Näin vältyt varkailta Barcelonassa

Barcelona on Euroopan kärkikaupunkeja varkauksien määrässä. Tapaukset ovat harvoin väkivaltaisia, vaan päinvastoin usein niin huomaamattomia, ettei lompakon puuttumista huomaa, kuin vasta tuntien jälkeen varkaudesta. Syitä varkauksien määrään voidaan hakea etenkin pahasta työttömyystilanteesta, sosiaalitukien puutteesta ja laittomien siirtolaisten määrästä. Joillekin turistien varastaminen on yksinkertaisesti ainoa elinkeino.

Omaisuudestaan kannattaa pitää huolta erityisen tarkasti kaikkialla keskustassa, mutta etenkin La Ramblan tienoilla, baareissa ja metrossa – kaikkialla missä on tungosta. Yliystävällisten avuntarjoajien, turistia ylinäyttelevien, koskettelijoiden tai turistin omaa maata turhankin innokkaasti ylistävien vieraiden seurassa on syytä olla erityisen valppaana.

Tavallisimmat varkauspaikat

Useimmiten varas iskee väkijoukossa: metrossa, turistibussissa tai keskustan ihmisvilinässä. Vaikka metrossa olisi tungosta, ei kenenkään tarvitse nojata sinuun, työntää tieltään tai ylipäänsä kosketella. Toisaalta laukku voi kadota täysin huomaamatta rauhallisessa kahvilassakin. Pidä laukustasi kiinni aina julkisilla paikoilla.

“Nosta rahaa sisätiloissa.”

Ramblan huijaukset ovat ihan oma lukunsa. Tällä kadulla kannattaa liikkua sukkelasti, eikä ainakaan osallistua pelaamaan viattoman oloisia pelejä. Kun pelaat, et todennäköisesti huomaa pitkäkyntisen kättä taskussasi tai laukussasi. Ramblan ihmispatsaat ovat näyttäviä, mutta ihastele niitä laukku ja lompakko visusti kontrollissa.

Kun nostat rahaa, jos mahdollista, tee se sisätiloissa olevasta automaatista ja lukitse ovi sisältäpäin.

Hyvä vaihtoehto on myös yöpyä hiukan kauempana keskustasta. Suositeltavia hotelleja ovat esimerkiksi seuraavat:

Casa Bonay

Miksi: Inspiroiva sisustus saa tuntemaan olevasi mukana trendileffan kulisseissa. 1800-luvun luksustalossa on niin paljon viihtyisiä soppia, ettei hotellilta malttaisi poistua. Bonayn kahvila Satan’s Coffee Corner on julistettu Barcelonan parhaan kahvin loihtijaksi, Elephant, Crocodile, Monkey -ravintolasta saa ruoan kanssa ihania alkuviinejä, koko päivän avoinna olevasta Libertine-baarista saa tapaksia ja cocktaileja trooppisissa puitteissa ja kattoterassi viettelee auringonpalvontaan. Todellinen elämyshotelli!

Missä: Rauhallisessa osassa Eixamplea, Gran Via de Les Corts Catalanes 700. Metro: L4 Girona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Room Mate Emma

Miksi: Designhotellista löytyy huoneita vaativaankin makuun. Penthouse deluxen kattoterassilla on yksityinen amme ja aurinkotuolit. Romanttiseen tyyliin sisustettu hotelli sopii vaikkapa häämatkakohteeksi. Aamiaistakin tarjoillaan keskipäivään saakka.

Missä: Barcelonan pariisilaismaisessa korttelissa, Eixamplessa. C/ Rosselló 205. Metro: L3/L5 Diagonal.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Cotton House

Miksi: Luksusluokan designhotelli avattiin vuonna 2015. Rakennus toimi 1800-luvulla Barcelonan tekstiiliteollisuuden päämajana. Siirtomaatyylinen sisustus respan marmorilattioineen ja huoneiden sänkykatoksineen muistuttaa Hercule Poirot -elokuvien kulisseja. Viihtyisä sisäpiha kuuluu kaupungin tunnelmallisimpiin ruokailupaikkoihin ja kattoterassin uima-altaalta on huikeat näkymät Sagrada Familia -kirkolle.

Missä: Eixamplessa: Gran Via de Les Corts Catalanes 670. Metro: L2/L3/L4 Passeig de Gràcia

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Praktik Bakery

Miksi: Wallpaperin ja NY Timesin hehkuttamassa konseptihotellissa tuoksuu aina kotoisasti vastaleivotulta leivältä. Hotellin leipomossa voi nauttia aamiaista ja napata mukaan tuoreet pasteijat ja piirakat. Perheet ja kaveriporukat voivat yöpyä kahden makuu- ja kylpyhuoneen tuplahuoneissa. Tyylikkään pelkistetty sisustus. EI keliaakioille!

Missä: Rauhallisessa Eixamplessa, lähellä hienostokortteleita ja keskustaa. C/ Provença 279. Metro:L3/L5 Diagonal.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Fuster

Miksi: Maineikkaan modernistiarkkitehti Domènech i Montanerin vuonna 1908 suunnittelema rakennus on julistettu Katalonian kansallisaarteeksi. Vuodesta 2004 lähtien talossa on pitänyt majaansa viiden tähden Casa Fuster. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Barcelonaan, kuin yöpyä yhdessä sen kuuluisimmista modernismitaloista? Casa Fusterin legendaarinen kahvila Café Vienés oli aikanaan kaupungin sivistyneistön kokoontumispaikka – viime aikoina hotellissa ovat viihtyneet muiden muassa Kate Moss ja Woody Allen.

Missä: Barcelonan luksuskauppakadulla. Pg. de Gràcia 132. Metro: L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Praktik Garden

Miksi: Kaipaatko kivikylän keskellä pientä vehreyttä? Tästä urbaanista keitaasta sitä löytyy. Moderni, pelkistetyn vaalea sisustus ja vehreä sisäpiha auringonpalvontaa varten.

Missä: Rauhallisessa Eixamplessa, kävelymatkan päässä keskustasta. C/ Diputació 325. Metro: L4 Girona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Room Mate Carla

Miksi: Värikkäästi sisustettu boutique-hotelli edustaa välimerellistä tyylikkyyttä parhaimmillaan. Ripaus Gaudía ja toinen Almodóvaria. Huoneista on upeat näkymät kaupungille.

Missä: Eixamplessa, 10 minuutin metromatkan päässä keskustasta. C/ Mallorca 288. Metro: L4/L5 Verdaguer tai L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Gracia

Miksi: Hipsterien suosima boutique-hostelli edustaa Barcelonaa aidoimmillaan. Supertyylikkäät huoneet, joista suurimmassa osassa kuuluu parveke tai kattoterassi. Trendikkäissä yleisissä tiloissa kahvitellaan, joogataan, biletetään, kuullaan musiikkiesityksiä ja tutustutaan muihin budjettimatkailijoihin. Erinomainen ravintola La Paisana tarjoilee katalonialaista ruokaa koko päivän – myös vegaanisia annoksia löytyy.

Missä: Keskustassa, Gaudí-talojen kupeessa. Passeig de Gràcia 116.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Bed & Break

Miksi: Jos haluat yöpyä edullisesti huikeassa modernistirakennuksessa. Ultratyylikästä designia ja perinteisiä barcelonalaisia lattialaattoja kelpaa ikuistaa instaankin. Kahden hengen huoneessa parveke.

Missä: Eixamplessa, lähellä ydinkeskustaa ja Gaudí-taloja. C/ Diputació 327. Metro: L4 Girona.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hostemplo

Miksi: Sympaattisen Carloksen isännöimän Hostemplon huoneet ovat vastaremontoituja ja sisustukseltaan modernin tyylikkäitä. Hostemplo vuokraa myös huoneistoja.

Missä: Sagrada Familian lähellä Eixamplessa. C/ Sicília 276. Metro: L2/L5 Sagrada Família.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä hostelliin.

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä Hostemplon huoneistohotelliin.

Condado

Miksi: Jos huippumoderni design ja keskustan läheisyys eivät ole ykkösprioriteetteja, tässä erinomainen ja edullinen vaihtis.

Missä: Vähän kauempana keskustasta, rauhallisessa Sant Gervasin kaupunginosassa. C/ Aribau 201. FGC-juna: Gràcia, Metro: L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue lisää:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *