Barcelonan parhaat keikkapaikat

Barcelonan keikkakalenteri on vilkas vuoden ympäri. Kukapa ulkomainen supertähti ei haluaisi keikalle Välimeren lämmössä sijaitsevaan suurkaupunkiin. Tämän listan keikkapaikoista voit bongata myös paikallisten bändien vetoja.

Keskustassa

Sidecar

Sidecar (lausutaan: sidekar) on niitä paikkoja, joihin riittää yleisöä kaikkina päivinä ja lähes kaikkiin vuorokaudenaikoihin. Syynä suosioon ovat keskeinen sijainti ja klubit, jotka muuntautuvat jatkuvasti yleisön mieltymysten mukaan. Yläkerran baariin voi tulla aloittelemaan iltaa tai vaikka kahville, mutta varsinainen meininki löytyy kellarin hämyisestä klubitilasta.

Osoite: Pl. Reial 7. Metro: L3 Liceu
Avoinna: Ma–ke 19–5, to–la 19–6
www.sidecarfactoryclub.com

Apolo ja La 2

Vaikuttavan teatraalinen Apolo ja sen modernimpi alakerran klubi ovat Barcelonan parhaat keikkapaikat niin äänentoistollisesti kuin yleisömäärienkin puolesta. Kakkossalin puolella soittavat kaupungin parhaat bändit (enkä sano tätä vain siksi, että itsekin olen soittanut La 2:ssa), mutta ykkössaliin pääsevät vain nimekkäimmät (useimmiten kansainväliset) pumput. Keikkalippuja voi ostaa ennakkoon Apolon kotisivuilta.

Osoite: C/ Nou de la Rambla 113. Metro: L2/L3 Paral.lel
Avoinna: Klubit ma–la 0.30–6.30
www.sala-apolo.com

Poblenoun klubikeidas

Razzmatazz

Jos bändi keikkailee Espanjassa, on todennäköistä, että se päätyy Barcelonan yöelämän legendaan, Razziin. Kysykää vaikka Mike Monroelta, Stone Rosesilta tai Motörheadilta. Klubit pyörähtävät käyntiin keikkojen jälkeen, eli noin yhdeltä. Täällä voit tanssia eri kerroksissa ja kulloistakin tunnetilaasi vastaavan musatyylin melskeessä konemusasta chilloutiin ja popista rokkiin. Razzmatazzin dj:inä nähdään säännöllisesti muinaisen brittipopin suuruuksia Jarvis Cockerista Bobby Gillespieen.

Osoite: C/ Almogavers 122 ja C/ Pamplona 88. Metro: L1 Marina
Avoinna: Keikkoja miltei päivittäin, klubit pe–la ja pyhien aattoina 1–6
www.salarazzmatazz.com

Undergroundbändejä ja jamisessioita

Sala Monasterio

Vanhasta kaupungista Olympiasatamaan muuttanut ”Luostari” on paras paikka katsastaa kaupungin rokeimmat bändit tai osallistua jamisessioihin. Rockin lisäksi klubilla soittavat myös blues-, jazz-, proge- ja punkbändit.

Osoite: Moll de mestral 30-31
Avoinna: Su–to 22–05, pe–la 22–06
salamonasterio.net

The Rock Sound

Poblenoun suosituin hevareiden ja rokkareiden illanviettopaikka on hieman ryötteinen, mutta ainakin ¡auténtico! Livekeikkoja ja jamisessioita.

Osoite: C/ Almogàvers 116. Metro: L1 Marina
Avoinna: Pe–la 22–3
www.salarocksound.com

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *