Vastuullinen matkamedia Tripsteri – Arvomme

Tripsteri on vastuullinen ja omaääninen matkamedia, jonka arvot nojaavat syvällisesti vastuullisen matkailun näkökulmaan. Olemme sitoutuneet vastuullisen ja reilun matkailun edistämiseen sekä tasa-arvoon ja syrjimättömyyteen. Kaikki Tripsterin kirjoittajat ovat sitoutuneet noudattamaan eettistä koodistoamme.

Tripsteri on virallisesti mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa.

Vastuullinen matkailu on tämän hetken ja tulevaisuuden matkailun välttämätön näkökulma. Kun luet opassivustoamme, sovellustamme tai opaskirjojamme, voit luottaa, että teemme reilua valintaa puolestasi. Vastuullinen matkailu ei tarkoita mitään ankeaa – päin vastoin näkökulma johdattaa kaikkein mielenkiintoisimpiin putiikkeihin, vähemmän tutkituille poluille ja seikkailuihin.

Huomaathan, että jokainen verkkosivuston kohdeopas kasvaa ja täydentyy jatkuvasti. Jos kaipaat tietoa jostain tietystä aiheesta, jätä kommentti. Kirjoittajamme tuntevat kohteensa kuin omat taskunsa ja hankkivat mielellään lisää tietoa lukijoillemme. Otamme myös vastaan palautetta sivuston esteettömyydestä.

Vastuullinen matkamedia

Tripsteri on ollut Reilun matkailun yhdistyksen kannatusjäsen vuodesta 2016. Olemme saaneet diplomin Perhon liiketalousopiston Vastuullisen matkailun kurssin suorittamisesta.

YK:n tietoyhteiskuntakokousten World Summit Awards palkitsi Tripsteri Appin Suomen parhaana ja vastuullisimpana digitaalisena ratkaisuna matkailun ja kulttuurin kategoriassa marraskuussa 2018.

Vastuullisen matkailun podcast ja blogi Ekotrippi

Tripsteri tuottaa vastuullisen matkailun ilmiöihin pureutuvaa Ekotrippi-podcastiä sekä vastuullisuusaiheisiin syventyvää Ekotripillä-blogia.

Tripsterin eettinen koodisto

Vastuullisia valintoja 

Kerromme kohteesta rehellisesti ja huomioimme vastuullisen matkailun periaatteet, kun valitsemme esiteltäviä hotelleja, ravintoloita ja nähtävyyksiä.

Kukin paikka täyttää jonkun osan kriteeristöstämme. Kaikkien ei tarvitse täyttää kaikkia – liian tiukat pipot pois! Panostamme pienyrittäjyyteen, lähiruokaan, eettisesti tuotettuun ruokaan, paikalliskulttuurin tukemiseen, ympäristöystävällisyyteen, luontoon ja ekologisiin liikkumismuotoihin.

Kerromme kohteesta myös vähemmistöjen näkökulmasta.

Liiku vastuullisesti

Kussakin oppaassa jaetaan tietoa mahdollisimman kattavasti julkisesta liikenteestä.

Suosittelemme ympäristöystävällisiä matkailijoiden kierroksia, jotka tehdään esimerkiksi kävellen tai pyöräillen. Monessa kaupungissa tarjolla on lukuisia hauskoja kierrosideoita.

Pyrimme kertomaan liikkumisesta myös liikuntarajoitteisten näkökulmasta.

Vastuullista majoitusta

Painotamme suosituksissamme paikallisten pienyrittäjien ylläpitämiä hotelleja. Otamme mukaan myös ekologisuuteen vahvasti painottavia suurempia ketjuja ja myös luksusekohotelleja.

Esittelemme muita kekseliäitä, vastuullisia ja ekologisia majoitusvaihtoehtoja perinteisille hotelleille.

Syö ja juo vastuullisesti 

Kerromme pienyrittäjien perustamista ravintoloista ja kahviloista.

Nostamme esiin erityisesti lähiruokaa sekä kasvis- ja kausiruokaa tarjoilevia ravintoloita ja kahviloita ja reilun kaupan kahviloita, pienpanimo-olutbaareja ja luomuviinibaareja.

Vastuulliset nähtävyydet ja elämykset

Emme suosittele nähtävyyksiä, kohteita tai elämyksiä, joissa hyödynnetään lapsityövoimaa, jotka aiheuttavat kärsimystä eläimille tai tuhoavat luontoa.

Varoitamme erityisen ruuhkaisista kohteista. Suuret ihmismassat tekevät visiitistä ikävän, mutta ne saattavat aiheuttaa myös tuhoja luontokohteissa ja historiallisissa kohteissa. Etsimme vaihtoehtoisia reittejä matkailijavirroille.

Vastuulliset ostokset ja matkamuistot

Nostamme esiin pienyrittäjien liikkeitä, joissa usein on matkailijalle mielenkiintoinen valikoima vastuullisia tuliaisia.

Suosittelemme liikkeitä, joissa myydään paikallisten yrittäjien valmistamia tuotteita sekä kierrätys- ja luomumateriaaleista valmistettuja tuotteita.

Kerromme eettisistä ja vastuullisista yrityksistä.

Tripsterin ohjeistus matkailuun globaalissa etelässä

Reilun matkailun yhdistyksen järjestämässä työpajassa Tripsteri koosti ohjeistuksen matkustamiseen matalan tulotason maissa. Kuinka kohdata köyhyys reissatessa? Mistä saa ottaa valokuvia? Kuinka välttää “tirkistelyturismia”? Mikä on “globaali etelä”? Lue vinkit!

Globaalin etelän vastuullisen matkailun opas

Tripsterin kohdeoppaat vastuulliseen matkailuun

Tripsterin vastuullisen matkailun kohdeoppaat auttavat matkustamaan vastuullisesti, paikallisten asukkaiden elämää, kohteen ympäristöä ja kulttuuria kunnioittaen. Lue lisää alla olevista linkeistä. 

Kommentit:

Tuija Harjumäki 25.06.2018 23:05

Miten pääsee Lontoon Heathrown lentokentältä Northhamptoniin reilun viikon päästä kätevimmin ja halviten ja mitä suunilleen maksaa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Milla Kontkanen 26.06.2018 14:21

Tuolla välillä on National Expressin suora linja-autoyhteys. Hinta riippuu siitä miten hyvissä ajoin matkan varaat netin kautta ja otatko meno-paluun. Käsitin että kalleimmillaan yhden suunnan hinta olisi 40 punnan luokkaa. Katso tarkemmat tiedot osoitteesta https://www.nationalexpress.com/en

Junaa ei ehkä kannata ottaa. Se on kalliimpi ja sinun pitää mennä Lontoon kautta. Ajallisesti näissä kahdessa ei ole paljoa eroa: matka-aika noin 2.5-3 tuntia.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuija Harjumäki 25.06.2018 23:04

Miten pääsee Lontoon Heathrown lentokentältä Northhamptoniin reilun viikon päästä kätevimmin ja halviten?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *