Lontoo – Buckinghamin palatsi

Kuningatar Elisabet II:n virallinen Lontoon asunto ja työpaikka avaa ovensa yleisölle elo-syyskuussa, jolloin hänen majesteettinsa lomailee Edinburgin asunnollaan Skotlannissa. Silloin palatsissa riittääkin väkeä ihailemassa kullanhohtoista valtaistuinsalia, Grand Hallin marmoriportaikkoa ja palatsin komeaa puutarhaa. Muina aikoina palatsia voi käydä vilkaisemassa ulkoa päin. Läpi vuoden ovat auki The Royal Mews -hevostallit ja The Queen’s Gallery -taidemuseo.

Buckinghamin palatsi on erityisen suosittu vahdinvaihdon aikaan eli aamuisin kello 11.30 (sunnuntaisin kello 10.30). Turistit kilpailevat päästäkseen kuvaamaan porttien läpi, kun sotilaat ja hevoset esittävät kummallisen pömpöösin marssirituaalin musiikin tahtiin. Vaihtoehtoisesti vahdinvaidon voi nähdä The Mall -kadun toisessa päässä Horse Guard Paradella puolisen tuntia aiemmin. Vahdinvaihdolla on säävaraus.

The Royal Mews on vierailun arvoinen, jos innostuu hevosista, prameista kuninkaallisista hevosvaunuista tai vanhoista Rolls Royceista. Tallien näyttävin nähtävyys on 1700-luvulla valmistetut kultaiset vaunut. The Queens Gallery esittelee kuninkaallista taidekokoelmaa, johon kuuluu vanhojen brittimestareiden lisäksi esimerkiksi Rubensin ja Rembrandtin maalauksia.

Buckinghamin palatsilla vierailevat näkevät myös onko kuningatar palatsissa vai ei. Mutta miten? Jos lippu on salossa, kuningatar on kotona. Jos sitä ei näy, hänen majesteettinsa on Windsorissa, Edinburgissa tai muissa menoissaan.

Osoite: Buckingham Palace Road, SW1 Metro: Victoria / St James’s Park

Palatsin aukioloajat: Vuonna 2016 palatsiin pääsee 23.7.–2.10. välisenä aikana. 23.7.–31.8.: joka päivä 9.15–19.45 (viimeinen sisäänpääsy klo 17.15) ja 1.9.–2.10.: 9.15–18.45 (viimeinen sisäänpääsy klo 16.15). Katso The Royal Mewsin ja The Queen’s Galleryn ajankohtaiset aukioloajat netistä.

www.royalcollection.org.uk

Liput: Osta lippusi netin kautta Buckingham Palacen sivuilta tästä ja vältä pitkät lippujonot The Royal Mewsiin ja The Queens Galleryyn myydään lippuja erikseen tai yhdistelmälippuna.

Lue myös:

© Milla Kontkanen

Milla Kontkanen

Lontoossa ja muualla Englannissa yhteensä 14 vuotta asunut toimittaja ja videotuottaja. Suomessa asuessaan Milla työskenteli toimittajana Ylen radio- ja televisio-ohjelmia.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *