Monelta syömään Barcelonassa?

Vaikka espanjalaiset eivät yleensä suostu olemaan kellon orjia, vaan noudattavat rentoa mañana-meininkiä, ruoka-ajoista ei tingitä. Sama pätee Kataloniassa. Synkronoi siis aikataulusi paikalliseen ruokailutahtiin, niin vältyt turhalta samoilulta ja mäkkärireissuilta.

Lounasta tarjoillaan tavallisimmin klo 13–16 ja illallista klo 20.30–23.30. Muina aikoina ravintolat pitävät säppensä kiinni. Jos nälkä iskee ruoka-aikojen välillä, turvaudu tapaksiin ja muuhun paikalliseen pikaruokaan, niin tekevät barcelonalaisetkin.

Aamiainen ei ole päivän tärkein ateria

Barcelonassa ei ole perinteisesti tapana syödä runsasta aamiaista, vaan pelkkä croisantti, muffinssi tai muu pikku kyytipoika vahvan kahvin kera. Viime aikoina paikallisetkin ovat kuitenkin lämmenneet viikonloppubrunsseille. Oma aamiaissuosikkilistani koostuu niin klasarikahviloista kuin runsaampia aamiaisia tarjoilevista trendikahviloista.

Kolmen ruokalajin lounas

Lounas on mahtava tapa tutustua katalonialaisen ruokakulttuuriin antimiin edullisesti. Lounaan hinta on parhaissakin ravintoloissa jopa alle kympin. Menú del dían hintaan kuuluu alku-, pää- ja jälkiruoka, leipä sekä juomaksi viiniä, olutta tai alkoholittomia virvokkeita. Erinomaisia kolmen ruokalajin lounaita saa esimerkiksi perinteisissä, paikallistenkin suosimista katalonialaisravintoloista.

Illallista yhdeksän jälkeen

Illallisaikaan hinnat nousevat melkoisesti lounasajasta. Varsinkin viikonloppuisin illanvietto hyvän ruoan ja viinin äärellä on ohjelmanumero sinänsä ja herkuttelu rattoisassa seurassa venyy silloin usein seuraavan vuorokauden puolelle. Jos et halua sinnetellä nälissäsi iltamyöhään, tee kuten paikalliset ja haukkaa alkuillasta 1-2 tapasannosta jossakin Barcelonan parhaista tapas– tai pintxobaareista.

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *