Lontoon hotellit ja hotellialueet

Missä Lontoon kaupunginosasta kannattaa varata hotelli loma- tai työmatkalla? Se riippuu kahdesta seikasta: siitä mille lentokentälle lentää ja mitä Lontooseen lähtee tekemään. Lontoo tarjoaa paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja – suositellut hotellit listaan hintojen mukaan jaotelluilla hotellisivuilla. Tällä sivulla listaan Lontoon tärkeimmät hotellialueet, jotta voit valita missä päin Lontoota yövyt.

Heathrown kenttä sijaitsee Lontoon lounaispuolella, josta pääsee metrolinjaa vaihtamatta Earls Courtin hotellialueelle. Nopea Heathrow Express -juna vie Paddingtonin ja Bayswaterin hotellialueelle. Paddingtonin juna-asemalta on myös suora bussiyhteys esimerkiksi King’s Crossille, jossa sijaitsee myös pieni hotellialue. Gatwickin kentältä menee juna Victorian asemalle, jonka lähellä on muutamia hotelleja ja josta pääsee nopeasti keskustaan. Earls Courtille vievät Gatwickiltä edulliset minibussit. Stanstedin lentokentältä on puolestaan nopea junayhteys Liverpool Streetille, Itä-Lontooseen.

Kaikki nämä hotellialueet sopivat, jos haluaa kierrellä Lontoon nähtävyyksiä ja saada yleiskuvan kaupungista. Majoitus kannattaa valita Itä-Lontoosta, jos haluaa käydä tunnelmallisilla katutoreilla, shoppailla nuorten suunnittelijoiden kaupoissa tai tutustua Lontoon yöelämään. Toki majoitusta löytyy suurimpien hotellialueiden ulkopuoleltakin, omaleimaisista Lontoon kaupunginosista. Lähiöissä voi tutustua siihen miten britit asuvat, jos yöpyy bed and breakfast –majoituksessa.

Hintatasoltaan Lontoon hotellit ovat vähän kalliimpia kuin vastaavat hotellit Suomen suurimmissa kaupungeissa. Punnan kurssin on sen verran alhaalla (kesä 2017), että majoittumisesta on tullut edullisempaa euroja tienaaville. Lontoossa on valtava valikoima luksushotelleja ja keskihintaisia hotelleja. Budjettimatkailijalle on tarjolla hyvin varustettuja hostelleja – joista kannattaa kysyä myös kahden hengen huoneita – sekä edullisia hotelleja, kuten bed and breakfast -majoituksia.

Tärkeimmät hotellialueet

Paddington ja Bayswater

Lontoon suurimmalla hotellialueella asutaan komeissa 1800-luvun rakennuksissa. Vieressä ovat niin keskustan laajin puistoalue – Hyde Park ja Kensington Gardens – kuin pastellinvärinen Notting Hillin kaupunginosa. Ydinkeskustaan on vain muutama metropysäkki tai reipas kävelymatka. Ei siis ole ihme, että moni valitsee hotellinsa juuri tältä alueelta. Hotellien hinnat ovat suhteellisen kalliita, mutta täällä maksetaankin sijainnista ja tunnelmasta. Vanhoissa taloissa rappusia voi olla paljon, eikä hissejä aina ole. Alueella riittää myös turisteille suunnattuja ravintoloita ja kauppoja.

Earls Court

Keskustan lounaislaidalla sijaitseva Earls Court on suuri liikenteen solmukohta, josta pääsee kätevästi metrolla keskustaan. Earls Court tunnetaan samannimisestä messukeskuksesta, jota monet alueen hotelleista ja ravintoloista palvelevat. Täällä on sekä pieniä hotelleja vanhoissa 1800-luvun taloissa, että uusia ja isompia hotelleja.

Itä-Lontoo

Itä-Lontoosta – etenkin Hoxtonin, Shoreditchin ja Whitechapelin alueelta – löytyvät niin kaupungin tyylikkäimmät putiikkihotellit kuin edullisimmat halpishotellit. Monet hotellit ovat uusia ja moderneja, joten niissä on myös hissit. Jos matkan ensisijaisena tarkoituksena on tutustuminen Lontoon yöelämään, kannattaa suunnata baarien lähelle Dalstoniin tai Stoke Newingtoniin, vaikka matkalaukkuja joutuukin sitten raahaaman vähän pidemmälle.

Ydinkeskusta

Ydinkeskustasta löytyy kalliita luksushotelleja, mutta myös monet Lontoon parhaat retkeilymajat. Keskitasoisia ja keskihintaisia hotelleja alueelta ei löydy. Miksi ei? Siksi, että keskitasoiset hotellitkin ovat ydinkeskustassa kalliita.

Lähiöt

Yöpyminen kauempana keskustasta on edullisempaa. Samalla voi nähdä paikallisten elämää esimerkiksi bed and breakfast -majoituksessa. Matkalaisen iloksi Lontoon lähiöissä on paljon enemmän ravintoloita, kahviloita ja kauppoja kuin suomalaisissa lähiöissä. Toisaalta matkat keskustan nähtävyyksille maksavat enemmän ja kestävät pidempään. Pidemmällä matkalla tämä ei haittaa, mutta lyhyellä matkalla kannattaa majoitus varata lähempää keskustaa.

Hotellin varaaminen Lontoosta

Voit varata yöpymisen Lontoosta kätevästi ja turvallisesti Tripsterin hotellisivuilla olevien suositusten avulla. Klikkaamalla hotellien perässä olevia linkkejä pääset Hotels Combined -palvelun sivuille. Palvelu etsii sinulle parhaat hinnat eri hotellinvaraussivustoilta.

Lue lisää:

 

Etsi hotelleja Lontoosta

Booking.com

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 11 vuotta asunut toimittaja, joka tekee päätyönään videoita yliopistolle Oxfordissa. Työskennellyt Englannin jaksojen välissä Ylen radio- ja televisiotoimittajana sekä reppureissannut Aasiassa ja Etelä-Amerikassa.

Kommentit (1):

Teija Koivupuro-Niva 26.07.2017 07:34

Hei!
Varasin hotellin Hotels.com kautta läheltä Victorian asemaa. Maksoin matkani saman tien luottokortilla.
Nyt minulta pyydetään sähköpostilla kuvaa passista ja luottokortin numeroita.
Näitä pyydetään siksi, että hotellissa ei ole vastaanottoa vaan saan ovikoodin ennen matkaani.
Onko tällainen ihan normaalia Englannissa? Missään muualla en ole tällaiseen törmännyt ja olen ostanut omatoimisesti matkani netistä jo vuosien ajan.
Kiitos muuten hyvistä sivuista. Tuntuu kuin olisi jo perillä näitä lukiessa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 13.08.2017 12:14

Hei Teija, kiva että olet tykännyt sivuista. En tunne tarkkaan hotels.com:in käytäntöjä. Mielestäni kuulostaa oudolta, jos hotelli pyytää noita tietoja silloin kun huone on jo maksettu. Toisaalta jos siellä ei tosiaan ole vastaanottoa, ehkäpä tarkoitus on tehdä sisäänkirjautuminen noin netin kautta, mikä tekisi asiasta ymmärrettävän. Britanniassa on yleistä antaa luottokortin numero hotellin varausta tehtäessä, jos huonetta ei ole vielä maksettu. Itse antaisin varmaankin nuo tiedot mutta en kolminumeroista lukua kortin takaa (jos haluavat senkin).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *