Gràcian katujuhla on Barcelonan kesän huipennus

Gràcian kaupunginosassa alkaa lauantaina 15.8. jälleen Barcelonan odotetuin kesäjuhla. Festa Major de Gràcia on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen sekoitus satumaisesti lavastettuja katuja, fantasiahahmoja ja festaririehaa! Kaupungin vanhinta katujuhlaa on vietetty säännöllisesti jo vuodesta 1827.

Viikon kestävän tapahtuman ajan kadut pysyvät koristeltuina niin maagisesti, että juhlakansa pääsee surrealistisiin sfääreihin. Tämän vuoden teemoja ovat muun muassa Verdi-kadun japanilaisteema, Mozart-kadun Mozart-museo, Bergan sirkusaiheet sekä Travesía de Sant Antonin Pariisi-teema. Jotta peliin saataisiin jännitystä, koristellut kadut kilpailevat keskenään näyttävyydestä ja voittajakadut julkistetaan maanantaina 17.8.

Aukioilla ja kaduilla on jos jonkinmoista konserttia folkista jazziin, kaljatelttoja, artesaanikojuja ja huvipuistovempeleitä perheen pienimmille. Baarit ja ravintolat myyvät olutta ja cocktaileja sekä festariruokaa alennettuun hintaan. Mestoille kannattaa saapua ilta kahdeksan jälkeen, jolloin kadut näkee täydessä juhlavalaistuksessaan.

Katujuhlassa näyttäytyvät myös katalonialaisen karnevaaliperinteen klassikkohahmot. Isopäisten jättiläisten, pirujen ja lohikäärmeiden kulkue lähtee Plaça de Nicolàs Salmeron -aukiolta perjantaina 21.8. klo 12.30 päätyen lopulta Plaça de la Vilalle. Häkellyttäviä ihmistorneja pääsee ihmettelemään Plaça de la Vila -aukiolla ainakin ti 18.8. ja ke 19.8. klo 20 sekä pe 21.8. klo 12.30. Kesärieha kulminoituu perjantaina 21.8. järjestettävään näyttävään tulikulkueeseen, joka lähtee Plaça Trillallta klo 21.30 ja päätyy Plaça de la Vilalle noin klo 23.

Mikä: Barcelonan suosituin kesäjuhla

Missä: Gràcian kaduilla, katso kartta: www.elperiodico.com/es/graficos/barcelona/mapa-calles-engalanadas-fiestas-gracia-barcelona-2015-11350/

Milloin: 15.–22.8.2015 aamusta iltaan

Ohjelmisto englanniksi: www.barcelonayellow.com/bcn-events-articles/217-festa-major-de-gracia

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Mistä Barcelonan kaupunginosasta hotelli kannattaa varata?

Barcelonan hotellit

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Barcelonan-matkalla

Monelta syömään Barcelonassa?

Katalonialaista perinneruokaa parhaimmillaan

Barcelona lasten kanssa

Barcelonan kirpparibuumi

Barcelonan yöelämä

 

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Viivi 24.08.2018 18:52

Hei, ollaan menossa Barcelonaan 18-25.9. Juuri tuolloin on la merce. Onko esim. sununtaina ja maanantaina kaikki paikat kiinni (eli 23-24.9) Pitääkö siis varautua ostamaan hotelliin valmiiksi evästä ettei tarvitse epätoivoisesti etsiä auki olevaa kauppaa tai ravintolaa? Kiinnostaisi siis kuinka paljon suurinpiirtein tuo festivaali vaikuttaa aukiolo aikoihin? Onko kaupungilla myös mahdoton kulkea ja katsella nähtävyyksiä tuona aikana? On tarkoitus käydä myös jossakin rantakaupungissa n. kolme päivää loman aikana. Kannattaako ehdottomasti käydä ennen festivaalia vai olla osa festivaalin ajasta olla poissa Barnasta? Reissuun on lähdössä kaksi nuorta naista jotka eivät aio lähteä kuitenkaan pelkästään juhlimaan vaan pääasiassa rentoutumaan ja kiertelemään kaupunkia. Olenkin lukenut, että osaan museoista pääsee ilmaiseksi jonakin päivänä festivaalin aikana.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 27.08.2018 13:13

Heippa, su ja ma ovat tosiaan pyhäpäiviä, mutta kyllä ruokaa aina jostain saa. Eritoten keskustan alueella ovat ravintolat hyvin auki ja pieniä, avoinna olevia supermarketteja kyllä löytyy sieltä sun täältä. Eniten Ravalin alueelta. Merce levittäytyy kaupungille, mutta näkyy lähinnä sen tapahtumapaikoilla. Nähtävyyksien katselu onnistuu myös sen aikaan. Täältä näkee tapahtumapaikkoja: https://www.dodmagazine.es/programa-fiestas-la-merce-2018/

Fiestat Barcelonassa eivät ole kuten suomalainen vappu eli en ainakaan itse lähtisi Merceä pakoon :) Juhlan aikaan järjestetään paljon myös koko perheen tapahtumia. Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa esim. ihmistornien rakentumista. Torneja rakenneltiin ainakin viime vuonna Plaça de Sant Jaumella Gòticissa. Hauskaa matkaa ja reissuun suositan mukaan tietysti Tripsteri Barcelona -kirjaamme :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *