (vähän kuin suomalaiset torikirppikset), joita voisit kokeilla: Länsi-Lontoossa Chiswickissä (chiswickcarbootsale.com) ja Batterseassa (batterseaboot.com). Molemmat ovat varakkaita alueita. Itä-lontoosta löytyy myös paljon vintage-kirppiksiä, mutta hinnat eivät ole välttämättä edullisia laatuun nähden.
Olisi ihan mahtavaa, jos kävisit matkasi jälkeen kommentoimassa ja vinkkaisit mitä hyviä paikoja löysit.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari 13.08.2018 22:28

Kiitos ihanista ja helpottavista sivuista.
Mutta nyt olin todella myöhässä varaamassa lippuja Harry Potter Studiolle. Niin onko mitään paikkaa mistä vielä voisin mahdollisesti liput löytää kohtuu hintaan aikavälille 30.8.-2.9.2018?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Heli 24.06.2018 13:37

Hei! Majapaikkamme on Islingtonissa ja olemme viisi yötä reissussa kolmen hengen voimin. Miten kulkuyhteydet lentokentältä Heathrow ja mikä maksusysteemi on kannattavin. Oyster?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 30.06.2018 18:12

Hei Heli,
Voitte ottaa joko junan tai metron keskustaan ja sitten vaihtaa bussiin tai metroon riippuen missä päin Islingtonia olette ja onko lähellä metroasemaa vai ei.

Käy toki katsomassa tarkempaa tietoa lentokenttämatkoista sivulta Lontoon lentokentältä keskustaan: https://tripsteri.fi/lontoo/usein-kysyttya/lentokentat

Maksuun käy oyster tai lähimaksu. Matkalipuista ja -korteista voit lukea lisää tältä sivulta: https://tripsteri.fi/lontoo/usein-kysyttya/matkaliput-ja-matkakortit

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Brilliant Disguise 23.06.2018 09:41

Hei!

Vierailemme kesä- heinäkuun vaihteessa Lontoossa ensimmäistä kertaa. Olemme nelihenkinen perhe, kaikki perheenjäsenet ovat yli 16-vuotiaita. Viivymme reilun viikonlopun: torstaista maanantaihin.

Haluaisin kysyä, miten pääsemme sujuvimmin Heathrow'n lentokentältä Victorian
kaupunginosaan, missä hotellimme sijaitsee.

1) Kannattaako ostaa Oyster Cardit kaikille Heathrow'n kentältä
(Perheenjäsenet ovat yli 16-vuotiaita)? Onko tämä kortti paras
vaihtoehto? Mistä kortit saa? Minkä verran arvoa kannattaa ladata noin
viidelle päivälle?

2) Onko juna paras vaihtoehto?
- Hinta ei ole ainoa kriteeri, yritämme päästä mahdollisimman sujuvasti perille.

3) Mistä junan lähtöaseman löytää?

4) Voiko Oyster Cardin palauttaa ja saada pantin takaisin?

Kiitokset!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 30.06.2018 18:27

Hei, tiedän että sait vastauksen jo toista kautta, mutta vastaan vielä osaltani:
Heathrow’lta pääsee helpoiten Victorialle metrolla. Teillä on monta asemaa, joissa voitte vaihtaa linjaa. Käy katsomassa tarkempaa tietoa lentokenttämatkoista sivulta Lontoon lentokentältä keskustaan: https://tripsteri.fi/lontoo/usein-kysyttya/lentokentat

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Ville 31.07.2017 12:30

Tervehdys, ja kiitokset erinomaisesta sivustosta. Tätä on tullut luettua monta kertaa Lontoon reissujen alla.

Tällä kertaa olisi tarkoitus lähteä reissuun marraskuun lopulla kahden n.10-vuotiaan lapsen kanssa (molemmille kolmas Lontoon matka). Mikä käytäntö nykyään on pubeissa Sunday roast -aterioilla, päästetäänkö tuonne lapsia syömään? Aikaisemmilla reissuilla lasten kanssa on jätetty pubit väliin, mutta nyt satuttaisiin juuri sopivasti sunnuntaiksi Lontooseen, niin olisi kiva lapsillekin näyttää kunnon Sunday roast -perinne. Suosituksia paikasta otetaan myös vastaan, jos sinne nyt siis ylipäätään lasten kanssa pääsee. Hotellimme on Vauxhallin alueella, mutta ei silläkään ole juuri merkitystä, metrolla pääsee minne tahansa. Edellisellä aikuisten reissulla viime syksynä kävimme syömässä Sunday roastin Sohossa The Crown and two chairmen -pubissa, ja sitä voin ainakin suositella muillekin ilman lapsia matkustaville, miksei myös lasten kanssa jos sisälle pääsevät :)

Joulumarkkinoitahan tuolla taitaa olla jo marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Aikaisemmin on rajallista ja kaikkialle ei mitenkään ehdi, joten niistä myös kiitollisena otetaan suosituksia vastaan.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 08.09.2017 21:20

Hei Ville,
Pahoittelut että pääsen vastaamaan vasta nyt. On todella hauska kuulla, että sivuista on ollut sinulle hyötyä matkoillasi. Kiitos myös Sohon pubisuosituksesta.

Lontoossa ja Britanniassa yleensäkin lapset pääsevät nykyisin lähes kaikkiin pubeihin vanhempiensa kanssa päiväsaikaan. Näin etenkin niissä pubeissa, jotka tarjoilevat ruokaa. Illalla jonkun aikarajan jälkeen tilanne vaihtuu. Silloin pubit muuttuvat ikäänkuin ravintoloista baareiksi.

Tukholman oppaamme kirjoittaja Soile on entinen Lontoon asukki ja käy täällä säännöllisesti foodie-matkoilla. Koska hän tuntee paremmin Lontoon pubien Sunday roasteja, kysyin häneltä vinkkejä. Tässä hänen suosituksensa Sunday Roast -pubeiksi: Harwood Arms Fulhamissa, Anchor & Hope Southwarkissa, Dean Street Townhouse Sohossa, Hixter Southbankissä ja Hixterin sisarravintola Tramshed Shoreditchissä (Hixterissä ja Tramshedissä lapset syövät ilmaiseksi!). Kolme jälkimmäistä ei tosin taida olla pubeja vaan enemmänkin ravintoloita. Silti niistä saa Sunday Roastia.

Jos olette Vauxhalissa, suosittelisin itse että käytte myös Brixton Villagessa, joka on ravintoloita täynnä oleva kauppahalli Brixtonin aseman ja eläväisen Brixton Marketin kupeessa. Joskus siellä on myös live-musiikkia ja muita esityksiä. Etenkin viikonloppuisin paikka on myös perheiden suosiossa.

Hyde Parkin Winter Wonderland on Lontoon joulumarkkinoista suurin. Se avautuu 17. marraskuuta. Kojujen lisäksi siellä on suuri huvipuisto. Tate Modernin edustalla oleva joulutori avautuu käsittääkseni samoihin aikoihin. Pari muuta joulutoria, jotka ovat Thamesin varrella, avataan vasta joulukuun alusta.

Mukavaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tero 29.05.2017 08:24

Hei

Voiko samaan Oyster-cardiin ladata 7 päivää matkustusaikaa + arvoa erillisiin pidempiin matkoihin? Jos näin tekee, niin onko leimauksissa jotain muistettavaa, ettei tule käyttäneeksi kortille ladattua arvoa, vaikka ko. matka sisältyy tuohon samaan korttiin ladattuun 7 päivän matkustusaikaan?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 29.05.2017 10:44

Hei Tero,
Voit ladata sekä arvoa että aikaa ja käyttää niitä juuri kuten suunnittelet. Laitteet määrittävät minkä matkan teit vasta matkan määränpäässä ja osaavat siten tunnistaa voitko matkustaa Travelcard-ominaisuudella (ajalla) vai pitääkö kortilta ottaa arvoa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tapani Saari 21.05.2017 12:27

Lontoon kokemuksia 10-17-05 2017
Teatteri liput kannattaa varata ja tilata etukäteen jopa Oopperan Kummitukseen 3 kuukautta ennen tehty varaus antoi vain muutaman vapaan paikan
Yleensä Kaikki mahdolliset liput kannattaa varata etukäteen se nopeuttaa ja usein myös on edullisempaa.
London Eye :n jonotus aika lyhenee paljon etukäteen varattuna (omat kassat lipun vaihtoon ja jonotukseen maailmanpyörälle.
Maanalaisen porteista ei pääse normaalisti edes läpi ilman kortin käyttöä lukijalaitteessa.
Useimmissa maanalaisissa on näyttö josta selviää seuraavan aseman nimi. Busseissa olevilla näytöillä ei näy pysäkin kirjain tieto vaan pysäkin nimi. Google maps kartoissa on pysäkkien nimet kun vie kohdistimen pysäkin päälle. Pankkikortin OP Visa lähimaksu toimi lähes kaikissa paikoissa, tosin en kokeillut sitä maanalaisessa.
Maanalaisessa Lontoolaiset odottavat että ulos pyrkivät matkustajat pääsevät ensin ulos ja sitten vasta pyrkivät sisälle. (Turistit sen kun vaan törmäilee.) Monet maanalaiset linjat ajavat jopa 2 min välein. Laitureilla on näytöt josta näkee koska seuraava maanalainen tulee.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 29.05.2017 10:34

Hei Tapani,
Tosiaan, musikaalilippuja on vaikea saada haluamiinsa näytöksiin, jollei varaa hyvissä ajoin etukäteen. Jos ei ole niin väliä näytöksellä ja istumapaikalla, Leicester Squaren lippukioskilta saa tarjoushintaisia viimehetken lippuja saman päivän näytöksiin. Siellä ei tosin ole välttämättä lippuja kaikkein suosituimpiin musikaaleihin. Voisinkin tehdä näistä musikaalilipuista ihan oman sivunsa!

Totta, varaamalla nähtävyyksien lippuja etukäteen netin kautta, pääsee lyhempiin jonoihin. Etenkin loma-aikoina jonot Lontoon suosituimpiin nähtävyyksiin voivat olla tosi pitkiä!

Bussipysäkkien kirjainmerkkitietoja ei tosiaan näy siellä pysäkkien näytöillä. Hyvä tietää että ne löytyvät Google mapsistä. Ne on laitettu myös bussitolppien huipulle. Sinne ylös ei tule aina katsottua eikä niitä sieltä heti näe muun informaation seasta.

Kiitos käytännöllisistä vinkeistäsi! Kuulemme aina mielellämme lisääkin matkalaisten kommentteja ja vinkkejä :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Hanne M. 03.05.2017 16:08

Hei,

Heathrow-lentokentälle lennämme perjantaina ja pohdimme ryhmämme kanssa, että mikä olisi kannattavinta tai järkevintä matkakorttien hommaamisessa.
Olemme Lontoossa kuusi yötä ja yövymme Leytonissa.
Kannattaako meidän ostaa Oyster card viikoksi sisältäen myös alueen 6 eli lentokentän vai ostammeko halvemman Oysterin ja maksamme erikseen lentokentältä siirtymiset?
Paluupäivän aamulla en haluaisi metroa kokeilla, koska lento lähtee muistaakseni jo 10.20.
Voiko Heathrow connect junan maksaa tuolla Oysterilla? Pääasiassa liikutaan kuitenkin vain 1-3 alueilla.

Kiitos avusta jo etukäteen!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 03.05.2017 23:40

Hei Hanne,

Koska olette Lontoossa kuusi yötä, teidän kannattaa ostaa Oysteriin viikon matkakorttiominaisuus eli "7 Day Travelcard". Leyton sijaitsee vyöhykkeellä 3, joten tarvitsette matkakortin vyöhykkeille 1–3, kuten kirjoititkin. Se makaa oysterille laitettuna 38,70 puntaa ja voitte matkustaa sillä kaikkina vuorokaudenaikoina seitsemän päivän aikana. Tarkistin juuri oyster-kortin käytön Heathrow Connectin junissa, ja sitä ei voi käyttää maksuvälineenä koko matkalla lentokentän ja Paddingtonin välillä (eli sillä ette pääsisi lentokentälle asti). Ostakaa siis erikseen meno-paluuliput Heathrow Connectin tai Heathrow Expressin junaan. Katsokaa ihmeessä junayhtiöiden kotisivuilta aikataulut etukäteen, etenkin paluumatkaa varten. Heathrow Connect kulkee harvemmin ja on hitaampi kuin Heathrow Express, mutta on teille edullisempi vaihtoehto. Voi olla ihan hyvä vaihtoehto välttää pitkää metromatkaa lentokentälle aamun ruuhka-aikaan, kuten arvelitkin. Mukavaa matkaa koko seurueelleenne!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Marita Ala-Korpela 21.03.2017 13:28

Hei lähettelin jo tuolla aikaisemmin ajatuksiani. Eli sunnuntaina 26.3. lähdemme Lontooseen, Heathrown kentälle. Meillä on varattu huoneisto Victoria Parkin vierestä Lauriston Roadilta. Tarkat aikataulut yleisillä kulkuneuvoilla on hyvin tiedossa.Jänskättää vain lähteä niillä kulkemaan ja näin jo vanhempana ja nykyään vähän matkailleena ajattelimme mennä taksilla majapaikkaan laukkuinemme. Tuota taksijuttua ; minkälainen taksi ja pitääkö hinta sopia etukäteen ennen lähtöä. Palaamme Suomeen perjantaina 31.1.. Silloin ehkä jo rohkaistuisimme kulkemaan yleisillä lentokentälle. Saapa nähdä ! Onko perjantai-iltapäivä yleensä kovin ruuhkainen , eli mihinaikaan pitäisi viimeistään lähteä keskustasta. Lento muistaakseni takaisin klo 18. paikkeilla.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 21.03.2017 14:59

Hei Marita,
Haluatte matkustaa Heathrown lentokentältä Lontoon länsipuolelta taksilla Itä-Lontooseen ja kysyt minkälainen taksi olisi sopiva. Kun saavutte Lontoon kentälle, löydätte taksiyhtiöiden kojuja sisältä ennen kuin menette ovista ulos. Kannattaa kysellä sieltä minkälaisissa hinnoissa nuo taksit ovat. Kaikki siellä olevat taksifirmat ovat virallisia ja turvallisia. Voitte sopia hinnoista silloin heillä olevien taulukoiden mukaan. Käsittääkseni hinnat ovat halvempia, kun ne sopii etukäteen. Jos menette suoraan taksijonoon, jossa on niitä tyypillisiä Lontoon (yleensä mustia) vähän vanhan näköisiä takseja, ne ovat kalliimpia. Niissä on myös mittarit eli hintaa on vaikea arvioida etukäteen. Katsoin että taksimatkanne on noin 40 kilometriä ja siihen menisi 1-1.5 tuntia. Luultavasti maksatte jotain 100 ja 150 punnan väliltä, mutta en tiedä tarkkaan taksien hinnoista. Sinällään taksi on ihan hyvä vaihtoehto, koska muuten joutuisitte vaihtamaan kulkuneuvoa muutamiakin kertoja päästäksenne Itä-Lontooseen Victoria Parkin lähelle. Lennon jälkeen on mukava vain istua taksissa, eikä miettiä vieraan kaupungin kulkureittejä.

Heatrown kentälle suositellaan saapumaan ainakin kaksi tuntia ennen lentoa. Teidän tulee olla siis siellä kello 16. Suosittelisin, että pyrkisitte olemaan siellä jo kello 15.30 siltä varalta, että kulkuneuvot hidastelevat tai teillä on ruuhkia. Perjantaisin iltapäivällä voi hyvinkin olla ruuhkia. Koulut loppuvat kolmen jälkeen, joten kolmen maissa voi olla vähän enemmän ruuhkia. Muuten ruuhkat alkavat yleensä vasta neljän jälkeen.

Voit suunnitella matkaasi syöttämällä lähtöpaikan ja määränpään osoitteeseen: https://tfl.gov.uk/plan-a-journey/
Katsoin että paluumatkalla teidän pitäisi ottaa ensi bussi, sitten kaksi metroa, kävellä 5 minuuttia ja sitten lentokenttäjuna. Monet hotellit ovat tehneet diilejä taksiyhtiöiden kanssa, joten teidän kannattaa kysyä hotelliltanne onko heillä tietoa hyvästä taksifirmasta. Itse ottaisin taksin vaikka sille toiselle metroasemalle eli Liverpool Streetille, sieltä metron (linja: Circle Line) Paddingtonin asemalle, jossa on hyvät opasteet Heathrown juniin. Olin Paddingtonin asemalla juuri viime viikolla siirtymässä tuolta metron linjalta Oxfordin junaani. Aseman sisällä on tosiaankin noin 5 minuutin kävely, mutta opasteet ovat hyvät. Lattiassa on jopa viivalla merkitty kulkureitti metroaseman ulkopuolelta Heathrown juniin.

Metrot kulkevat yleensä nopeammin kuin taksit, koska eivät jää ruuhkiin. Tuohon matkaan kannattaa varata reilu tunti tai enemmän, jos ostatte junaliput vasta Paddingtonin kentältä. Eli jos matkaatte kentälle tällä tavalla, hotellilta kannattaa lähteä noin klo 14.15 riippuen juna-aikatauluista.

Hauskaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sisko Kiviniemi 21.03.2017 09:21

Hei,

Kiitos erinomaisesta opastuksesta Lontoon matkaa varten!
Huhtikuulle on matka varattu muutamaksi päiväksi.
En nähnyt kuitenkaan mainintaa dot2dot-taksista, joka olisi yksi mahdollisuus siirtyä Heathrowilta kaupunkiin ja takaisin? Nettisivujen mukaan tavallisia takseja edullisempi kimppakyyti. On aina mukava päästä suoraan hotelliin laukun kanssa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 21.03.2017 15:08

Hei Sisko,

En tunne dot2dot-taksia, mutta kävin heidän sivuillaan ja vaikuttaa ihan vakuuttavalta. Heidän hinnatkin vaikuttavat edullisilta. Totta, on mukava jos pitkän lennon jälkeen voi istahtaa vain taksiin ja päästä mahdollisimman pian hotellille. Kiitos tästä vinkistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Linda 21.03.2017 08:39

Hei,

Kiitos hienosta Lontoo-oppaasta. Olen moniin kysymyksiini saanut vastauksen tätä kautta ja saanut useita vinkkejä siitä, miten kannattaa toimia ja minne kannattaa mennä.

Kaipaan kuitenkin erääseen huolta aiheuttavaan kysymykseen vastausta. Olen trainline.comin kautta ostanut junaliput Lontoosta pohjois-Englantiin. Nämä liput pitää lunastaa asemalta ennen matkaa. Olen ostantu ne Debit-kortilla, jonka sittemmin hukkasin, joten sitä korttia jolla liput ostin ei enää ole. Eräästä vastauksestasi luin, että liput pitäisi lunastaa sillä kortilla jolla ne on maksettu. Miten tässä tapauksessa toimitaan? Kiitos jo etukäteen.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 21.03.2017 15:19

Hei Linda,

Katsoin Trainlinen sivuilta, miten voit lunastaa liput. Tapoja onkin useampi, eli kopioin tähän tekstin Trainlinen sivuilta:

Print-at-station tickets:

- Print them from a SNCF self-service ticket terminal using your booking reference e.g. QVTLXN/SMITH. You can find it in your confirmation email or in the tickets section of your account.
- Or print them from a SNCF self-service ticket terminal using your loyalty card.
- Or they can be retrieved from a SNCF ticket office at a station using your booking reference and name.

Eli löytyykö sinulta tuo "booking reference" (tilauksen koodi) vaikkapa sähköposteistasi? Kannattaa tsekata myös, voitko ihan vain tulostaa liput. Joillekin reiteille näin voi tehdä.

Toivottavasti tämä auttaa. Ongelmatilanteessa voit myös kirjoittaa Trainlinelle viestin osoitteessa www.trainline.eu/support

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
kristiina bhuiyan 08.06.2016 13:53

Matkustan tyttäreni (14 v) kanssa Lontooseen kesäkuun lopussa (olemme 8 päivää) ja kysyisin Travelcard 2 in 1 säännöistä. Jos ostan 7 päivän travelcardin molemmille (kuva mukana) rautatieasemalta esim Euston, saanko alennukset nähtävyyksiin ilman että minulla on sille päivälle junalippua vai riittääkö travelcard ja etukäteen tulostetut vchr:t?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 14.06.2016 22:39

Hei Kristiina, National Railin tarjoama 2-4-1 on hyvä vaihtoehto, jos aikoo kiertää useampia maksullisia nähtävyyksiä Lontoon matkallaan. Viikon sisällä sen avulla voi tehdä huomattavan säästön. Kuten mainitsit, kartonkinen travelcard-läpyskä tulee ostaa kaukojunien asemalta, siis esim Eustonilta (tai vaikkapa Victorian tai Paddingtonin asemalta). Vastaava travelcard, joka on ostettu paikallisjuna-asemalta tai metroasemalta, ei oikeuta "2 for 1" tarjoukseen. Nähtävyyksissä riittää, että näytätte kaukojunien asemalta ostetut travelcardit jotka ovat voimassa sinä päivänä, niin saatte kaksi lippua yhden aikuisen lipun hinnalla. Ette siis tarvitse kaukojunan lippua sille tai millekään muulle päivälle. Aikaisemmin 2-4-1 -tarjous oli voimassa vain, jos oli kaukojunalippu, mutta nykyisin juna-asemalta ostettu travelcard riittää ikäänkuin junalipuksi. Täältä saat lisää tietoa tästä vaihtoehdosta ja mukana olevista nähtävyyksistä:www.daysoutguide.co.uk. Hauskaa matkaa! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *