Gràcia, Horta-Guinardó ja Barcelonan yläkaupunki: Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi ja Tibidabo

Gràciassa on paljon paikallisten suosimia kahviloita, baareja ja pikkuputiikkeja, jotka sijaitsevat useimmiten viihtyisten plaçojen eli aukioiden ympärillä. Istahda hetkeksi aukion penkille tarkkailemaan paikallista elämänmenoa.

Plaçoilla juhlitaan ahkerasti – varsinkin kesällä ja Barcelonan suurimman katujuhlan Festa Majorin aikaan. Gràciasta löytyy myös Gaudín ensimmäinen työ: värikäs, modernistinen Casa Vicens.

Gràcia
Plaça del Sol, Gràcia (kuva: Tuulia Kolehmainen)

Gràcian vierestä kannattaa katsastaa myös Barcelonan maanläheisin ja edullisin kaupunginosa Horta-Guinardó. Kukkulainen Horta-Guinardó tunnetaan parhaiten Gaudín suunnittelemasta puistosta Parc Güellista, joka on Barcelonan kuuluisimpia turistinähtävyyksiä ja barcelonalaisten suosituimpia ulkoilukohteita. Muuten kaupunginosa on säästynyt turisteilta, joten aito tunnelma on taattu. Hortan parhaat tapaspaikat, baarit ja putiikit sijaitsevat Plaça Eivissan kupeessa.

Hortan korkein huippu on Carmel-vuori. Vierailu sisällissodan aikaisilla ilmatorjuntabunkkereilla on vaikuttava: vuorelta avautuvat 360 asteen näkymät kaupungin ylle.

Horta
Hortan kaupunginosa (kuva: Tuulia Kolehmainen)

Hortan ja Gràcian väliin sijoittuva Guinardó on lähiömäinen kaupunginosa, josta turismi puuttuu tyystin. Täällä voi myös samoilla metsämäisessä Parc del Guinardóssa. 15 hehtaarin viheralueelta löytyy lasten leikkipaikkoja ja piknikalue. Guinardósta on helppo löytää aitoja katalonialaisia ravintoloita ja tapasbaareja huokeaan hintaan.

Barcelonan hienostokaupunginosat Sarrià-Sant Gervasi sijaitsee Gràciasta Tibidabo-vuorelle päin, Zona altalla, eli yläkaupungilla. Yläkaupungille pääsee paikallisjunalla. Sarrià on säilyttänyt kylämäisen tunnelmansa jopa paremmin kuin naapurissa sijaitseva Gràcia. Kaupunginosa on täynnä laadukkaita kahviloita, ravintoloita ja muotiputiikkeja.

Av. Tibidabo
Barcelonan yläkaupunkia matkalla Tibidabolle (kuva: Tuulia Kolehmainen)

Les Corts tunnetaan sekin Barcelonan eliitin asuinalueena. Puhtaille kaduille on ripoteltu kalliita ravintoloita, ökyklubeja sekä paljon viheralueita. Myös FC Barcelonan eli Barçan jättikenttä Camp Nou jalkapallomuseoineen sijaitsee Les Cortsissa.

Barcelonan korkein huippu on Collserolan vuoristoon kuuluva Tibidabo-vuori, jolta on parhaat näkymät Barcelonan ylle. Huipulta löytyy huikea kirkko ja Espanjan vanhin huvipuisto.

Tripsteri App Barcelona

Gràcian ja Zona altan parhaat hotellit

© Casa Gracia
© Casa Gracia

Suositelluimpia majoituspaikkoja Gràcian ja yläkaupungin lähistöllä ovat:

Casa Gràcia: Hipsterien suosima boutique-hostelli Gaudí-talojen kupeessa edustaa Barcelonaa aidoimmillaan. Supertyylikkäät huoneet, joista suurimmassa osassa kuuluu parveke tai kattoterassi. Erinomainen ravintola La Paisana tarjoilee katalonialaista ruokaa koko päivän – myös vegaanisia annoksia löytyy.

Nisia B&B: Kohtuuhintainen aamiaismajoitus Gràciassa.

Casa Fuster: Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Barcelonaan, kuin yöpyä yhdessä sen kuuluisimmista modernismitaloista Gràcian ja Eixamplen rajalla? Domènech i Montanerin vuonna 1908 suunnittelema rakennus on julistettu Katalonian kansallisaarteeksi. Casa Fusterin legendaarinen kahvila Café Vienés oli aikanaan kaupungin sivistyneistön kokoontumispaikka – viime aikoina hotellissa ovat viihtyneet muiden muassa Kate Moss ja Woody Allen.

© Casa Fuster
© Casa Fuster

Condado: Edullinen mutta siisti perushotelli Sant Gervasin kaupunginosassa.

Room Mate Carla: Eixamplen ja Gràcian rajoilla sijaitseva designhotelli edustaa välimerellistä tyylikkyyttä parhaimmillaan. Ripaus Gaudía ja toinen Almodóvaria. Huoneista on upeat näkymät kaupungille.

Room Mate Emma: Designhotelli Eixamplen ja Gràcian rajalla, ihanan ravintolakatu Enric Granadosin varrella. Penthouse deluxen kattoterassilla on yksityinen amme ja aurinkotuolit. Aamiaistakin tarjoillaan keskipäivään saakka.

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *