Itä-Lontoon parhaat brunssit

Brunssi, tuo aterioiden kiistaton kuningatar ja kaikkien krapulaisten pelastaja! Vai yli kolmekymppisten väsyneiden hipstereiden Brooklynista tuotu turhake-elämys? Vastaus löytynee jostain näiden välimaastosta, mutta yhtä asiaa ei käy kieltäminen: Itä-Lontoon brunssitarjonta elää ja voi mainiosti. Mikäli näillä kulmilla viikonloppuna pyörii, kannattaa kyynisyys jättää hotellille ja antautua ylihintaisten avokadojen ja sourdough-leivän vietäväksi. Helsingistä tuttuihin aamiaisbuffetteihin Lontoossa et juurikaan törmää, mutta tyhjällä vatsalla ei tarvitse kenenkään loppulauantaita kärvistellä: annoskoot yltävät paikoittain rekkamiesluokkaan.

Loistavan brunssipaikan kriteereinä olen tässä laajamittaisessa akateemisessa tutkimuksessa painottanut kolmea asiaa: bloody maryn jymäkkyyttä, edellämainittua annosten kokoa (krapulan lievityksessä avainasemassa) sekä yleistä tunnelmaa – mitä reissaajaystävällisesti paikallisempi ja harkitummin hälläväliä, sen parempi. Tässä voittajat.

Bistrotheque

23-27 Wadeson Street, E2 9DR

www.bistrotheque.com

Sisustussuunnittelijoiden märkä päiväuni. (Kuva: Bistrotheque Instagram)
Sisustussuunnittelijoiden märkä päiväuni. (Kuva: Bistrotheque Instagram)

Kulttimaineensa veroinen ravintolainstituutio Hackneyn sydämessä. Fiini mutta rento. Tänne voi tuoda niin mumminsa kuin vielä edellisillasta jatkojen jatkoilla olevat reivaajakaverit. Synkeiden varastorakennusten lomassa piilotteleva ravintola itsessään on sisustuslehtiunelma. Parhaimmillaan sunnuntai-iltapäivisin, jolloin salin täyttää kepeä, korniuden rajapintaa hipova muttei koskaan ylittävä flyygelimusiikki.

Haberdashery

170 Stoke Newington High Street, N16 7JL

www.the-haberdashery.com

Ateriankorvikkeet. (Kuva: Haberdashery Instagram)
Ateriankorvikkeet. (Kuva: Haberdashery Instagram)

Graavilohen kera tarjottu munakokkeli ei tästä parane. Tai suurene. Palvelu reipasta, joskin hieman suurpiirteistä. Puolenpäivän aikaan jonoa syntyy, sillä pöytävarauksia ei oteta. Sisustus kaavamaisen trendikäs, ruoan määrä ja laatu huipussaan. Hinnat eivät. Täällä on yksinkertaisesti hauskaa. (Paikan ranskalainen pomo suostui vastahakoisesti ehdottamaamme bloody mary -versioon, jossa pohjana käytetään bourbonia. Suosittelen.)

The Good Egg

93 Church Street, N16 0AS

www.thegoodegg.co

The Good Egg (Kuva: The Good Egg Instagram)
The Good Egg (Kuva: The Good Egg Instagram)

Pitkään odotettu, joukkorahoituksella perustettu tuoreehko brunssikeidas lunasti ruokahifistelijöiden odotukset, ja meni vielä vähän ylikin. Nimensä mukaisesti kananmuniin erikoistunut brunssitaivas – päivästä ja kellonajasta riippumatta. Jatka brunssinjälkeistä elämää käyskentelemällä Church Streetilla, Stoke Newingtonin Korkeavuorenkadulla. Varaa pöytä, ehkä jo ennen lentolippuja.

Maria Kivimaa

Itä-Lontoossa yhdeksättä vuotta majaileva mainostoimistotyöläinen. Satunnaisesti musiikista, bisneksestä ja tyylistä kirjoittava freelance-toimittaja.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *