Lontoo – museot ja kulttuuri

Olet ehkä kuullut ihmisistä, jotka matkustavat Lontooseen ihan vain nähdäkseen musikaaleja tai kiertääkseen museoita. Ei se ole ihme. Jos britit ovat jossain hyviä, niin luovassa kulttuurissa. He tietävät miten teatterista, taiteesta, museoista ja muusta kulttuurista tehdään suuriakin yleisöjä tavoittavaa.

Keikkakaupunkina Lontoo tarjoaa joka päivä valtavan määrän live-konsertteja klassisesta poppiin, rokkiin ja maailmanmusiikkiin. Taidekaupunkina Lontoo esittää jatkuvalla syötöllä maailmankuulujen taiteilijoiden näyttelyjä sen monissa taidemuseoissa, gallerioissa ja kulttuurikeskuksissa.

Museokaupunkina Lontoo kuuluu maailman parhaimpiin. Ai miksi? Ensinnäkin siellä on valtava määrä taidemuseoita, ja muita suuria museoita, jotka eivät ole vain vanhojen tavaroiden säilytyspaikkoja vaan oikeasti suunnattu ihmisille. Briteillä on taito keksiä miten vähän tylsistäkin aiheista voi tehdä kiinnostavia näyttelyjä. Yleismuseot kilpailevat jännittävillä tarinoilla ja aidosti interaktiivisilla näyttelyillä. Toiseksi, näyttelyjen tekstit ja audio-opasteet ovat englanniksi, joten suomalaisen on yleensä helppo ymmärtää niitä. Kolmanneksi, lähes kaikkiin Lontoon museoihin pääsee ilmaiseksi, joitain vaihtuvia näyttelyjä lukuun ottamatta. Neljänneksi, lapset on otettu hyvin huomioon museoissa. Viidenneksi, Lontoon museokaupoista löytyy paljon hauskoja tuliaisia.

Eli, jos Lontoossa sataa tai on kylmää, ei haittaa. Aina voi mennä museoon tai nauttimaan muusta kulttuuriannista. Eikä taatusti tule tylsää. Ainoa ongelma on valinnan paljous.

Lue lisää aiheesta:

Lontoon 5 tärkeintä museota

Lue myös:

Lontoon nähtävyydet

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *