Lontoon edulliset hotellit

Miten löytää Lontoosta edullinen, siisti ja muutenkin laadukas hotelli, jossa voi nukkua hyvin? Se ei ole helppoa. Hintaluokassa alle 130 puntaa (noin 140 euroa) per yö edulliset hotellit tinkivät yleensä jostain: tyylistä, palveluista, puhtaudesta, ikkunoiden paksuudesta tai sijainnista. Jos varaa mitä sattuu, voi joutua murjuun, jossa on tingitty kaikesta. Tällä sivulla kerrotaan siistit ja turvalliset hotellivaihtoehdot, jotka ovat Lontoon halvimmasta päästä. Lisää edullisia kahdenhengenhuoneita voit etsiä myös sivulta Lontoon hostellit.

Kannattaa miettiä aluksi mistä voi itse tinkiä, jos jostain pitää. Jos ei tarvitse omaa kylpyhuonetta, vaan jaettu kylpyhuone riittää, laadukkaan huoneen saattaa saada edullisemmin. Vain osa hotelleista tarjoaa huoneita, joissa kylpyhuone on käytävällä. Jos hotellissa on huoneita niin kylpyhuoneella kuin ilman, on helppo vertailla hintoja ja miettiä omia prioriteettejä.

Jos lomalla on aikaa ja halua metrossa istuskeluun, keskustan ulkopuolella asumalla voi säästää rahaa. Silloin tosin matkoihin kuluu vähän enemmän rahaa, kun matkustaa keskustaan kauemmilta julkisen liikenteen vyöhykkeiltä. Asumalla lähiössä saa tuntumaa siihen, millaista tavallisten lontoolaisten elämä on. Harvemmalla paikallisella on varaa asua keskustassa tai ihan sen läheisyydessä.

Lennot Lontooseen, kuten moniin muihinkin kohteisiin, ovat usein edullisimmillaan keskellä viikkoa. Jos Lontooseen voi kuitenkin lähteä vain pitkäksi viikonlopuksi, kannattaa siellä yöpyä sunnuntaina. Se on nimittäin useimmissa hotelleista viikon selvästi halvin yö.

Tällä sivulla suosittelen edullisia hotelleja, joissa hinta-laatusuhde on kunnossa. Täydellisiksi tämän hintaluokan hotelleja ei voi kutsua. Ne ovat kuitenkin kelvollisia ja mahdollistavat sen, että rahaa jää enemmän Lontoon menoihin. Annan vinkkejä pienistä hotelleista, joissa kahden hengen huone maksaa tavallisesti alle 140 euroa yöltä.

On hyvä muistaa, että monet parhaat edulliset hotellit varataan täyteen jo kuukausia etukäteen. Siksi varaus kannattaa tehdä niin aikaisin kuin mahdollista. Tämän sivun kautta voit varata huoneen suositelluista hotelleista. Linkit vievät Hotels Combined -palvelun sivuille, jota kautta varaaminen on turvallista, luotettavaa ja kätevää. Hotels Combined vertailee hintoja eri varauspalveluista ja valitsee sinulle edullisimmat hinnat.

Caring Hotel €

Yksinkertainen bed and breakfast -majoitus sijaitsee kauniissa viktoriaanisessa talossa suositulla Bayswaterin hotellialueella, josta pääsee sujakasti keskustaan. Vaatimattomat huoneet ovat rauhallisia, siistejä ja hyvin hoidettuja. Hotellin omistaa perhe, joka auttaa mielellään vieraitaan. Murot plus paahtoleivät -tyylin aamiainen sisältyy hintaan. Hotellista löytyy 1–4 hengen huoneita omalla ja jaetulla kylpyhuoneella. Paikassa on paljon rappuja, eikä hissiä.

Osoite: 24 Craven Hill Gardens, W2
Metro: Bayswater  / Queensway
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Caring Hoteliin tästä

Garden Court Hotel €–€€

Ystävällinen perhe tarjoaa edullisia huoneita komeassa viktoriaanisessa talossa Bayswaterin hotellialueella. Huoneet on sisustettu peribrittiläisillä kukkakuoseilla, mutta ne ovat siistejä ja niihin kuuluu televisiot ja osaan oma kylpyhuone. Toisin kuin monissa Bayswayerin alueen vanhoissa hotelleissa, Garden Courtissa on myös hissi ja pieni piha. Yksinkertainen aamiainen sisältyy hintaan.

Osoite: 30–31 Kensington Gardens Square, W2
Metro: Bayswater / Queensway
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Garden Court -hotelliin tästä

Adria Hotel €

Perheen omistama B&B-hotelli rauhallisella paikalla Hammersmithin alueella, Heathrow’n lentokentän ja keskustan välillä (metrovyöhyke 2). Huoneet ovat siistejä ja niissä on kylpyhuoneet, vedenkeittimet ja televisiot. Palvelu vaihtelee ja hotellissa on paljon portaita. Hotelli on kuitenkin hintaansa nähden oivallinen. Huoneita on tarjolla yhdestä neljälle hengelle. Läheiseltä King Streetiltä löytyy mukavia ravintoloita, pubeja, kauppoja ja pieni ostoskeskus.

Osoite: 44 Glenthorne Road, W6
Metro: Hammersmith
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Adria Hoteliin tästä

Alhambra Hotel €–€€

Huoneet ovat pieniä eivät näytä mitenkään ihmeellisiltä, mutta tällä hinnalla on vaikea löytää Lontoon keskusta-alueelta näin siistejä huoneita ja hyvää palvelua. Hotelli sijaitsee lähellä Camdeniä ja King’s Crossin asemaa. Hintaan sisältyy englantilainen aamiainen ja wifi.

Osoite:17–19 Argyle Street, WC1
Metro: King’s Cross St Pancras
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Alhambra Hoteliin tästä

The New Dome Hotel €

Siisti hotelli ei ole ihmeellisen näköinen, mutta palvelu toimii. Hotelli sijaitsee nousevalla Camberwellin alueella, josta pääsee bussilla keskustaan. Se soveltuu hyvin niille, jotka ovat kenties jo nähneet Lontoon tärkeimmät nähtävyydet ja haluavat nyt tutustua muihin, vähemmän tunnettuihin alueisiin. Lähellä on mukavia ja kohtuuhintaisia baareja ja ravintoloita, jotka ovat paikallisten taideopiskelijoiden suosiossa. Vähän matkan päässä Brixtonissa on hyvät iltamenopaikat ja nähtävää myös päivisin, esimerkiksi uudistettu Brixton Arcade -kauppahalli lukuisine ravintoloineen ja kauppoineen. Camberwellistä pääsee helposti myös Peckhamin kaupunginosaan, joka on ollut nousussa jo muutaman vuoden.

Osoite: 51-53 Camberwell Church Street, SE5
Metro/paikallisjuna: Oval (10 minuutin kävely) / Denmark Hill (5 minuutin kävely).
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone The New Dome -hotelliin tästä

Grange Lodge ja Abbey Lodge Hotel €

Kaksi saman omistajan edullista budjettihotellia Ealingin lähiössä metron kolmosvyöhykeellä. Huoneet ovat siistejä mutta pieniä – kuten usein hinnasta tingittäessä. Tyyli on vanhentunut, mutta kodikas. Hotelleissa on myös pihat, joissa vieraat voivat istuskella. Heathrow’n kentälle pääsee paikallisjunalla ja keskustaan puolessa tunnissa metrolla. Hintaan kuuluu tukeva peribrittiläinen aamiainen, full English breakfast. Hotellit sopivat erityisesti pidemmällä matkalla oleville sijaintinsa vuoksi ja siksi, että viikon yöpymisestä saa alennusta. Grange Lodgen halvimmissa yhden ja kahden hengen huoneissa on muiden vieraiden kanssa jaettu kylpyhuone käytävällä.

Grange Lodge

Osoite: 48–50 Grange Road, W5
Paikallisjuna: Ealing Broadway
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Grange Lodge -hotelliin tästä

Abbey Lodge Hotel

Osoite:51 Grange Park, W5.
Metro: Ealing Common
Paikallisjuna: Ealing Broadway
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Abbey Lodge -hotelliin tästä

Hotel 55 €€

Pieni ja siisti hotelli sijaitsee Länsi-Lontoossa Ealingin metroaseman vieressä metrovyöhykeellä 3. Huoneissa ja yleisissä tiloissa on modernin tyylikäs sisustus, mikä on harvinaista tämän hintaluokan majoituksissa. Yleensä tyyli on se, mistä ensin tingitään. Huoneisiin kuuluu kahvinkeitin, hiustenkuivaaja, talletuslokero, taulutelevisio, wifi ja ilmastointi. Hotellista löytyy myös baari, japanilainen ravintola ja kaunis oma piha. Ealingin keskiluokkaisella alueella on ostoskeskus ja ravintoloita. Hotelli sijaitsee vilkkaan kadun varrella, joten se ei sovi ehkä kaikkein herkkäunisimmille, paitsi jos pyytää huoneen pihan puolelta.

Osoite: 55 Hanger Lane, W5
Metro: North Ealing
Hinta: huone kahdelle £99–115. Asunto £165.
Katso kuvat ja ajankohtaiset hinnat sekä varaa huone Hotel 55 -hotelliin tästä

Lue myös:

©Milla Kontkanen

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Kommentit (1):

Henri 01.01.2019 13:27

Suositus lapsiperheille: Hotel Meininger Hyde Park sijaitsee aivan Natural History Museumin/Science Museumin (ilmaiset) vieressä Glouchesterin metroaseman vieressä Kensingtonin sydämessä. Sisustus on skandinaavisen moderni ja asia mistä ”tingitään” on aamupala, joka koostuu paahtoleivistä, pavuista sekä erilaisistä mysleistä/muroista. Eli on lapsille täysin riittävä. Meiningerin koukku on kerrosängyt huoneissa jolloin koko meidän viiden hengen perhe majoittui yhdessä huoneessa hintaan 75£/yö, 15£/hlö. Ketju on keskieurooppalainen ja olen mm. Wienissä köyttänyt ketjun hotelleita.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 03.01.2019 19:53

Kiitos Henri hyvästä vinkistä! Hotelli näyttää mukavalta ja siisteiltä kuvissakin. Pitääpä käydä tsekkaamassa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *