Barcelonan perinteiset katalonialaisravintolat

Perinteinen katalonialainen keittiö on yhdistelmä espanjalaista ja ranskalaista ruokakulttuuria. Sen tähtiantimia ovat hiilloksessa grillatut lihat, kalat ja vihannekset, mutta listoilla komeilevat usein myös jänis, viiriäinen ja etanat. Koko komeus höystetään tietysti valkosipulikastikkeella (all i oli) sekä tomaatilla kostutetulla maalaisleivällä (pa amb tomàquet). Kevättalven herkkua ovat maistuvat calçotit.

Tunnetuin katalonialainen jälkiruoka on paikallinen versio creme brulestä, eli crema catalana, jonka kanssa maistuu katalonialainen kuohuviini cava.

Älä hairahdu Ramblan ensimmäiseen turistiravintolaan, vaan tutustu esimerksi johonkin näistä paikallisten suosimista klassikoista:

Kartanoravintola

Can Travi Nou

1600-luvun kartanossa sijaitseva Can Travi Nou on Barcelonan suosituimpia ravintoloita, jossa käyvät niin urheilijat, poliitikot, taiteilijat kuin intellektuellitkin. Katettu ulkoterassi kartanon puutarhassa ja sisätilojen historiallinen sisustus luovat ruokahalut herättävän maalaistunnelman.

Calçot-menuita (tammi-huhtikuussa)

Osoite: C/ Jorge Manrique -kadun päässä. Metro: L3 Montbau
www.gruptravi.com/can-travi-nou

Keskustassa

La Lluna

Helppo tapaamispaikka lähellä Ramblaa. Leppoisa ilmapiiri ja huumorintajuiset tarjoilijat. Perinteiset kolmen ruokalajin lounaat saa halutessaan myös kasvisversioina.

Calçot-menuita (tammi-huhtikuussa)

Osoite: C/ St. Bonaventura 7 (C/ Santa Anna nro. 20 kohdalla). Metro: L1/L3 Catalunya
lallunarestaurant.com

Julivert Meu

Vuodesta 1970 asti palvellut katalaaniravintola lähellä Ramblaa. Autenttinen sisutus ja ystävällinen palvelu. Edullisten hintojensa ja oivallisen sijaintinsa vuoksi ravintola on erityisesti nuorten, mutta myös turistien suosiossa.

Osoite: C/ Bonsuccés 7. Metro: L1/L3 Catalunya
www.julivertmeu.com

Can Culleretes

Barcelonan vanhin ravintola on toiminut samalla paikalla vuodesta 1786! Erikoissuosituksen ansaitsevat traditionaalinen katalonialainen lihapata (escudella catalana) sekä villisikahöystö (civet de jabalí). Kalan ja äyriäisten ystävien kannattaa tilata Pica-pica de pescado y marisco, joka sisältää kolme annosta mereneläviä höyrytettynä, paistettuna ja grillattuna. Talon suosituin jälkiruoka on viskillä kostutettu kakku (pastel al whisky). Kiistattoman hyvä hinta–laatusuhde.

Osoite: C/ Quintana 5. Metro: L3 Liceu
www.culleretes.com

Gràciassa

Taverna El Glop

Katalonialaiseksi maalaistaloksi sisustetusta ravintolasta saa edullisesti erinomaista hiillostettua lihaa ja vihanneksia, paellaa, katalonialaisia juustoja ja leikkeleitä.

Calçot-menuita (tammi-huhtikuussa)

Osoite: C/ Sant Lluís 24. Metro: L4 Joanic
elglop.com

Cal Boter

Vaatimatonkin on kaunista. Cal Boter on perinnekeittiön suosituin edustaja Gràciassa, vaikkei täällä calçoteja tarjoillakaan. Hiillostettua lihaa, turskaa, sieniä ja kotitekoista jäätelöä.

Osoite: C/ Tordera 62. Metro: L4 Joanic
www.restaurantcalboter.com

Perinteisten ravintoloiden lisäksi Barcelonassa on myös kymmenittäin erinomaisia modernin katalonialaisen keittiön helmiä, joista kerron teille hiukan myöhemmin…

©Paula Kultanen Ribas

DayTripster Barcelona -sovellus
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *