Sateenkaarimatkailijan Barcelona

”Ei meillä ole mitään heteroita vastaan, kunhan he julkisesti käyttäytyvät kuin homot.” Barcelonan LHTB-yhteisön motto kertoo kaiken Espanjan aktiivisimmasta homokaupungista. Täällä liika streittiys on vain tylsää.

Gayxample ja Raval

Sateenkaariyhteisölle omistettujen palvelujen keskittymä – Gayxample – sijaitsee Eixamplen kaupunginosassa, alueella, joka käsittää kymmenisen korttelia Gran Vialta Aragó-kadulle ja Comte d’Urgellilta Balmesille. LHTB-baareja, ravintoloita, kahviloita, hotelleja (Axel), vaate- ja kirjakauppoja, saunoja… täältä löytyy kaikki!

Toinen LHTB-väen keskittymä löytyy keskustan syntisestä Ravalin kaupunginosasta.

“Täällä liika streittiys on vain tylsää!”

Yöelämä

Jos heteroiden yöelämä alkaa Barcelonassa myöhään, niin sateenkaariklubit vilkastuvat vielä myöhempään. Kymmenen maissa on hyvä hetki mennä illalliselle vaikka johonkin monista dragshow-ravintoloista, ja puoli yhdeltä siirrytään bilettämään baarien puolelle.

Klubiskene on vilkkaimmillaan kahdesta aamukuuteen. Jatkopaikoista siirrytään yhteisön omiin kahviloihin ja shoppailemaan näyttäviä kuteita seuraavan illan karkeloihin.

Leffateatteri

Sateenkaarilipulla varustettujen saunojen lisäksi iskupaikkana toimii alan elokuviin vihkiytynyt elokuvateatteri Cinema Arenas (C/ Tarragona 5).

Rantakohde

Sitges
Sitges

Barcelonan LHTB-yhteisön suosituin rantakohde on 35 kilometriä Barcelonasta pohjoiseen sijaitseva Sitges. Kaupungista löytyy myös melkoinen valikoima LHTB-baareja ja -hotelleja. Suosituimpia tapahtumia ovat jokakesäinen gaypride ja helmi-maaliskuun taitteessa järjestettävä karnevaali.

LHTB-hotellit

Barcelonan parhaat ja kuuluisimmat sateenkaarihotellit ovat:

Axel Hotel Barcelona

Miksi: Luksushotelli sijaitsee korttelissa, joka on täynnä tyylikkäitä homobaareja ja -kauppoja. Moderni ja viihtyisä Axel sijaitsee 1800-luvun lopun modernistisessa palatsissa, jonka kattoterassilla järjestetään kaupungin näyttävimmät homobileet ja -häät. Kattokerroksesta löytyvät myös saunat ja kuntosali. Lesbo- ja heteroparitkin ovat tervetulleita.

Missä: Gayxamplen sydämessä, C/ Aribau 33. Metro: L1/L2 Universitat

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Two Hotel Barcelona by Axel

Miksi: Axelin omistajien toinen hotelli on trendikkäämpi vaihtoehto Axelille. Elegantti sisustus, äänieristetyt huoneet ja paljon miellyttäviä palveluita: hieronnan voi ottaa niin span puolella kuin omassa huoneessa ja huikeista näkymistä voi nauttia kattoterassin jacuzzista käsin. Hotelli järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden.

Missä: Gayxamplessa tietysti, C/ Calabria 90–92. Metro: L1 Rocafort

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue lisää:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *