Ekotrippi – Tripsterin vastuullisen matkailun podcast

Ekotrippi on vastuullisen matkailun podcast, jossa me Tripsterit annamme vinkkejä siitä, kuinka toimia matkalla reilusti niin, että reissusta on kohteelle enemmän hyötyä kuin haittaa.

Vastuullinen matkailu on laaja termi ja käsittää ekologisuuden lisäksi myös taloudellisen ja sosiokulttuurisen vastuullisuuden. Tripsterin toimittajat ovat asuneet pitkään kohteissaan ja tuntevat niiden kulttuuria paikallisen tavoin. Tämän vuoksi Tripsterin luonnollisesti tärkein kulma on tuoda tietoa siitä, kuinka matkailijat voivat noudattaa sosiokulttuurista vastuullisuutta matkatessaan. Tietysti annamme vinkkejä myös ekologisuuteen ja taloudellisuuteenkin liittyen.

Tripsteristä tuli 2018 Suomen ensimmäinen matkailupodcast! Siinä missä Tripsteri-podcastissä annetaan kohdetietoa, Ekotrippi keskittyy vastuullisen matkailun teemoihin. 2020 aloitimme podcast-tuotannon myös muille, joten tervetuloa äänittämään oma podcastisi Tripsterin studioilla Helsingissä! Lue lisää podcast-tuotannostamme.


Ekotrippi-podcastin juontaja: Paula Kultanen Ribas ja muut Tripsterit
Äänitys, editointi, masterointi ja musiikki: Pau Ribas / Tripsteri Studios
Kuva: Eeva Anundi
Julkaisija: Acast
Kaupalliset yhteistyöt: [email protected]


Livepodcast matkamessuilta 2023! Paula Kultanen Ribas jututtaa espanjalaisten viinien maahantuojaa, näyttelijä, laulaja Netta Laurennetta sekä viiniasiantuntija Henriikka Strömiä. Jaksossa kuulemme parhaat vinkit Espanjan viinialueista ja vastuullisen viininviljelyn erikoispiirteistä. Lisäksi opimme mitä eroa onkaan luomuviinillä, bionynaamisella, alku- ja natuviinillä. Voit katsoa jakson myös videotallenteena.

Tämä erikoisjakso on nauhoitettu liveyleisön edessä, German Days -tapahtumassa, yhteistyössä Saksan matkailutoimiston kanssa. Vieraina ovat Madventuresin Riku Rantala, Amorphis-yhtyeen Santeri Kallio, Palmuasema-blogin Sanna Kalmari sekä Saksassa pitkään asunut Anita Nousiainen.

Paula Kultanen Ribas jututtaa vieraita siitä, millä eri tavoin Saksaan voi Suomesta matkustaa maata pitkin, ja paljonko matkojen kesto, hinta ja päästöt ovat. Lisäksi puhumme esteettömästä matkailusta, patikoinnista, pyöräilystä ja autoilusta Saksassa, ja siitä millaista on matkustaa Saksan autobahnoja pitkin keikkabussin kyydissä.

Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas keskustelee matkailun kuumimmasta uudesta trendistä – virtuaalimatkailusta – Ikaalisten matkatoimiston toimitusjohtajan Esa Talosen sekä Virtuaalimatka.fi-perustajan Helena Viitalan kanssa. Jaksossa opimme, mitä virtuaalimatkailu oikein on, mikä tekee siitä vastuullista ja mihin kaikkeen virtuaalinen matkanteko soveltuukaan. Lisäksi keskustelemme matkailun vaikutuksesta hyvinvointiin sekä pandemian vaikutuksesta matkailuyrityksiin.

Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas keskustelee Cecilia Heleniuksen ja Eeva-Maria Hoolin kanssa siitä, mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon, kun varaa majoituksen Espanjasta, minkälaisia vastuullisuussertifikaatteja hotelleilla on ja mitä ongelmia airbnb-majoittumiseen sisältyy. Jaksosta saa huikean määrän ainutlaatuisia vinkkejä Barcelonaan, Málagaan, Aurinkorannikolle, Costa Bravalle ja muualle Espanjaan. Myös virtuaalimatkailua sivutaan.

Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas keskustelee matkamedia Tripsterin päätoimittajan Siru Vallealan kanssa Espanjan luomu-, lähi- ja vegaaniruokatarjonnasta ja paljastaa suosikkivegeravintolansa ja alkuviinibaarinsa Barcelonassa ja Costa Bravalla. Lisäksi otamme yhteyden Espanjassa asuviin tripstereihin Eeva-Maria Hooliin ja Outi Kuoppalaan, jotka jakavat parhaat täsmävinkkinsä vastuulliseen ruokailuun ja vegekuppiloihin Aurinkorannikolla ja Madridissa. Tervetuloa kulinaristiselle Ekotripille Espanjaan!

Ekotrippi-podcastin ensimmäisessä jaksossa Paula Kultanen Ribas jututtaa vastuullisuusasiantuntija Anu Nylundia siitä, mitä kaikkea vastuullisella matkailulla oikeastaan tarkoitetaan – ekologisuuden lisäksi – ja miten voimme matkailla kestävästi Espanjassa. Jaksossa keskustellaan myös matkailun positiivisista vaikutuksista sekä innovatiivisesta uudistavan matkailun konseptista.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Lue lisää