Espanja

Espanja on muutakin kuin flamencoa, siestaa ja sangriaa – monenlaisia kulttuureita ja kieliä, vuoristoja, viinitarhoja, turkoosin Välimeren kultahiekkaista rantaa, moderneja metropoleja ja idyllisiä rantakyliä. Fiestaa, aurinkoa ja rentoa meininkiä tietenkään unohtamatta!

Viiniä ja tapaksia

Espanjan ruokakulttuuri viineineen on maailmanhuippua, mutta kuitenkin edullista. Baskimaa tunnetaan eritoten herkullisista pintxoistaan. Katalonia ja sen pääkaupunki Barcelona ovat maailman avantgardekeittiöiden keskuksia ja Andalusia ylpeilee aidoilla tapaksillaan. Espanjaan voi siis suunnata vaikka vain syömään ja juomaan hyvin ja edullisesti – tai tsekkamaan ravintolamaailman uusimmat trendit. Muista jättää matkalaukkuun tilaa Machego-juustoille, ilmakuivatulle kinkulle, riojalle ja cavalle!

Surrealismia ja kitshiä

Espanjalla on myös mykistävä taidehistoria; täällä voit tutustua Dalín, Picasson ja Mirón elämään ja taiteeseen, siemailla cocktailin Hemingwayn kantabaarissa tai Pedro Almodóvarin elokuvien kulisseissa ja ihailla Gaudín surrealistista arkkitehtuuria. Ihmisvilinää tarkkaillessa huomaa, etteivät ne Almodóvarin räiskyvät hahmot niin tuulesta temmattuja olekaan! Dalín satumaiset maisematkin löytyvät oikeasti luonnosta.

Parhaat bileet

Madridin ja Barcelonan yöelämä ovat aivan omaa luokkaansa, nämä metropolit eivät nuku koskaaan! Pakkaa siis bilekuteiden lisäksi matkaan silmämaski päiväunia varten, jos haluat pysyä espanjalaisten tahdissa aamukuuteen asti. Kuuma Välimeren yö rannalla, vuorilla tai palmujen katveessa on paras juhlapaikka oli kyseessä sitten konemusabileet, rock-festarit tai klassinen konsertti.

Persoonallista muotia

Espanjalaiset muotigurut Manolo Blahnik, Custo Dalmau ja Ágatha Ruiz de la Prada eivät pelkää rohkeitakaan valintoja vaan loihtivat villiä ja värikästä muotia, joilla erotut kotimaan kaamoksessa. Suurkaupunkien secondhand-puodeissa ja kirppareilla voi tehdä ainutlaatuisia löytöjä persoonallisista aurinkolaseista vintagekenkiin.

Kuumaa hiekkaa

Rentoutumislomakohteiksi soveltuvat niin Costa Bravan rauhalliset, kallioiset rannat kuin kuuman Andalusian Aurinkorannikkokin. Espanjasta löytyy yhä salaisia poukamia, joista vain paikalliset tietävät. Seuraa Tripsteriä, niin paljastan sinulle näistä muutaman!

© Paula Kultanen Ribas

DayTripster Barcelona -sovellus
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (1):

Johanna 18.07.2017 21:25

Hei! Olisiko vinkata mistä voisi löytyä vuokralle (nettisivu/suoraan vuokraaja) 3-4 makkarin talo etelä-Espanjassa, lämmitettävällä uima-altaalla? Jouluna olisi tarkoitus lähteä vähän isommalla porukalla, perheen kesken.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 20.07.2017 23:46

Voisit kysellä Facebookin ryhmistä: Finnish People Living in Spain (Suomalaiset Espanjassa), Aurinkorannikon asunnot, Costa del Solin Asunnot. Viimeisessä ryhmässä näyttäisi olevan suomalaisen firman välittämiä asuntoja Costa del Solilla.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *