Barcelonan perinteiset viinituvat ja shampanjabaarit

Barcelona on viinitupia pullollaan! Jos haluat tutustua paikalliseen viinitarjontaan asiantuntijan avustuksella, hyvä keino on mennä johonkin Barcelonan viinituvista ja kuvailla tarjoilijalle makumieltymyksiään. Viinin maistelun painikkeeksi viinituvat tarjoilevat ilmakuivattua kinkkua, juustoja leikkeleitä ja muita tapaksia. Viinit ovat hinnaltaan kalliimpia (eivät kuitenkaan Suomen hintatasoa), mutta myös laadultaan huimasti parempia kuin keskivertobaareissa.

Korttelibodegat

Perinteisesti kotikorttelin bodegasta on haettu talon viiniä omaan pulloon. Näin voi tehdä vieläkin: tyhjään viini- tai vesipulloon kaadetaan tynnyrin hanasta viiniä ja maksu tapahtuu pullokoon mukaan. Tämä siis pöytäviiniä ostettaessa. Luksusviinit ostetaan toki pulloittain, eikä niitä joka bodegasta saakaan.

Tämän artikkelin viinituvat poikkeavat viinikauppamaisista korttelibodegoista siinä, että niissä voit istahtaa pidemmäksikin aikaa testailemaan eri viinejä ja syömään herkullisia tapaksia.

Shampanja vai cava?

Perinteiset kuohuviinibaarit käyttävät nimessään edelleen shampanja-sanaa, vaikka Ranska kielsikin tämän lystin myöhemmin. Tosi asiassa Katalonian kuohuviini cava valmistetaan aivan samoin kuin pohjoisen naapurin kuohuvakin.

Tältä listalta löydät Barcelonan legendaarisimmat viini- ja shampanjatuvat. Myöhemmin kerron teille lisää kaupungin moderneista viinibaareista.

La Vinateria del Call

Barcelonan viinitupien pioneeri sijaitsee tunnelmallisen juutalaiskorttelin uumenissa, Goottilaisessa kaupunginosassa. Rustiikkisen bodegan pöytiä valaisevat kynttilät. Listalta löytyy viinejä ympäri Espanjaa ja ruokalistalta syötävää isompaankin nälkään. Testaa esim. chorizoa siiderikastikkeessa tai täytettyjä simpukoita (tigres).

Osoite: C/ Sant Domènec del Call 9.
www.lavinateriadelcall.com

Bodega La Tinaja

Oma suosikkini sijaitsee Bornin pintxopaikkojen läheisyydessä. La Tinaja on elämys monellakin tapaa. Viihtyisä viinitupa on pykätty historialliseen 1500-luvun rakennukseen, joten täällä pääsee aikamatkailemaan. Laajan viinivalikoiman lisäksi tarjolla on ensiluokkaisia Iberian kinkkuja ja juustoja. Lisäplussana mainittakoon paikassa vierailevat flamencokitaristit, jotka kohottavat tunnelman kattoon!

Osoite: C/ Esparteria 9.

La Vinya del Senyor

Santa Marian ”meren katedraalia” vastapäätä sijaitsevan viinituvan valikoima vaihtuu aina kahden viikon välein. Erinomainen sijainti merkitsee usein enemmän turisteja ja kalliimpia hintoja, niin tässäkin tapauksessa. Kauniin bodegan terassilla on ihana paistatella päivää vaikka cavaa siemaillen.

Osoite: Plaça Santa María, 5.

Can Paixano

Barcelonetan vanhassa merimieskorttelissa sijaitseva Can Paixano on aina tupaten täynnä, eikä ihme, sillä näitä hintoja on vaikea panna paremmaksi. Baari pitää huolen siitä, ettei kukaan humallu liikaa, sillä cavapullon kylkiäisenä asiakkaalle lykätään obligatorinen bocadillo. Muista myös pyytää tapas kyytipojaksi lasillista tilatessa. Maista ainakin Can Paixanon kuuluisaa rosé cavaa (rosado).

Osoite: C/ Reina Cristina 7.
www.canpaixano.com

El Xampanyet

Cantabrian anjoviksista ja huippuhyvästä talon cavastaa kuuluisa shamppanjabaari on perustamisvuodestaan 1929 lähtien ollut saman perheen omistuksessa ja ylläpitää ajanmukaista sisustustaan. Edullisen cavan, asturialaisen siiderin ja vermutin lisäksi baarista saa tapaksia, juustoja, leikkeleitä sekä autenttista tavernatunnelmaa. Baarissa ei ole varsinaista menuta, joten hinnat kannattaa tiedustella ennen tilausta, jottei suosionsa humalluttama baari viilaa turistia linssiin.

Osoite: C/ Montcada 22.

© Paula Kultanen Ribas

DayTripster Barcelona -sovellus
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *