Barcelona lasten kanssa

Monet mieltävät Barcelonan etupäässä biletys- ja shoppailukaupungiksi, mutta itse asiassa kaupungista löytyy paljon puuhaa myös lapsille. Lapsiperheet kehuvat usein, kuinka hyvin lapset otetaan Barcelonassa huomioon niin ravintoloissa, kaupoissa kuin metrossa vaunujen kanssa liikkuessakin.

“Barcelonassa lapsetkin otetaan huomioon.”

Keskustastakin löytyy tiuhaan pikkupuistoja keinuineen, joihin on luontevaa pysähtyä huilimaan kaupungilla kävelyn lomassa. Kesän katujuhlien aikaan kaupungille pystytetään pienimuotoisia huvipuistoja.

Tripsteri App Barcelona
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Ciutadella-puisto

Parc de la Ciutadellan keskellä sijaitsee lampi, jossa voi soudella. © Tuulia Kolehmainen / tripsteri.fi
Parc de la Ciutadellan keskellä sijaitsee lampi, jossa voi soudella. © Tuulia Kolehmainen / tripsteri.fi

Ciutadella on Batcelonan suurin puisto ja sijaistee hyvien kulkuyhteyksien päässä keskustassa. Puistossa voi vuokrata pikkuveneitä lammella soutelua varten ja ihmetellä suurta mammuttipatsasta tai syödä eväitä, ihastella suihkulähdettä ja pyöreää huvimajaa. Palmuja ja papukaijojakin täällä voi bongailla. Puistossa sijaitsee Barcelonan eläintarha, mutta sen eettisyydessä on ollut ongelmia, jonka vuoksi Tripsteri ei suosittele tukemaan tarhaa.

Osoite: Pg. Pujades / Pg. Picasso. Metro: L1 Arc de Triomf

Montjuïc-kukkula

Montjuïc-vuorelle voi ajella köysiradalla ja tehdä minimatkan Kalifornian tai Meksikon maisemiin kukkulan kasvitieteellisessä ulkoilmapuutarhassa, joka rehottaa kukkia, palmuja ja kaktuksia. Vuorelta löytyvät myös vuoden 1992 Olympialaisiin rakennetut uima-altaat ja viehättäviä näköalakahviloita ja -ravintoloita. Vuorella ei kannata liikkua pimeän aikaan, koska valaisu on kehno.

Jos haluat liikkua vaivattomasti, osta lippu köysirataan ennakkon tästä:

 

Leikkipuistot

Parc de Santa Amelia © Tuulia Kolehmainen
Parc de Santa Amelia © Tuulia Kolehmainen

Barcelonan ihanimmat leikkipuistot sijaitsevat kaukana keskustan hälystä ja pölystä. Omia suosikkejani ovat Sarriàn kaupunginosan kaksi suurta vierekkäistä puistoa. Parc de Santa Amèlia (C/ Eduardo Conde 22) on palmujen ja papukaijojen kansoittama puisto, jossa on paljon leikkihärveleitä sekä terassibaari, josta hakea kahvia, mehua ja pientä purtavaa. Vil.la Ceciliasta (C/Eduardo Conde 22–42) löytyy kauniin ulkopuiston lisäksi myös sisäleikkitilaa sekä Sarriàn monitoimitalon viehättävä ravintola terasseineen.

Parc de les Glòriesissa, Torre Agbarin lähellä sijaitsee uusi suosittu liukumäkipuisto, joka kirjoitushetkellä on suljettu korjaustöiden vuoksi.

Parc de Villa Cecilia © Tuulia Kolehmainen
Parc de Villa Cecilia © Tuulia Kolehmainen

Ravintolat ja kahvilat

Lapsille suunnatuista paikoista kannattaa käydä ainakin Pudding-kahviloissa, joista toinen on sisustettu fantastiseen Liisa Ihmemaassa– tyyliin (C/ Pau Claris 90) ja toinen Harry Potterin tapaan (Av. Diagonal 515). Gràcian lapsiperheiden suosituin aamiais- ja välipalapaikka on kaakaobaari La Nena (C/ Ramón i Cajal 36).

Herkuttelupaikoista suositeltavia ovat ainakin Ravalin perinteiset kaakaobaarit ja maitoallergisillekin soveltuvat vegaanijätskipaikat, joita Barcelonassa riittää. Yleisin makeinen on tietysti katalonialainen keksintö: Chupa Chups -tikkari, jonka logo on Salvador Dalín käsialaa.

Tibidabon huvipuisto

Tibidabo-vuoren huvipuiston laitteista on päheät näkymät. © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Tibidabo-vuoren huvipuiston laitteista on päheät näkymät. © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Espanjan vanhin yhä toimiva huvipuisto Parc d’atraccions Tibidabo sijaitsee Barcelonan korkeimmalla vuorella. Vaikka suurin osa vuonna 1901 avatun Tibidabon laitteista onkin nykyaikaisia, kaikkein tunnelmallisia ovat antiikkiset vempeleet: kummitusjuna, vuoristorata, maailmanpyörä ja huvipuiston yllä kaarteleva lentokone.

Osoite: Pl. del Tibidabo 3–4.
Avoinna: Kesä-syyskuussa ke-su, loka-joulukuussa ja maalis-toukokuussa la–su, lisäksi loma-aikoina. Tammi-helmikuussa suljettu.
Tarkista päiväkohtaiset aukioloajat huvipuiston nettisivulta.
Kulkuyhteydet: FGC-juna L7 Pl. Catalunya –> Av. Tibidabo, josta jatkoyhteys legendaarisella Tramvia Blau -raitiovaunulla Pl. de John F. Kennedy –> päätepysäkki + kaapelijunalla huipulle asti. Tai Tibibus (T2A) Plaça Catalunyalta suoraan vuoren huipulle.
Pääsymaksu: kaikkiin laitteisiin 28,50 €, alle 120 cm 10,30 €, alle 90 cm ilmaiseksi, yli 60-vuotiaat 10 €.

Suklaamuseo

Vanhassa Sant Agustín luostarissa sijaitsevassa museossa kerrotaan suklaan alkuperä ja kehitysvaiheet. Nähtävillä muun muassa suuri suklaasta tehty Sagrada Familia. 1300-luvun luostarirakennuksen tiloista löytyy myös lapsiystävällinen kulttuurikahvila, jossa lapsille on oma kotiruokalista, leikkitilaa ja hoitohuone.

Osoite: C/ Comerç 36. Metro: L4 Jaume I (Born), www.museuxocolata.cat

Liput Suklaamuseoon voi ostaa tästä:

Ostamalla lipun ennakkoon, pääset Suklaamuseoon jonon ohi:

 

Montjuïcin taikalähde

Montjuïcin taikalahde Magic Fountain
Montjuïcin taikalahde

Joku on vielä ilmaista! Ainakin taikalähteen häikäisevät spektaakkelit. Esityksissä vesisuihkukoreografioihin yhdistetään musiikki ja värivalot. Elämys kaikille aisteille!

Osoite: Pl. Carles Buïga (Katalonian kansallistaidemuseon edustalla). Metro: L1/L3 Espanya
Koska: Valoshowt iltaisin puolen tunnin välein:
1.5.–29.9. to–la klo 21–23,
7.1.–30.4. ja 26.11.–22.12. pe–la klo 19–20.30,
23.12.–6.1. to–la klo 19–20.30. Suljettu 30.9.–25.11.
w110.bcn.cat

Barcelonan akvaario

Barcelonan akvaario
Barcelonan akvaario

Maailman suurimmassa Välimeren lajeihin keskittyneessä akvaariossa on Euroopan ainoa merenalainen tunneli. Kohteessa vierailee vuosittain 14 miljoonaa kävijää, joten hiljaista hetkeä ei juuri ole. Jos ostat ja tulostat liput netistä, säästät sievoisen summan.

Osoite: Moll d’Espanya del Port Vell. Metro: L4 Barceloneta / L3 Drassanes
Avoinna: Ma–pe klo 9.30–21, la–su 9.30–21.30, heinä–elokuussa joka päivä klo 9.30–23
Nettiliput: aikuiset 17 €, 5-10-vuotiaat 12,75 €, 3-4-vuotiaat 6 €, 2 aikuista + 2 lasta 56 €

Osta jonon ohi -lippu suoraan kännykkääsi

 

Espanja minikoossa

Poble Espanyol © Tuulia Kolehmainen
Poble Espanyol © Tuulia Kolehmainen

Poble Espanyolin ulkomuseo rakennettiin 1929 maailmannäyttelyyn tarkoituksena esitellä Espanjan eri kulttuureita ulkomaisille vieraille. Elokuvalavastetta muistuttavasta kylästä löytyy muun muassa andalusialaiskortteli ja baskilaistaloja. Lisäksi alueella on ravintoloita ja flamencoklubeja. Pikkutunneilla Poble Espanyol muuttuu yöelämän keitaaksi.

Osoite: Av. Francesc Ferrer i Guàrdia 13. Metro: L1/L3 Espanya
Avoinna: Ma 9–20, ti–to ja su 9–24, pe 9–3, la 9–4
www.poble-espanyol.com

Voit ostaa ennakkolipun Poble Espanyoliin täältä:

 

Kolumbuksen näköalapatsas

Rambla nähtynä Kolumbuksen-patsaalta © Tuulia Kolehmainen
Rambla nähtynä Kolumbuksen-patsaalta © Tuulia Kolehmainen

Vuoden 1888 maailmannäyttelyyn rakennettu Kolumbuksen muistomerkki pystytettiin Ramblan päähän – ei kuitenkaan samalle paikalle, jonne löytöretkeilijä rantautui Amerikasta palatessaan, kuten usein kuulee väitettävän. Patsaan huipulta näkee Barcelonan rannan ja sataman ja koko puolitoistakilometrisen Ramblan.

Osoite: Ramblan päässä, Pl. Portal de la Pau. Metro: L3 Drassanes
Avoinna: Kesä–syyskuu klo 9–20.30 ja loka–toukokuu 10–18.30
Voit ostaa liput Kolumbuksen näkötorniin tästä:

 

Tiedemuseo Cosmocaixa

Cosmocaixa-tiedemuseo © Tuulia Kolehmainen
Cosmocaixa-tiedemuseossa on oikea sademetsä. © Tuulia Kolehmainen

Tähän jättimuseoon kannattaa varata reilusti aikaa. Pysyvä näyttely sivuaa niin mekaniikkaa, tietotekniikkaa, astronomiaa kuin meteorologiaakin. Jännin osio on kuitenkin museon oma sademetsä oikeine kasveineen, kaloineen, lintuineen ja tapiireineen. Jopa sateet on simuloitu ropisemaan metsään kuuroittain. Yläkerran planetaariossa järjestetään kosmisia näytöksiä.

Osoite: C/ Teodor Roviralta 47–51. FGC-juna: L7 Pl. Catalunya –> Av. del Tibidabo
Avoinna: Ti–su 10–20
Pääsymaksu: aikuiset 4 €, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi
obrasocial.lacaixa.es

Orenetan luonnonpuisto

Oreneta, Barcelona © Tuulia Kolehmainen
Oreneta © Tuulia Kolehmainen

Luonnonpuisto sijaitsee Collserolan vuoriston ja Barcelonan välimaastossa. Se on ihanteellinen paikka nauttia Välimeren luonnosta ja tutustua eksoottisiin kasveihin, kuten sypresseihin ja kirsikkapuihin. Perheen pienimmille järjestetään pienoishöyryjuna- ja poniajeluita. Lisätietoja puiston sivuilta.

Missä: Sarrià-Sant Gervasin kaupunginosassa, C/ Montevideo 45. Bussi 66 Pl. Catalunyalta.
Avoinna: Joka päivä, toukokuu–syyskuu klo 10–21, huhti- ja lokakuu klo 10–20, maalis- ja marraskuu klo 10–19 ja joulu–helmikuu klo 10–18

Vesipuisto Illa Fantasia

Illa Fantasia -vesipuisto
Illa Fantasia -vesipuisto

Parikymmentä vesiliukua, useita altaita, ravintolat ja laajat piknik-alueet. Vesipuistoretki on hellekesän virkistys!

Suosittu vesipuisto sijaitsee Barcelonan maakunnassa, Premià del Marin kaupungissa, 25 kilometrin päässä Barcelonan keskustasta. Junalla Premià del Marin asemalle pääsee noin puolessa tunnissa Plaça de Catalunyan, Arc del Triomfin, El Clotin ja Sants Estación junapysäkeiltä. Premià del Marin asemalta on ilmainen viiden minuutin bussikuljetus Illa Fantasia -vesipuistoon.

Puisto on avoinna kesäkuusta syyskuuhun, tänä vuonna: 8.6.–11.9.2019.

www.illafantasia.com

Liput vesipuistoon voit ostaa ennakkoon täältä:

Päiväretki Saloun Caribe Aquatic -vesipuistoon

Caribe Aquatic Park -vesipuisto
Caribe Aquatic Park -vesipuisto

Jos perheessä on isompia lapsia (yli 120 cm) ja etsitte hurjempia liukuja, hyvä vaihtoehto on vierailla Tarragonan Saloussa sijaitsevassa Caribe Aquatic -vesipuistossa, jossa sijaitsee muun muassa Euroopan korkein vesiliuku! Rauhallisempaa menoa kaipaavat voivat chillata uima-altailla tai vaikka rannalla.

Barcelonasta järjestetään meno–paluu-bussikuljetuksen ja vesipuiston pääsylipun sisältäviä retkiä, jotka lähtevät aamulla Barcelonan Plaça Catalunyalta. Kyytiin pääsee puhelimeen tilattavalla lipulla, jonka voi ostaa tästä tai kalenterista:

Puisto on avoinna kesä–syyskuussa. Lue lisää täältä.

Barcelonan parhaat perhehotellit

Valoisa oleskelualue. © Praktik Rambla
Valoisa oleskelualue. © Praktik Rambla

Lähellä ostospaikkoja ja katalonialaisia ravintoloita sijaitseva Praktik Rambla. Sallés Hotel Pere IV on edullinen hotelli Poblenoussa, rannan lähellä. Room Mate Emma: helppo ja rauhallinen sijainti Eixamplessa, lähellä Gràciaa ja lukuisia luomuruokakauppoja ja leikkipuistoja. Gaudí-talot kävelymatkan päässä. Bed & Break: modernistisessa aamiaishotellissa on myös perhehuoneita ja aamiaistilassa pääsee kokkaamaan omia ruokia. Aamiainen sisältyy huoneen hintaan. Sagrada Familian vieressä sijaitsevasta Hostemplosta voit varata hostellihuoneen tai huoneiston.

Jos perheellä on aamulla aikainen lähtö ja haluatte nukkua mahdollisimman pitkään, hyvä vaihtoehto on varata viimeiseksi yöksi hotelli lentokentän läheltä. Huoneen hintaan sisältyy kuljetus lentokentälle.

Lue lisää hotellisuosituksia Tripsteri Barcelona -opaskirjasta!

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (4):

Mira Hynynen 18.02.2018 16:24

Hei. Ollaan lähdössä heinäkuun alussa perheenä Barcelonaan. Lapset haluais vanhaan huvipuistoon,planetaarioon ja rannalle. Haluttais varata kylpylähotelli,josta ois helppo reissata ko.paikkoihin. Mitä hotelleja suosittelisit? Kiitos etukäteen vastauksesta.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 19.02.2018 18:56

Hei Mira! Kiva reissu varmasti tulossa lasten kanssa! Suosittelisin Poblenoussa sijaitsevaa Sallés Hotel Pere IV:a, jonka löydät edulliset hotellit sivultamme: https://tripsteri.fi/barcelona/hotellit/edulliset-hotellit-ja-hostellit/ Barcelonan kaupungissa ei ole varsinaisia kylpylähotelleja kovin montaa, vaikka uima-allas useista löytyykin. Costa Bravalla ja Sitgesissä niitä on sitten enemmän. Suosittelen ennen matkaa lukemaan myös uunituoreen opaskirjamme suositukset lasten kanssa http://www.suomalainen.com/webapp/wcs/stores/servlet/fi/skk/kampanjat/matkalle--77/barcelona-p9789523215412--77?utm_source=PM&utm_medium=display&utm_content=20170623Toimitusmaksu
Kirjassa nähtävyydet, ravintolat, puistot löytyvät kaupunginosan mukaan kätevästi. Poblenou on kiva kaupunginosa lasten kanssa! Hauskaa matkaa! Tule vaikka kertomaan reissun jälkeen, mitä piditte. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Asja Jaarmo 04.07.2017 20:44

Hei. Olen ekaa kertaa lähdössä yksin kahden 8 ja 12 lapsen kaa Barcelonaan. Lapset kovasti haluaisi olla rannalla ja kerätä kauniita simpukoita. Onko siellä millaiset rannat? Paljon tungosta? Vai kannattaako lähteä johonkin vaikka 30 km barcelonasta pienempään kaupunkiin? Mikä olisi sitten lasten kannalta hyvä? Kiitos kovasti vastauksista.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 05.07.2017 19:24

Heippa! Barcelonan kaupungista löytyy seitsemän eri rantaa: https://tripsteri.fi/barcelona/nahtavyydet/barcelonan-ranta/
Mitä kauemmas keskustasta menee, sitä rauhallisemmaksi ranta muuttuu. Kivoimmat rannat löytyvät toki kaupungin ulkopuolelta. Lyhyen junamatkan päästä löytyvät esimerkiksi pitkän rantaviivan Sitges ja yksi pysäkki ennen Sitgesiä tunnelmallinen Garraf. Kannattaa huomioida, että kaikki junat eivät pysähdy Garrafissa ja että kylässä ei juurikaan ole muita palveluita kuin muutama ravintola. Ranta on myös hyvin suosittu. Vähän pidemmän matkan päästä löytyy Tarragonan ranta. Paikallisjunalla R1 pääsette usealle Maresmen alueen lähirannalle. Juna kulkee aivan rannan tuntumaa, mikä tekee matkasta mukavan maisemamatkan. Ihanaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
annamari koistinen 10.06.2017 00:28

Terve täältä Salousta! Menemme kahdeksi päiväksi Barcelonaan -- mitkä olisivat must-paikat ajatellen kolmea lasta (5-,9- ja 12- vuotiaat) ilman että aikataulu on mahdoton? Käytiin tänään Tarragonassa ja ipanat vaan kitisi ja halusi uimaan. Barcelonassa ainakin Gaudin puisto on mielestäni must, mutta ei eläintarhoja/huvipuistoja. Jotain ulkona tekemistä, mikä kiinnostaisi lapsiakin. Onko Montjuic -köysirata ok lapsillekin? Mikä olisi kiva puisto ja minne uimaan illemmalla? Vastauksesta äärimmäisen kiitollisna jo etukäteen, Anna

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 12.06.2017 13:24

Lisään vielä edelliseen: muita must see -paikkoja ovat toki Gaudin Sagrada Familia ja Passeig de Gracialla sijaitsevat Casa Battlo sekä Pedrera. Casa Battlon viereinen Amatllerin talo kuuluu myös modernismin helmiin. Talossa toimi menneinä aikoina suklaatehdas, jonka paikalla on nyt kahvila. Nämä voi tsekata lasten kanssa aika nopeasti ulkoakin käsin. Unescon maailmanperintökohde, upea Sant Pau sijaitsee Sagradan lähellä: https://www.santpaubarcelona.org/en/visits

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 12.06.2017 13:07

Hei Annamari, voisin suosittaa lapsille tiedemuseo Cosmocaixaa. Museossa pääsee itse testaamaan monia vempeleitä, sieltä löytyy planetaario ja mikä parasta pala oikeaa sademetsää sateineen ja eläimineen. Kokemus toimii yleensä sekä lapsille että aikuisille.

Gaudi-puisto kuuluu toki "pakollisiin" nähtävyyksiin, mutta kovin rentouttava kokemus puisto ei nykyään valitettavasti ole. Puistoon on ostettava liput ennakkoon, jos mielii nähdä koko alueen ja paikalla tulvii turisteja. Rauhallisin paikka löytyy puiston korkeimmalta kohdalta näköalatasanteelta, jonne on vapaa pääsy.

Parhaimmat näköalat kaupunkiin aukeavat Tibidabolta, josta löytyy ihastuttava, vanha huvipuisto. Voi olla, että huvipuiston laitteet eivät miellytä kaikkein kriittisintä teiniä, mutta näköalat ovat huikaisevat. Tibin kirkosta löytyy lisäksi hissi, joka vie parin euron hintaan vielä ylemmäs näköalatasanteelle. Viitseliäimmät kapuavat kirkon katolla seisovan Jeesus-patsaan jalkojen juureen, josta aukeavat hienot 360 asteen näkymät.

Montjuicin köysirata sopii jos ei kärsi korkeanpaikankammosta. Paikka josta köysirata lähtee sijaitsee kauniin puiston ja näköalaterassin luona. Ette varsinaisesti tee turhaa reissua, vaikka päättäisittekin jättää radan väliin. Montjuicilta löytyy paljon aivan ihania tutustumisen arvoisia puistoja. Muualta kaupungista voisin suosittaa esim. Ciutadella-puistoa.
Uimassa käyn itse mieluiten kaupungin ulkopuolella Garrafin rannalla, mutta kaupungista löytyy myös iso liuta rantoja: https://tripsteri.fi/barcelona/nahtavyydet/barcelonan-ranta/ Lasten kanssa kannattaa suunnata vaikkapa Bogatellin rannalle.

Ihanaa Barcelonaa! :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Katja 09.05.2017 08:30

Hei!

Onkohan Barcelonan keskustassa eläintarha? Olin jostain lukevinani sellaista. Majoitutaan lasten kanssa Salouhin mutta ajatuksissa olisi tehdä päiväretki Barcelonaan ja kiertää lapsille suunnatuissa kohteissa. Kiitos muuten kattavasta tietopaketista Barcelonan suhteen! Näillä tiedoilla uskaltaa uuteen kohteeseen matkustaa seikkailemaan.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 11.05.2017 10:07

Hei Katja! Tripsteri ei suosittele Barcelonan eläintarhaa sen huonojen olojen takia. Suosittelen lämpimästi tiedemuseo Cosmocaixaa, sen alakerrassa on "sademetsä", jossa asustelee mm. ihka eläviä tapiireita ja piraijoita. :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *