Tripsteri-podcast

Tripsteri on matkailuun keskittynyt podcast, jossa ulkomailla pitkään asuneet matkatoimittajat kertovat kohteistaan rehellisesti ja rakkaudella – reilua vinkkeliä unohtamatta. Podcast-sarjaa vetää Helsinki–Barcelona-väliä seilaava Paula Kultanen Ribas, joka ottaa selvää, mistä matkalla ainakin kannattaa olla kartalla.

UUSIN JAKSO – MENORCA


Tripsteri on kasvanut kohisten Suomen monipuolisimmaksi matkamediaksi. Matkaopassivuston, Tripsteri-opaskirjasarjan ja DayTripster-matkasovelluksen lisäksi Tripsteristä tuli 2018 myös Suomen ensimmäinen matkailupodcast! 2020 aloitimme podcast-tuotannon myös muille. Tervetuloa äänittämään oma podcastisi Tripsterin studioilla Helsingissä! Lue lisää podcast-tuotannostamme.


Podcastien juontaja: Paula Kultanen Ribas
Äänitys, editointi, masterointi ja musiikki: Pau Ribas / Tripsteri Studios
Kuva: Eeva Anundi
Julkaisija: Acast
Kaupalliset yhteistyöt: [email protected]


Tervetuloa imemään Tripsterin parhaat matkavinkit suoraan omiin nappikuulokkeisiin! 
Tutustu myös Tripsterin vastuullisen matkailun Ekotrippi-podiin! 

Tripsteri-podcastin kolmas tuotantokausi

Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas jututtaa pitkään Baleaarien saarilla asunutta matkaopasta Satu Pulkkasta Menorcasta. Satu kertoo meille Menorcan parhaista luontokohteista, rannoista, ravintoloista ja patikointipaikoista. Jaksossa paljastuu myös, mikä ihmeen ruokalaji on nimeltään punapää. Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Espanjan matkailutoimisto Tourspainin kanssa.

Tripsteri-podcastin kolmannen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa Paula Kultanen Ribas jututtaa pitkään Teneriffalla asunutta Marjut Lindiä Kanariansaarista. Marjut kertoo meille Kanarian parhaista luontokohteista, surffirannoista, kalaravintoloista ja patikointipaikoista. Jaksossa paljastuu myös, mitä Marjut pitää Kanarian kansallisjuomasta hunajarommista… Jakso on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Espanjan matkailutoimisto Tourspainin kanssa.

Tripsteri-podcastin toinen tuotantokausi

Tripsteri-podcastin toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa, Ekotripillä-blogin Arna Grym jututtaa podin vakijuontajaa Paula Kultanen Ribasia Espanjan salaisimmasta helmestä Costa Bravasta. Paula kertoo Costa Bravan ihanimmista uimapaikoista ja merenpoukamista, Dalí-kohteista, viinitiloista ja ravintoloista. Jaksossa paljastuu myös, mikä on Costa Bravan eksoottisin ruokalaji.

Tässä jaksossa Tripsterin New York -oppaan tekijä, elokuvaohjaaja Alli Haapasaloa kertoo meille New Yorkin syvimmästä olemuksesta sekä elämästään ja lempipaikoistaan kaupungissa. Jaksossa paljastuu myös, minkälaisia löytöjä Nykin vintagepuodeista voi tehdä.

Tässä jaksossa Tripsterin Kalifornia-oppaan tekijä Reetta Kemppi kertoo meille, onnistuuko roadtrip Kaliforniassa ilman autoa, mitä reitin varrella voi nähdä ja mitkä ovat Kalifornian ihanimmat luontokohteet. Lisäksi Reetta kuvailee San Franciscon ravintola-, katutaide ja kaupunkikulttuuriskeneä ja lapsikohteita. Jaksossa paljastuu myös, onko Haight Ashburyssä yhä hippejä.

Tässä jaksossa Tripsterin Kööpenhamina-oppaan tekijä Karoliina Kinnunen Mohr kertoo Kööpenhaminan syvimmästä olemuksesta ja tämän hetken ravintola-, kahvila- ja baaritrendeistä. Lisäksi Karoliina kuvailee Kööpenhaminan kaupunginosia, festareita ja vapaakaupunki Christianiaa sekä sitä, mitä kaikkea Kööpenhaminassa kannattaa tehdä lasten kanssa. Jaksossa paljastuu myös, mitä haasteita tanskan kieleen voi liittyä.

Tässä jaksossa Tripsterin toinen Praha-oppaan tekijä Siru Valleala kertoo Paula Kultanen Ribasille Prahan nousevista kaupunginosista, olut- ja viinibaareista, vegaanisista perinneravintoloista sekä omista suosikkinähtävyyksistään – ja siitä, mitä kaikkea Prahassa kannattaa tehdä lasten kanssa. Jaksossa paljastuu myös, mitä vaaroja vääräoppiseen absintin juontiin voi liittyä.

Tässä jaksossa Tripsterin Tansania-oppaan tekijä Ainoa Tanhua kertoo meille Sansibarin saariston upeista rannoista ja ekohotelleista sekä Tansanian ja Sansibarin saariston eroista. Lisäksi kuulemme, mitä syötävää ei saa viedä julkiseen liikenteeseen.

Tässä jaksossa Tripsterin Peking-oppaan tekijä ja Finlandia-palkittua tietokirjailija Mari Manninen kertoo meille parhaat vinkkinsä Pekingiin. Lisäksi keskustelemme Marin uudesta kirjasta Kiinalainen juttu – 33 Kiina-myyttiä, jotka vaativat kumoamista. Jaksossa kuulemme myös niistä ruuista, joita oman korttelin kiinalaisravintolasta ei välttämättä saakaan.

Tässä jaksossa Tripsterin Gdansk-oppaan tekijä Konrad Sopyllo kertoo meille kaupungin huikeista nähtävyyksistä, ruoka- ja juomakulttuurista ja arkkitehtuurista sekä päiväretkistä läheisille rannoille. Myös Krakovaa ja Varsovaa jaksossa sivutaan. Lisäksi Konrad tietää, mitä Puolassa ei ainakaan kannata tehdä.

Tässä jaksossa Tripsterin Oslo-oppaan tekijä Anniina Korpela kertoo Paula Kultanen Ribasille aimo tukun mahtavia vinkkejä Oslon reissulle! Norjan pääkaupungissa on todella paljon mielenkiintoista nähtävää, luontokohteita ja tietysti kiehtova ruoka- ja juomaskene. Jaksossa paljastuu myös, miten norjalaiset suhtautuvat suomalaisiin.

Tripsteri-podcastin toisen tuotantokauden ensimmäisessä jaksossa ajankohtaisena kohteen on Singapore. DayTripster Appin juuri julkaistu Singapore-opas on nimittäin valittu syyskuisen Slush Singapore 2018 –tapahtuman viralliseksi sovellukseksi. Singaporessa pitkään asunut Anja Mahrenholz kertoo Paula Kultanen Ribasille Singaporen monikulttuurisista maisemista ja ruuista, pilvenpiirtäjien kattoterasseista sekä luonto- ja lapsikohteista.

Tripsteri-podcastin ensimmäinen tuotantokausi

Tässä jaksossa Tripsterin Lontoo-oppaan toinen tekijä Maria Kivimaa kertoo Paula Kultanen Ribasille, mitkä ovat Lontoon cooleimmat kaupunginosat, ja kuumimmat ruoka- ja juomatrendit juuri nyt. Lisäksi Maria jutustelee parhaista secondhandkaupoista, kahviloista, lapsiystävällisistä seuduista ja siitä, missä Lontoossa näkee parhaat nousevat bändit.

Tässä jaksossa Tripsterin Rio de Janeiro -oppaan tekijä Jan Vuorenlaakso kertoo Paula Kultanen Ribasille siitä, mitä Riossa ainakin kannattaa tehdä. Jan kertoo meille Rion väreistä, rytmeistä, rannoista, ruuasta ja tunnelmista. Tottakai juttelemme myös bossanovasta ja jalkapallosta.

Tässä jaksossa Paula Kultanen Ribas jututtaa Tripsterin Edinburgh-oppaan tekijää Eeva Simolaa siitä, mikä onkaan Skotlannin syvin olemus. Eeva kertoo meille paitsi skotlantilaisesta luonteesta myös järvistä, tuntureista ja lähiruokabuumista sekä majoittumisesta keskiaikaiseen linnaan. Lisäksi jaksossa kuullaan vihdoin se, mitä skottiruutuisen kiltin alta oikeasti paljastuu!

Tässä jaksossa Tripsterin Dublin-oppaan tekijä Moona Laakso kertoo täydellisestä Irlannin matkasta. Mikä on paras tapa reissata Irlannin rannikolla ja huikaisevassa luonnossa, mitä syödä ja missä majoittua? Kuuntele niin tiedät! Lisäksi Moona kertoo dublinilaisesta baarista, jossa Pentti Saarikoski vietti aikaansa, Dublinin livemusaskenestä ja tietysti irlantilaisista viskeistä ja letkeistä puheenparsista.

Tripsterin Tukholma-oppaan tekijä Soile Vauhkonen kertoo Paulalle siitä, mitkä ovat Tukholman trendikkäimmät kaupunginosat, missä syödä eri budjeteilla ja mitä tehdä lasten kanssa. Lisäksi Soile vinkkaa Tukholman parhaista viinibaareista, secondhand-kaupoista ja livemusapaikoista sekä yleistä Tukholman elämästä, hintatasosta ja siitä, kuinka tukholmalaiset suhtautuvat suomalaisiin!

Tässä Tripsteri-podcastin jaksossa podcastin juontaja ja Tripsterin Barcelona-oppaan tekijä Paula Kultanen Ribas juttelee elämästään Barcelonassa yhdessä valokuvaaja Tuulia Kolehmaisen kanssa ja paljastaa parhaat vinkkinsä suurkaupungin sykkeeseen. Jaksossa selviää muun muassa mistä Barcelonan vermutti- ja alkuviinibuumi saivat alkunsa, mistä saa katalonialaista kotiruokaa vegaanisena, mitä eroa Barcelonan kaupunginosilla on ja mikä on kaupungin vinkein katujuhla.

Tripsteri-podcastin neljännessä jaksossa Tripsterin Tokio-oppaan tekijä Siru Valleala kertoo meille Tokion hämmentävistä teemabaareista, karaokepaikoista, kapselihotelleista ja pilvenpiirtäjien huimista näköalapaikoista sekä harmonisista puistoista, friikeistä jäätelöistä ja siitä, kuinka vältyt mokaamasta japanilaisten silmissä!

Tässä Tripsteri-podcastin kolmannessa jaksossa Tripsterin luetuimman verkko-oppaan, Berliinin tekijä, Erica Löfman kertoo muun muassa Berliinin vegaaniskenestä, siitä, miksi aamiaista ei kannata syödä hotellissa ja miten berliiniläistä temperamenttia oikein kannattaa tulkita. Lisäksi Erica vertailee Itä- ja Länsi-Berliiniä, kertoo LGTB-skenestä ja siitä, miksi sunnuntai on hyvä päivä olla Berliinissä.

Tässä Tripsteri-podcastin toisessa jaksossa Suomen johtava Thaimaa-ekspertti ja Tripsterin Thaimaa-oppaan tekijä, paratiisitoimittaja Antti Helin kertoo, missä sijaitsevat Thaimaan relaksoivimmat rannat ja psykedeelisimmät buddhalaistemppelit, mikä on se kaikkein herkullisin katuruoka-annos ja Bangkokin huikaisevin kattobaari. Lisäksi Paula Kultanen Ribas utelee Antilta, onko Thaimaassa viinitiloja, missä James Bondin saari sijaitsee, ja miksi thaimaalaiselle ei kannata sanoa ”Moi”!

Tripsteri-podcastin ensimmäisessä jaksossa Suomen kuuluisin Islanti-asiantuntija ja Tripsterin Islanti-oppaan tekijä Satu Rämö paljastaa, kuinka syöt Islannissa kuin paikallinen, miten myöhään Reykjavikin yöelämä alkaa, minne mennä lasten kanssa ja missä Björk oikein hengailee.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *