Käytännön asioita Barcelonaan matkaavalle

Näillä ohjeilla selviät Barcelonan-matkalla tilanteesta kuin tilanteesta!

Aikaero

Barcelonassa kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Alkoholi Barcelonassa

Alkoholituotteita saa myydä ruokakaupoissa ja kioskeissa klo 23 asti, mutta sen jälkeen viiniä ja olutta voi ostaa baareista mukaankin.

Lisäksi on aina ”serveesa-bier”-vaihtoehto, eli euron oluttölkkien ostaminen Ramblan ja sen lähikatujen laittomilta kauppiailta. Muista puhdistaa tölkki ennen juomista!

Barcelonan apteekit, luontaistuotteet ja lääkärit

Apteekkeja on Barcelonassa tiheään, ja ne tunnistaa punavihreästä ristilogosta. Apteekit saattavat myydä reseptilääkkeitä ilman reseptiäkin, joten hätätilanteessa voi koettaa onneaan.

Keskustassa, osoitteessa La Rambla 98 sijaitseva Farmacia Clapés Antoja -apteekki on auki ympäri vuorokauden, samoin Sagrada Familian kupeessa sijaitseva Farmacia Laguna Ventosa, osoitteessa C/ Provença 459. Katso täältä sinua lähin 24 tuntia avoinna oleva apteekkisi Barcelonassa.

Barcelonan katukuvaan kuuluvat myös vanhat luontaistuotekaupat, jotka tarjoavat yrttilääkintää. Farmàcia Coliseumista (www.farmaciacoliseum.com) löytyy kattava valikoima homeopatiaa ja luontaistuotteita.

Ota sairastapauksien varalta mukaan Kelan eurooppalainen sairaanhoitokortti. Sen kanssa pääsee veloituksetta kaikkiin julkisiin sairaaloihin ja terveyskeskuksiin.

Aukioloajat ja aikakäsitys

Rentoa menoa Gràcian kaupunginosassa. Kuva: © Tuulia Kolehmainen
Rentoa menoa Gràcian kaupunginosassa. Kuva: © Tuulia Kolehmainen

Espanjalainen mañana-kulttuuri istuu yhä syvällä ihmisten arjessa ja aukioloajoissa. Ei siis kannata hätääntyä, jos kauppa tai baari ei ole auki silloin kuin pitäisi.

Kauppojen yleisimmät aukioloajat ovat ma–la 10–13.30 ja 17–20.30 ja ravintoloiden 13–16 ja 20–00. Turistialueilla kaupat eivät sulje keskipäivälläkään ja muutamasta ravintolasta saa ruokaa koko päivän.

Auton vuokraus, tietullit ja pysäköinti Barcelonassa

Barcelonassa autonvuokraus kannattaa lähinnä vain, jos aikomuksena on tehdä paljon päiväretkiä tai asua kaupungin lähiliikenteen ulottumattomissa. Keskustassa autolla liikkuminen on hidasta, parkkipaikan löytäminen vaikeaa ja parkkeeraaminen kallista.

Sähkö- ja hybridiautojen vuokrausta: wattacars.com/en/ .Barcelonasta löytyy 300 ilmaista sähköauton latauspistettä.

Bensa on Kataloniassa edullisempaa kuin Suomessa, mutta muutamalla moottoritiellä pitää maksaa myös tietullimaksuja (peaje/peatge). Suurin osa Katalonian tietulleista poistettiin syyskuussa 2021, mutta seuraavilla moottoriteillä se vielä on: C-16 (Montserratin moottorietie Sant Cugatista Manresaan sekä Vallvidreran ja Cadín tunnelit) ja C-32 (Castelldefelsistä El Vendrelliin). Automatkojen kokonaiskustannukset bensoineen ja tietulleineen voi laskea Via Michelin -sivustolla: www.viamichelin.com.

Keskustan parkkihalleissa pysäköinti maksaa noin 2–4 €/h tai 25–35 €/vrk ja kadulla 1–3 €/h, mikäli paikka löytyy – pysäköintiin kannattaa varata reippaasti aikaa! Parkkiruutujen värikoodeista keltainen tarkoittaa pysäköintikieltoa, vihreä muille kuin alueen asukkaille kalliimpaa pysäköintiä ja sininen edullisinta pysäköintiä. Kadulle pysäköinti on maksullista vihreällä alueella ma–pe/la klo 8–20 ja sinisellä alueella ma–pe klo 9–14 ja 16–20 (ydinkeskustassa ja rannan lähellä myös viikonloppuisin).

Autolla liikkujalla on oltava aina kolikoita mukana, sillä parkkiautomaatteihin ja tietulliautomaatteihin ei voi maksaa ulkomaisella pankkikortilla.

Barcelona-kortti

Barcelona-kortti on kätevä tapa ottaa kaupunki haltuun. Kortilla matkustat julkisessa liikenteessä, myös lentokentälle ja takaisin, pääset jonon ohi useisiin nähtävyyksiin ja ilmaiseksi esimerkiksi Picasso-museoon ja Katalonian kansallistaidemuseoon MNACiin

Barcelonan lempinimet

Barcelonan kaupungin lempinimi on Barna ja lyhenne BCN. Sen sijaan Barça (lausutaan ”Barsa”) tarkoittaa vain ja ainoastaan Futbol Club Barcelonaa.

Hintataso Barcelonassa

Barcelonan hintataso vaihtelee melkoisesti turistialueilta laitakaupungille, mutta yleisesti ottaen ruoka ja juoma ovat edullisia. Oluen ja viinilasillisen saa kahdella eurolla, tapas-annoksen parilla eurolla ja kolmen ruokalajin lounaan alle kympillä. Myös taksilla liikkuminen on yhä edullista.

Huumeet

Barcelonaa kutsutaan Euroopan uudeksi kannabispääkaupungiksi. Kaupungissa on noin 200 yksityistä kannabisklubia, joiden tiloissa polttaminen on laillista. Myös hampun kotikasvatus on sallittua, joten kaupungista löytyy useita asiaan vihkiytyneitä growshopeja. Espanja pitää myös Euroopan kokaiinin kulutuksen kärkipaikkaa.

Barcelonan hotellit ja majoitus

Hotel Ohlan terassinäkymä © Tuulia Kolehmainen
Hotel Ohlan terassinäkymä © Tuulia Kolehmainen

Barcelona on Euroopan suosituimpia matkakohteita eikä täysin hiljaisia kausia ole koskaan. Hotelli kannattaa siis varata hyvissä ajoin ja valita suositukset luotettavilta tahoilta.

Tripsteri ei suosittele varaamaan majoitusta Barcelonasta Airbnb:n kautta siitä paikallisille aiheutuvien seurausten vuoksi. Airbnb:n myötä paikallisten vuokrataso on muutamassa vuodessa ampaissut pilviin, kun yhä useammasta asunnosta on tehty laittomasti turistikämppä. Paikallisten suhtautuminen turisteihin on myös ymmärrettävästi muuttunut kielteisemmäksi ilmiön myötä.

Majoittumalla hotellissa työllistät paikallisia etkä joudu laittomia turistiasuntoja ratsaavien poliisienkaan kynsiin. Jos välttämättä haluat yöpyä Airbnb:n tai muun yrityksen turistiasunnossa, tarkista tältä kunnan sivulta, onko kyseessä laiton turistikämppä: www.fairtourism.barcelona.

Lue lisää Tripsterin hotellisuosituksia:

Barcelonan parhaat hotellit

Barcelonan keskihintaiset hotellit

Barcelonan edulliset hotellit ja hostellit

Hotellit lähellä Barcelonan lentokenttää

Hätänumerot Espanjassa

Yleinen hätänumero on koko Euroopan unionin laajuinen 112. Muita hyödyllisiä  hätänumeroita: ambulanssi 061, palokunta 080 ja poliisi 088.

Barcelonan julkinen liikenne

Barcelonan julkisen liikenteen verkko on erittäin laaja ja tehokas. Edullisin tapa liikkua julkisilla on ostaa kymmenen matkan lippu T-10, jolla matkustaa kaikissa joukkoliikennevälineissä tunnin vaihto-oikeudella.

Kätevin ja nopein matkustusmuoto Barcelonassa on metro, joka liikennöi arkisin klo 05–24, pe 05–02 ja lauantaisin 24h. Bussit ovat hitaita ja ahtaita etenkin ruuhka-aikoina. Metron sulkeuduttua liikennöi yöbusseja kertalipun hinnalla.

Raitiovaunut kulkevat Barcelonan esi- ja naapurikaupungeissa samalla aikavälillä kuin metro. Myös lähijunilla pääsee esikaupunkialueille.

Junalla Barcelonaan

Barcelonaan voi matkustaa mainiosti myös junalla. Tavallisin reitti on Tukholma-Kööpenhamina-Hampuri-Pariisi-Barcelona. Matka-aika on noin kaksi päivää ja maksaa alkaen 190 €. Lue lisää.

Kiertoajelut Barcelonassa

Kiertoajelubussilla näet Barcelonan kätsysti kaksikerroksisesta bussista audio-opastuksen siivittämänä. Bussilla on kolme reittiä: sinisen linjan varrella näet Gaudín tärkeimmät pytingit, kuten Casa Milàn, Casa Batllón, Sagrada Familian ja Park Güellin sekä Tidabo-vuoren, Pedralbesin ja FC Barcelonan kentän. Punaisen linjan varrelle sijoittuvat mm. Ciutadella-puisto, Montjüic-vuori ja vanha satama eli Port Vell. Vihreä linja vie Olympiasataman kautta Poblenoun kaupunginosaan, Forumiin ja Barcelonan rannoille.

GoCar-avoautolla kuljet itsenäisesti nähtävyyskierroksilla. Puhuva auto kertoo tarinoita nähtävyyksistä. 

Golondrinas-vesibussilla näet Barcelonaa Välimereltä käsin.

Barcelonan lentokenttä

Barcelonan lentokenttä sijaitsee El Prat de Llobregatin kaupungissa noin 15 kilometrin päässä Barcelonasta. Matka keskustasta kentälle kestää 20–40 minuuttia terminaalista, kulkuneuvosta ja ruuhkista riippuen.

Matkustaminen Espanjassa

Espanjan sisällä julkisilla matkustaminen on suhteellisen halpaa, tosin esimerkiksi opiskelija-alennuksia ei tunneta. Nyrkkisääntö on, että junalla pääsee kaikkialle nopeammin kuin bussilla. Myös maan sisäiset lentomatkat ovat edullisia. Barcelonasta pääsee laivalla esimerkiksi Mallorcalle, Italiaan ja Marokkoon.

Paras aika matkustaa Barcelonaan

Jokaisella vuodenajalla on omat etunsa ja haittansa.

Poliisi Barcelonassa

Barcelonassa toimii kaksi eri poliisiosastoa: Guàrdia Urbana (liikenne ja yleinen turvallisuus) sekä Mossos d’Esquadra (varkaudet). Molempiin poliisivoimiin voi kuitenkin turvautua tilanteessa kuin tilanteessa.

Rikosilmoituksen voi tehdä Mossos d’Esquadran keskustan toimipisteessä, Plaça Catalunyalla.

mossos.gencat.cat

Rikosilmoituksen tekeminen Barcelonassa

Näpistyksistä voi tehdä rikosilmoituksen netissä tai suoraan hotellin respaan. Muista nettilomaketta käyttäessäsi ottaa ylös ilmoituksen numero; se nopeuttaa asioimista poliisilaitoksella. Laitokselta saat virallisen dokumentin vakuutusta varten. Netti-ilmoitus on tehtävä 72 tunnin kuluessa rikoshetkestä ja poliisilaitoksella on vierailtava 72 tunnin sisällä ilmoituksesta.

Jos ryöstäjä käyttää väkivaltaa, esimerkiksi tönäisee tai repii voimalla laukun olaltasi, ilmoituksen tekeminen onnistuu vain suoraan poliisilaitoksella.

Keskustassa poliisiasemia on esimerkiksi Plaça Catalunyalla sekä Ravalissa, osoitteessa: C/ Nou de la Rambla 76–78. Nettirikosilmoitus löytyy poliisin sivulta.

Skootterin- ja pyöränvuokraus

Skootterilla pääsee Barcelonan keskustan liikenneruuhkassakin pujottelemaan nopeasti. Paras tapa nähdä kaupunkia on kuitenkin pyöränvuokraus. Kaupungissa on erinomaiset pyörätiet ja edullisia pyörävuokraamoja.

Barcelonan kaupungin liikenneverkostoon lukeutuvia bicing-kaupunkipyöriä saavat käyttää vain kaupungissa vakituisesti asuvat – myös kortin lainaamisesta paikalliselta voidaan sakottaa.

Edullista pyöränvuokrausta ja opastettuja kaupunkikierroksia pyörällä: www.greenbikesbarcelona.com.

Mintunvihreitä sähköskoottereita voi vuokrata mobiilisovelluksessa. Vuokrauksen hintaan sisältyy pysäköintimaksut, kypärät ja vakuutus: www.getyugo.com/barcelona

Suomen konsulaatti

Barcelonassa suomalaisten virallisia asioita hoitelee Suomen kunniapääkonsulaatti (osoitteessa C/ Puig i Xoriguer 17), johon voi olla yhteydessä esim. passin hävitessä.

Taksi Barcelonassa

Taksilla liikkuminen on Barcelonassa yhä edullista ja suositeltavaa. Paras tapa pyydystää taksi on mennä kadunvarteen viuhtomaan vihreällä valolla varustetuille takseille. Keskustan alueella takseja löytyy paljon Plaça Catalunyan kupeesta.

Lähtötaksat jäävät öiseen aikaankin vain pariin euroon. Lentokenttäkyytiin lisätään muutaman euron erikoisveloitus sekä lisämaksu jokaisesta matkalaukusta.

Tripsteri suosittelee ennen kaikkea ympäristöystävällisempää sähkö/hybriditaksia, jonka voi varata puhelimitse, netissä tai mobiilisovelluksella:

Taxi Ecològic puh. (+34) 93 2783 000, taxiecologic.com/es ja Taxi Ecològic Barcelona App

Puhelimitse taksin voi tilata myös näistä puhelinnumeroista: Radio Taxi +34 933 993 737, Barna Taxi +34 935 519 368 tai +34 933 002 314.

Tippaaminen ja maksaminen

Pankki- ja luottokortilla maksaminen on lisääntynyt kovasti Barcelonassa. Lähimaksaminen onnistuu 50 euroon asti, tosin lisäksi vaaditaan toisinaan tunnusluku. Käteistä kannattaa silti pitää mukana, sillä kaikkialla ei korttimaksu käy. Ota käteistä mukaan ainakin kirppareille, taksiin ja yöelämään sekä autoillessa parkkiautomaattia ja tietulleja varten, sillä mainituissa automaateissa ei voi maksaa pankkikortilla (luottokortilla kylläkin).

Tarkista kauppa- ja ravintolakuitit hyvin ennen maksamista ja pyydä tarvittaessa korjausta, sillä toisinaan turistia vedätetään.

Juomarahakulttuuri on suomalaistyyppinen: mukavasta palvelusta toivotaan pientä tippiä, mutta pakollista tai jokapäiväistä se ei ole.

Tupakka Espanjassa

Espanjassa on tupakkamonopoli, mikä tarkoittaa sitä, ettei savukkeita myydä ruokakaupoissa, vaan erityisissä tupakkakaupoissa (Tàbacs) sekä baarien ja kahviloiden automaateissa ja lehtikioskeissa.

Turvallisuus Barcelonassa

Barcelona on Euroopan kärkikaupunkeja varkauksien määrässä, mutta väkivaltatilanteita syntyy hyvin harvoin.

© Paula Kultanen Ribas

DayTripster Barcelona -sovellus
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (13):

J 24.06.2019 16:44

Moikka!

Halusin vaan vinkata, että linkki Barcelonan edullisiin hotelleihin ja hostelleihin johtaa Prahan suosituksiin.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Kati 21.12.2018 16:37

Hei, olen matkaamassa jouluksi Barcelonaan. Mietin tässä että millaisia vaatteita suosittelet ottamaan mukaan?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 01.01.2019 21:04

On jäänyt epähuomiossa vastaamatta, pahoittelut! Toivottavasti teillä oli talvitakit mukana ja onnistunut reissu! Illat ovat viileitä kuten varmasti huomasitte :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Marika 05.05.2018 22:07

Hei, Norweigian lennot näyttäisi laskeutuvan Bcn T2 ja sieltä lähtee bussi suoraan Salouhin, onko näin? Kannattaako ostaa bussilippu netistä etukäteen? Olemme tulossa Barcelonaan toukokuun puolessa välissä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 07.05.2018 19:01

Heippa, lentokentältä kulkee bussi Salouhun. Aikataulut, hinnat ja lipunosto löytyvät täältä: http://www.busplana.com/new2013/en/ Itse ostaisin lipun ennakkoon varmuuden vuoksi. Hauskaa matkaa! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
S.Willman 31.08.2017 15:04

Vielä tuosta ostoskeskusasiasta. Ajattelimme yhden ostoskeskuksen "koluta". Mitä suosittelisit, olisiko se juuri tuo L'illan? Taksilla ehkäpä sinne nopsaan?
Lentomme lähtee takaisin aamulla klo 10, mihin aikaan olisi hyvä lähteä airbussiin? Tuleeko se samaan paikkaan kuin tullessamme kentältä? Kiitos :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 09.10.2017 22:02

Siinä teidän hotellin vieressä on iso Arenasin ostoskeskus, joka on rakennettu entisen härkätaisteluareenan sisälle. Se ja sataman Maremagnum ovat ehkä ne suositeltavimmat. Aerobussin pysäkki kentälle mennessä on Pl. Espanyan toisella reunalla Hotel Catalonian edessä. Jos reissaatte ilman ruumaan meneviä matkalaukkuja, niin kentälle kannattaa lähteä siinä klo 8 maissa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
S.Willman 28.08.2017 22:12

Olemme menossa teinin kanssa Barceloonaan marraskuun alussa. Hotellimme on Onix Fira placa de Espanjan lähellä. Lento on Barceloonassa illalla n klo 21. Uskallammeko ottaa airbussin joka menee lähelle hotelliamme? Silloinhan on varmasti pimeää ja emme ihan ole varmoja milloin pitää jäädä pois ja mihin suuntaan lähteä hotellia hakemaan? Google mapsista katsoimme kyllä reittiä. Taksi on vaan niin paljon kalliimpi. Mitä suosittelet?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 29.08.2017 10:04

Hei, uskallatte kyllä ottaa Aerobussin. Sen pysäkki on tosiaan lähellä hotellia Pl. Espanyalla ja itse hotelli on samaisella aukiolla sijaitsevan ison Arenas-kauppakeskuksen takana kadulla, jossa on kolme hotellia vieretysten. Itse kauppakeskus on vanha härkätaisteluareena ettekä voi olla huomaamatta sitä noustessanne bussista ulos. Pl. Espanya on ensimmäinen pysäkki, jolla bussi pysähtyy kentältä lähdettyään. Pysäkit myös kuulutetaan bussissa. Alue on hyvin valaistua ja turvallista. Aluetta kannattaa tutkia ennen matkaa vaikkapa Googlen Street Viewsta. Mukavaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
S.Willman 29.08.2017 20:35

Kiva! Kiitos tiedoistasi. Lippu airbussiin pitää ilm ostaa jostain automaatilta kentältä?
Onko muuten Primark kävelymatkan päässä hotellilta? :D

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 31.08.2017 12:31

Hei, voit ostaa Aerobussin lipun etukäteen verkosta: http://www.aerobusbcn.com/en/buy-tickets?prt=20047
Lippuja saa myös automaatista bussin lähtölaiturilta sekä kuljettajalta käteisellä. Etukäteen ostetulla lipulla pääsette nopeammin sisään. Teitä lähin Primark on L'illan ostoskeskuksessa, johon kävelee hotellilta puolessa tunnissa. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari Kangas 08.05.2017 19:08

Hei!

Olen lähdössä perheen kanssa kesäkuun alussa Barcelonaan ja Saloun.

Kannattaako pääsylippuja esim. Barcan kentälle ja museoon ostaa etukäteen netistä? Tarkoitan niitä, joilla pääsee jonojen ohi.

Miten liput käytännössä toimivat? Voiko lipun näyttää kännykästä vai tarvitsenko paperiliput?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tiina Nisula 10.04.2017 21:25

Moi!
Olen lähdössä juhannuksen jälkeen Barcelonaan ja Airbnb majoitus on La Floresta nimisessä
paikassa, jonne kulkevat lähijunat S1 ja S2. Nyt en löydä mistään tietoa käykö T-10 liput näissä junissa?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Johanna 29.01.2017 00:21

Moikka!

Ollaan siskon kanssa menossa Barcelonaan 16.2.-> Minkälainen sää siellä silloin on, tarvitseeko paksumpaa takkia jne... Mitä mieltä olet hotel Condolista?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 30.01.2017 12:04

Hei Johanna, tarkoititko Boqueria-kadulla, lähellä Ramblaa sijaitsevaa Hotel Condalia? Hotellin sijainti on todella keskeinen ja se näyttää saaneen hyviä arvosteluja. Alue on vilkasta ja turistien kansoittamaa, tosin helmikuussa on vähän rauhallisempaa. Keskilämpötila on kymmenisen astetta ja auringossa voi olla hyvinkin lämmintä päivisin. Barcelonan ilmasto on kostea ja talvella tulee kylmä auringon laskiessa. Kannattaa ottaa mukaan sellainen takki, jota käyttäisit Suomessa nollakelillä. Paikalliset kulkevat talvitakeissa helmikuussa. Hauskaa matkaa! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jari Pirinen 14.12.2016 16:56

Moic Paula,kiitos kattavasta tarinoinnista,aika hyvän käsityksen saa.Harkinnan jälkeen lähden tyttäreni(19v)kanssa jouluksi Barcelonaan. Hotelli on Astoria,pakollisten nähtävyyksien lisäksi ilmeisesti joudun/pääsen kiertelemään kirppareita ja markkinoita :),niitä lienee ympäri kaupunkia.Onko niissä noin yleisesti ottaen eroja..jotain määrättyjä "teemoja"alueittain.Uskoisin että kenkiä/laukkuja etsitään. Mukavaa joulunaikaa.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 15.12.2016 13:30

Kiitos Jari! Kirppareista voi lukea lisää tästä artikkelista, josta löytyy myös linkit kirppareitten sivuille: https://tripsteri.fi/barcelona-blogi/barcelonan-kirpparibuumi

Jos matkan ajalle ei osu yhtään ylläolevista, second hand -puoteja löytyy myös mm. Ravalista Riera Baixa ja Tallers -kaduilta. Uusia kenkiä löytyy monen kaupan verran ainakin Pelai-kadulta (samoin Ravalin kaupunginosassa).

Antoisaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Jari Pirinen 19.12.2016 08:49

Kiitos paljon,palataan matkan jälkeen! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Mari Schavikin-El Gendy 29.03.2016 11:26

Moi, olemme perheen kanssa (lapset 13v. ja 7v. miettineet Barcelonaan lähtöä elokuun lopussa/syyskuun alussa. Mukavantuntuinen hotelli löytyi Badalonasta, onko kauhean kaukana keskustasta ja miten kannattaa sieltä liikkua? Muuta ihanaa tietoa Barcelonasta kun lasten kanssa lähtee, tietty Barca arena pitää käydä kastomassa ? =)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 31.03.2016 13:05

Hola! Onhan se Badalona vähän kaukana, mutta onneksi sinne kulkee metrokin. :) On siis Barcelonan naapurikaupunki (tyyliin Vantaa vs. Helsinki). Lapsille on Barcelonassa yllättävän paljon tekemistä, tässä tärkeimmät kohteet: https://tripsteri.fi/barcelona/lasten-kanssa/

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Inga Tanskanen 13.03.2016 21:32

Kiitos vastauksesta :) sitten paikka on meille oikeastasn erittäin hyvä jos ei paljon ole turisteja tykkäämme siitä että hotelli on hiukan "turistirysien" ulkopuolella :) riittää kun päivät menee turistinähtävyyksissä on kiva nähdä myös paikallista elämää :) kirjoittelen kyllä kun reissusta palataan:)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Inga Tanskanen 12.03.2016 18:57

Moi ! ollaan pojan kanssa menossa Barcelonaan 3.-8.4. Hotellina Recidencia Salesiana Marti-Codolar mitä mieltä hotellista tai alueesta jossa tämä sijaitsee ? Kiitos blogista oikein mielenkiintoinen ja paljon asiaa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 13.03.2016 12:50

Hola! Hotelli sijaitsee Barcelonan laitamilla, Horta-Guinardón kaupunginosassa, ehkä hieman nuhjuisella alueella, jossa ei juuri turisteja näy. Metrolla pääsette onneksi kuitenkin liikkumaan kätevästi keskustaan päin :) Itse hotelli sijaitsee upeassa historiallisessa palatsissa vehreiden puutarhojen ympäröimänä, sisällä en ole itse käynyt. Lähistöllä suosittelen käymään ainakin Labyrinttipuistossa (Parc del Laberint) ja Plaça d'Eivissa -aukion ravintoloissa. Hyvää matkaa ja palaahan kommentoimaan, miten matka meni ja millainen hotelli oli sisältä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Inga Tanskanen 10.04.2016 11:56

Moikka ! No niin reissusta palattu :) upea kaupunki oli ja säätkin suosi ainoastaan yksi päivä oli pilvisempi ja hiukan tihkui välillä vettä, mutta nahkan sain kuitenkin reissulla palamaan :) Hotelli oli kiva ja siisti. Meidän huone oli "uudessa osassa" ehkäpä hiukan nuhruinen mutta puhdasta. Jos hakee hotellista luksusta ja ylellisyyttä niin en suosittele :) meille hotellihuonella ei ole oikeastaan merktystä kun käymme siellä lähinnä nukkumassa ja suihkussa. Eli meidän vaatimus taso hotellille ei ole kovin suuri kunhan on puhdasta/siistiä ja oma suihku/wc :) puistoalue hotellin ympärillä oli ihana joskin hiukan rapistunut. Metrolla oli helppo kulkea keskustan suuntaan. Ehkäpä vielä palaan Barcelonaan näkemistäkin vielä jäi, mutta ensi keväänä suuntaamme Torontoon :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 10.04.2016 12:05

Hola! Kiva kuulla, että oli onnistunut matka ja säät suosi! Hotelli taisi olla hiukan boheemi elämys? :) Mutta mikäs siinä, ite ainakin tykkään välillä eksoottisemmistakin majoituksista, kun ei siellä hotellissa tosiaan tule koko päivää vietettyä. Kiitos, kun kerroit kuulumiset ja hyvää Toronton matkaa sitten seuraavaksi!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Pähkinä 11.10.2015 16:18

Tosi hyvä blogi, on tullut selattua useampaan kertaan kaikki Barcelonan vinkit läpi :) Reissu lähenee kovaa vauhtia, 19.10 ollaan lähdössä. Tämmöinen mietityttää vielä: rahan nosto pankkiautomaatista (mm.onko tekstit englanniksi vai pelkästään espanjaksi). Tietysti koko matkakassan kuljetus mukana mennessä ei ole kaikista järkevintä..

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 11.10.2015 22:38

Kiitokset! Hyvä kysymys! Pankkiautomaatin tekstit saa aina englanniksi. Käteistä kannattaa nostella tarpeen mukaan, nimittäin käteistä ei tosiaan kannata olla mukana liikaa, mutta toisaalta kaikkialla ei pankkikorttia hyväksytä tai kaupoissa saattaa olla oston alaraja kortilla maksaessa. Bon viatge! -Paula

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *