Barcelonan parhaat hotellit

Nämä Barcelonan hotellit on valittu niille, jotka haluavat yöpymiseltään huippulaatua aivan Barcelonan ytimessä. Vaihtoehtoja löytyy halusitpa sitten yöpyä keskiaikaisessa linnassa, aivan Välimeren rannalla tai yöelämän keskiössä.

Elämykselliset designhotellit

Cotton House

Miksi: Luksusluokan designhotelli avattiin vuonna 2015. Rakennus toimi 1800-luvulla Barcelonan tekstiiliteollisuuden päämajana. Siirtomaatyylinen sisustus respan marmorilattioineen ja huoneiden sänkykatoksineen muistuttaa Hercule Poirot -elokuvien kulisseja. Viihtyisä sisäpiha kuuluu kaupungin tunnelmallisimpiin ruokailupaikkoihin ja kattoterassin uima-altaalta on huikeat näkymät Sagrada Familia -kirkolle.

Missä: Eixamplessa: Gran Via de Les Corts Catalanes 670. Metro: L2/L3/L4 Passeig de Gràcia

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Brummell

Miksi: Barcelonan uusimman designhotellin alakerran Garagessa järjestetään joogatuneja ja tapahtumapäiviä, jolloin design-vaatteiden, asusteiden ja luomutuotteiden myyjät kokoontuvat keräämään paikalla kaupungin hipväkeä. Kattoterassilla minikokoinen ja uima-allas ja huoneissa pohjoismainen sisustus sekä huikeat näkymät vuorelle.

Missä: Poble-secissä, Montjuïc-vuoren kupeessa, Nou de la Rambla 174. Metro: L2/L3 Parallel

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Bonay

Miksi: Inspiroiva sisustus saa tuntemaan olevasi mukana trendileffan kulisseissa. 1800-luvun luksustalossa on niin paljon viihtyisiä soppia, ettei hotellilta malttaisi poistua. Bonayn kahvila Satan’s Coffee Corner on julistettu Barcelonan parhaan kahvin loihtijaksi, Elephant, Crocodile, Monkey -ravintolasta saa ruoan kanssa ihania alkuviinejä, koko päivän avoinna olevasta Libertine-baarista saa tapaksia ja cocktaileja trooppisissa puitteissa ja kattoterassi viettelee auringonpalvontaan. Todellinen elämyshotelli!

Missä: Rauhallisessa osassa Eixamplea, Gran Via de Les Corts Catalanes 700. Metro: L4 Girona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Mercer

Miksi: Jos perushotellit tympivät ja budjetti antaa myöten, Barcelonassa kannattaa ehdottomasti satsata boutiquehotelliin, joita on hiljattain avattu toinen toistaan satumaisempiin puitteisiin. Mercer on keskiaikaista linnaa muistuttava 28 huoneen luksushotelli goottilaisen kaupunginosan sydämessä. Hotellin sisäpihalla voi nauttia aamiaista appelsiinipuiden katveessa ja kattoterassilla pulahtaa uima-altaaseen.

Missä: Goottilaisessa kaupunginosassa, keskiaikaista linnaa muistuttavassa rakennuksessa. Carrer dels Lledó 7. Metro: L4 Jaume I

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Klassista luksusta

Hotel Ohla

Miksi: Tässä hotellissa yöpyminen on nautinto vaikka vain kaupungin lyömättömimmän kattoterassin ja läpinäkyvän uima-altaan ansiosta. Lisäksi hotellilla on huippuhyvä sijainti kävelymatkan päässä rannasta. Loistava palvelu ja hyvä aamiainen.

Missä: Bornin ja Gòticin välissä, Via Laietana 49. Metro: L1/L4 Urquinaona

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Casa Fuster

Miksi: Maineikkaan modernistiarkkitehti Domènech i Montanerin vuonna 1908 suunnittelema rakennus on julistettu Katalonian kansallisaarteeksi. Vuodesta 2004 lähtien talossa on pitänyt majaansa viiden tähden Casa Fuster. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua Barcelonaan, kuin yöpyä yhdessä sen kuuluisimmista modernismitaloista? Casa Fusterin legendaarinen kahvila Café Vienés oli aikanaan kaupungin sivistyneistön kokoontumispaikka – viime aikoina hotellissa ovat viihtyneet muiden muassa Kate Moss ja Woody Allen.

Missä: Barcelonan luksuskauppakadulla. Pg. de Gràcia 132. Metro: L3/L5 Diagonal

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

W Barcelona

Miksi: Vuonna 2010 avatulla hotellilla on häikäisevä sijainti suoraan Välimeren syleilyssä. 29-kerroksinen hotelli tunnetaan lempinimellä Vela, ”Purje”. Hotellissa kannattaa käväistä, vaikkei siellä asuisikaan: Kattobaari Eclipseltä avautuvat huikeat näkymät, ja ravintola Bravoa isännöi Michelin-tähtiä kerännyt kokki Carles Abellán. Wet-klubin cocktailit ovat saavuttaneet mainetta Barcelonan yöelämässä.

Missä: Tämän lähemmäksi Välimerta et kastumatta pääse. Pl. de la Rosa dels Vents 1. Metro: L4 Barceloneta

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Hotel Neri Relais & Chateaux

Miksi: Designhotelli Neri on elämysmatkailijan valinta – autenttinen yhdistelmä linnamaista boheemia tunnelmaa ja luksusta. Asiakkaina ovat viihtyneet niin Lou Reed kuin David Bowiekin. Pieni hotelli sijaitsee unelmapaikalla Goottilaiskaupunginosan katedraalin kupeessa. Suurin osa hotellirakennuksesta on peräisin 1700-luvulta, alakerran ravintolan pylväskaaret ovat peräti 1100-luvulta.

Missä: Keskustan Goottilaisessa kaupunginosassa. C/ St. Sever 5. Metro: L3 Liceu, L4 Jaume I

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

H1898

Miksi: Rakennuksen tiloissa toimi aikoinaan filippiiniläinen tupakkayhtiö ja hotelli kunnioittaakin nimellään vuotta, jolloin Filippiinit irtautui Espanjasta. Hotellin alakerrassa on tunnelmallinen kylpylä rentouttavine porealtaineen, saunoineen ja kuntosaleineen. Torstaisin hotellin aulassa bändi soittaa jazzia ja bluesia.

Missä: Barcelonan pääkadulla. La Rambla 109. Metro: L3 Liceu

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

LGTB-hotellit

Axel Hotel Barcelona

Miksi: Luksushotelli sijaitsee korttelissa, joka on täynnä tyylikkäitä homobaareja ja -kauppoja. Moderni ja viihtyisä Axel sijaitsee 1800-luvun lopun modernistisessa palatsissa, jonka kattoterassilla järjestetään kaupungin näyttävimmät homobileet ja -häät. Kattokerroksesta löytyvät myös saunat ja kuntosali. Lesbo- ja heteroparitkin ovat tervetulleita.

Missä: Gayxamplen sydämessä, C/ Aribau 33. Metro: L1/L2 Universitat

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Two Hotel Barcelona by Axel

Miksi: Axelin omistajien toinen hotelli on trendikkäämpi vaihtoehto Axelille. Elegantti sisustus, äänieristetyt huoneet ja paljon miellyttäviä palveluita: hieronnan voi ottaa niin span puolella kuin omassa huoneessa ja huikeista näkymistä voi nauttia kattoterassin jacuzzista käsin. Hotelli järjestää mielenkiintoisia tapahtumia ympäri vuoden.

Missä: Gayxamplessa tietysti, C/ Calabria 90–92. Metro: L1 Rocafort

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

© Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

Klikkaa vasemman reunan symbolista hotellilista auki. –>

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *