Lontoo – St Paulin katedraali

Tällä paikalla on ollut kirkko jo 1400 vuoden ajan. Nykyisen St Paulin katedraalin edeltäjä paloi poroiksi Lontoon suuressa palossa vuonna 1666. Arkkitehti Sir Christopher Wren sai tehtäväkseen suunnitella uuden St Paul’sin. Nykyinen, renessanssityyliä jäljittelevä katedraali valmistui vuonna 1710. Sisällä on pidetty suurten kansallissankarien hautajaisia, Charlesin ja Dianan häät, sekä kuningatar Elisabet II:n 50-vuotishallitsijajuhlat.

Pääsymaksu on kallis, mutta tämä onkin koko maan tunnetuin kirkko, jonka kunnossapitoon uppoaa valtavasti rahaa. Se kannattaa siis maksaa, etenkin jos teet kaiken mahdollisen: Käyt kirkkosalin lisäksi kryptassa katsomassa Wellingtonin herttuan, Amiraali Nelsonin, Sir Christopher Wrenin (kyllä, rakennuksen suunnitelleen arkkitehdin) ja taidemaalereiden Millaisin ja Turnerin hautoja. Nouset 275 porrasta rengasmaiseen kuiskausgalleriaan, jonka kaiteiden yli avautuu huimaava näkymä alas katedraaliin. Kokeilet kaverin kanssa onko perää siinä huhussa, että kuiskausgalleriassa kuiskaus kimpoilee ja kuuluu sen vastakkaiselle puolelle. Sitten jatkat 119 askelta ulkona olevalle näköalaparvekkeelle ja vielä 152 rappusta kupolin huipulle asti. Palkinnoksi saat hienot näköalat.

Katedraalissa pidetään myös aamu- ja iltajumalanpalveluksia.

Osoite: St Paul's Churchyard, EC4
Metro: St Paul's
Aukioloajat: Ma–la 8.30–16.30 (lipunmyynti suljetaan klo 16).
Liput: Aikuiset £18. Lapset (6–17 v) £8. Perhelippu £44. Opiskelijat ja eläkeläiset £16.
Liput: Osta liput St Paulin katedraaliin Visit Britain -nettikaupasta

Lue myös:

Liput ennakkoon St Paulin katedraaliin

Osta ennakkolippusi yhteistyökumppanimme Tiquetsin kautta. Saat sen suoraan kännykkääsi

© Milla Kontkanen

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *