Itä-Lontoo on vintagevaatteiden mekka – viisi vinkkiä ostoskierrokselle

Oli kyseessä sitten nuhjaantunut, muutaman punnan hintainen bändipaita tai aito vintagemekko 30-luvulta, Itä-Lontoo on käytettyjen vaatteiden metsästäjän unelma. Tässä kolmen kerroksen väen vinkit onnistuneeseen rättijahtiin.

1. Käytettyjen vaatteiden liikkeet voi karkeasti jakaa kolmeen kastiin: nk. charity shopit, keskitasoiset second hand –liikkeet sekä aidot vintage-putiikit. Etenkin Brick Lane lähiympäristöineen on otollista shoppailualuetta.

2. Charity shopit ovat nimensä mukaisesti hyväntekeväisyysjärjestöjen ylläpitämiä kauppoja, joista löytyy jos jonkinlaista krääsää posliinimukeista vinyyleihin ja vaatteisiin. Muodin osalta tarjonta on usein heikkoa, mutta satunnaiset trendilöydöt ovat hyvinkin mahdollisia. Ja kun sellaisen onnistuu tekemään, lompakko kevenee korkeintaan kymmenisen puntaa. Halpaa kuin saippua. Suosittelen katsastamaan ainakin ison Oxfamin Dalstonissa sekä Sense-järjestön kaupan Mare Streetillä. Kaikki myytävä tavara saadaan nimittäin lahjoituksina yleensä lähikulmien asukkailta – tässä tapauksessa usein muotitietoisilta kolmekymppisiltä.

3. Keskitason second hand –kaupat ovat Hackneyn tavaramerkki ja tyylibongarin taivas, ainakin jos UFF:in trendiosasto miellyttää. Pienimmät kaupat ovat loistavasti kuratoituja, ja isommatkin ketjut tekevät hyvää työtä seuloessaan pahimmat ryysyt pois. Jos laukkua tai kenkiä kaipaat, Absolute Vintage on ehdoton ykkönen. Rokitilla on erinomainen miesten puoli sekä paljon makeita t-paitoja, nahkarotseja, turkkeja, retroja urheiluvaatteita sekä villapaitoja ja paitapuseroita. Beyond Retro lienee kuuluisin ja suurin, mutta sinne kannattaa mennä ajan kanssa – ja jos etsii ihanan mauttomia urheiluvaatteita ja tuulitakkeja Keravan malliin. Paras vaatekauppa ikinä? “Vintage-tavaratalo” Blitz. Muista napata 10%:n alennuskuponki Brick Lanen ja Hanbury Streetin kulmassa pysyvästi nököttävältä feissarilta!

Blitz. (Kuva: Blitz London)

4. Aitoja merkkivaatteita kannattaa metsästää Länsi-Lontoosta, mutta Brick Laneltä toki löytyy muutama huokeampi vaihtoehto vintagejahtiin. Paras valikoima tajuttoman kauniita ja naisellisia leninkejä ja kenkiä on Blondiessa. Tsekkaa myös Brick Lanen alkupään Hunky Dory (pieni mutta laadukas valikoima erityisesti miehille), puolivälin sivukadut sekä Hackney Centralin aseman vieressä sijaitseva Paper Dress Vintage – kohtuuhintaisten laatulöytöjen lisäksi siellä järjestetään usein pieniä keikkoja. Kahvia ja pullaakin on tarjolla.

Brick Lanen alkupään helmi, Hunky Dory. (Kuva: Hunky Dory)

5. Useimmissa putiikeissa on kohtuulliset sovituskopit, pankkikortti käy kaikkialla, ja jos haet tietyn aikakauden pukineita, pienissä liikkeissä on mahtava palvelu. Brick Lane on etenkin sunnuntaisin ahdistavan täynnä turisteja, mutta kyllä sieltä elossa selviää. Hauskaa ostoskierrosta!

Maria Kivimaa

Itä-Lontoossa yhdeksättä vuotta majaileva mainostoimistotyöläinen. Satunnaisesti musiikista, bisneksestä ja tyylistä kirjoittava freelance-toimittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *