Ekotrippi – Tripsterin vastuullisen matkailun podcast

Ekotrippi on vastuullisen matkailun podcast, jossa me Tripsterit annamme vinkkejä siitä, kuinka toimia matkalla reilusti niin, että reissusta on kohteelle enemmän hyötyä kuin haittaa. 

Ohjelman hostaaja: Paula Kultanen Ribas ja muut Tripsterin toimittajat

Äänitys, editointi ja masterointi: Pau Ribas / Tripsteri Studios

Vastuullinen matkailu on laaja termi ja käsittää ekologisuuden lisäksi myös taloudellisen ja sosiokulttuurisen vastuullisuuden. Tripsterin toimittajat ovat asuneet pitkään kohteissaan ja tuntevat niiden kulttuuria paikallisen tavoin. Tämän vuoksi Tripsterin luonnollisesti tärkein kulma on tuoda tietoa siitä, kuinka matkailijat voivat noudattaa sosiokulttuurista vastuullisuutta matkatessaan. Tietysti annamme vinkkejä myös ekologisuuteen ja taloudellisuuteenkin liittyen.

Tripsteristä tuli 2018 Suomen ensimmäinen matkailupodcast! Siinä missä Tripsteri-podcastissä annetaan kohdetietoa, Ekotrippi keskittyy vastuullisen matkailun teemoihin. 2020 aloitimme podcast-tuotannon myös muille, joten tervetuloa äänittämään oma podcastisi Tripsterin studioilla Helsingissä! Lue lisää podcast-tuotannostamme.


Ekotrippi-podcastin juontaja: Paula Kultanen Ribas ja muut Tripsterit
Äänitys, editointi, masterointi ja musiikki: Pau Ribas / Tripsteri Studios
Kuva: Eeva Anundi
Julkaisija: Acast
Kaupalliset yhteistyöt: [email protected]


Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas keskustelee matkamedia Tripsterin päätoimittajan Siru Vallealan kanssa Espanjan luomu-, lähi- ja vegaaniruokatarjonnasta ja paljastaa suosikkivegeravintolansa ja alkuviinibaarinsa Barcelonassa ja Costa Bravalla. Lisäksi otamme yhteyden Espanjassa asuviin tripstereihin Eeva-Maria Hooliin ja Outi Kuoppalaan, jotka jakavat parhaat täsmävinkkinsä vastuulliseen ruokailuun ja vegekuppiloihin Aurinkorannikolla ja Madridissa. Tervetuloa kulinaristiselle Ekotripille Espanjaan!

Ekotrippi-podcastin ensimmäisessä jaksossa Paula jututtaa vastuullisuusasiantuntija Anu Nylundia siitä, mitä kaikkea vastuullisella matkailulla oikeastaan tarkoitetaan – ekologisuuden lisäksi – ja miten voimme matkailla kestävästi Espanjassa. Jaksossa keskustellaan myös matkailun positiivisista vaikutuksista sekä innovatiivisesta uudistavan matkailun konseptista.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.