Katalonia

Kataloniassa on noin 7,5 miljoonaa asukasta, joista puolet asuu Barcelonan metropolialueella.

Katalonian pääkieli on katalaani, lisäksi alueella on omat kansallisperinteensä ja yksi maailman arvostetuimmista ruokakulttuureista.

Barcelonan lähiseudut

Lyhyen matkan päässä Barcelonasta löytyy useita lumoavia päiväretkikohteita.

Barcelonan pohjoispuolelle levittäytyvät suuret viininviljelyalueet, joilla pääsee tutustumaan esimerkiksi Torresin viineihin tai katalonialaisen kuohuviinin, cavan valmistukseen.

Karnevalistinen Sitgesin rantakaupunki vetoaa niin bilehileisiin kuin seksuaalivähemmistöihinkin. Kaupungissa voi vierailla muun muassa Bacardin tehtaalla.

Montserratin huikaiseva luostarivuori on valokuvaajien, pyhiinvaeltajien (ja legendan mukaan myös ufojen) suosikkikohde.

Katalonian rannikko

Barcelonasta pohjoiseen sijaitsevaa rannikkoa kutsutaan Costa Bravaksi. Sille ovat tyypillisiä kallioiden reunustamat kirkasvetiset pikkurannat. Näissä kuvankauniissa maisemissa surrealistitaiteilija Salvador Dalí vietti suuren osan elämästään.

Barcelonan eteläpuolella oleva rannikko tunnetaan nimellä Costa Daurada eli Kultarannikko. Sen rannat ovat pitkiä ja hienohiekkaisia. Kultarannikon tärkein turistikohde on gladiaattorien aikainen Tarragona.

Lue lisää Katalonian historiasta, kulttuurista, vuori- ja rantakohteista sekä viinitiloista Tripsteri Barcelona -opaskirjasta!

Tripsteri App Barcelona
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

©Paula Kultanen Ribas

Lue lisää:

 

Video: Catalunya Experience, Creative Commons

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *