Barcelonan parhaat flamenco-paikat

Barcelonan aidoimmat flamencokeikat näkee Feria de abrilissa ja muilla flamencofestivaaleilla. Jos et kuitenkaan pääse kaupunkiin toukokuun alkupuolella ja flamencoa tekisi mieli nähdä, vieraile jossakin seuraavista esityspaikoista.

Barcelonan keskustasta on vaikea löytää niitä kaikkein autenttisimpia flamencobileitä, keskustan flamencoklubit kun ovat enemmän tai vähemmän turisteille suunnattuja ja esitykset improvisaation sijaan loppuun hiottuja ja treenattuja. Paikalliset romanit eivät kuitenkaan hengaile keskustan baareissa, vaan omissa porukoissaan esikaupunkialueilla, kuten La Minan kaupunginosassa ja naapurikaupunki Santa Colomassa. Parhaat ja autenttisimmat bileet ovat salaisia ja suljettuja, joten ainoaksi vaihtoehdoksi jää tutustua show-flamencoon, joka ei ole ollenkaan huono vaihtoehto sekään.

Suositeltavia flamencopaikkoja ovat ainakin:

El Tablao Flamenco Cordobés

© El Tablao Flamenco Cordobés
© El Tablao Flamenco Cordobés

Vuodesta 1970 toiminut Ramblan flamenco-klubi on yksi maan arvostetuimmista. Täällä ovat esiintyneet aikojen saatossa kaikki flamencotähdet, myös Camarón de la Isla.

Osoite: Rambla 35. Metro: L3 Liceu

www.tablaocordobes.es

Los Juanele

Barcelonan harvoja baareja, jossa voi tanssia ja saada tanssiopetusta flamencon eri muotoihin, muun muassa sevillanos ja rumba. Autenttinen sevillalaissisustus ja iloinen etelän tunnelma.

Osoite: Carrer d’Aldana 4. Metro: L2/L3 Paral.lel

Tablao de Carmen

Legandaarisen flamencotanssijattaren Carmen Amayan kunniaksi perustettu, Tablao de Carmen on toiminut Montjuïcin kupeessa sijaitsevassa Poble Espanyolissa vuodesta 1988. Näytöksen aikana voi samalla nauttia illallista, tapaksia ja viiniä.

Osoite: Avda. Francesc Ferrer i Guàrdia 13.

Osta liput ennakkoon tästä.

Tai varaa paikkasi illallisesitykseen kalenterista. Esitykseen kuuluvan illallisen saa myös kasvisversiona ja siihen sisältyy viinitarjoilu. Samalla lipulla pääsee vierailemaan ulkomuseo Poble Espanyolin miniatyyri-Espanjassa.

Palau de la Música Catalana ja Liceu

Barcelonan modernistisessa musiikkipalatsissa Palau de la Músicassa ja Ramblan oopperatalo Liceussakin esitetään flamencoa toistuvin väliajoin. Tarkista tarjonta ennen matkaa ja varaa liput ennakkoon.

Barcelonan flamenco-festivaalit

Feria de abril © Tuulia Kolehmainen
Feria de abril © Tuulia Kolehmainen

Fòrumissa toukokuun alussa järjestettävä ilmaisfestivaali Feria de abril on paras tilaisuus tutustua rikkaaseen andalusialaiseen kulttuuriin: intohimoinen flamenco-musiikki ja -tanssi raikaavat, tarjolla on alueen tapaksia, herkkuja sekä juomia, ja kojuista voi ostaa kaikenlaista folklorista tilpehööriä. Andalusian eri maakuntien edustajat esittelevät festareilla oman alueensa kulttuuria, flamencopukuja, laulajia ja kitaristeja.

Tsekkaa myös toukokuussa järjestettävät flamencofestarit Ciutat Flamenco ja Festival de Arte Flamenco de Cataluña sekä tammikuussa järjestettävä De Cajón!.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *