Barcelonan Gaudí-museot: Gaudí Exhibition Center, virtuaalinen 4D-elämys Gaudí Experience ja Gaudín kotimuseo + Katalonian modernistinen museo

Modernismiarkkitehtuurista ja Antoni Gaudín suureellisista hengentuotoksista kiinnostuneilla on mahdollisuus tutustua Barcelonassa Gaudín elämään ja tuotantoon jopa kolmessa museossa ja neljässä ulottuvuudessa, virtuaalilasein ja ilman. 

Gaudí Exhibition Center

Gaudí Exhibition Center
Gaudí Exhibition Center

Uutukainen Gaudí-näyttelykeskus sijaitsee Barcelonan goottilaisessa kaupunginosassa keskiaikaisen Katedraalin vieressä, Diocesà-museossa. Keskus kattaa ainutlaatuisen kokoelman arkkitehtineron alkuperäisiä esineitä ja asiakirjoja. Museon puolelta löytyy huikea kattaus veistoksia, maalauksia, keramiikkaa ja uskonnollista esineistöä roomalaisajoilta tähän päivään.

Osoite: Pla de la Seu 7. www.gaudiexhibitioncenter.com

Varaa lippusi etukäteen, niin pääset jonon ohi. Tällä lipulla saat museosta huikean virtuaalielämyksen VR-lasien ja audio-opastuksen kera:

Gaudí Experience

Gaudi Experience
Gaudi Experience

Vieraillesasi Gaudín suunnittelemassa Parc Güellissa, älä jätä väliin Gaudí Experienceä! Uniikki 4D-teatterisali on varmasti innovatiivisin tilaisuus päästä kokemaan Antoni Gaudín maailmaa ja arkkitehtonista innoitetta monesta vinkkelistä.

Teatterissa nähdään videoesitys 3D-lasien läpi, istuimet liikkuvat ja haju- ja tuntoaistiakin herätellään! Osta liput 4D-teatteriin tästä.

Osoite: C/ Larrard 41. Metro: Metro: L3 Lesseps

www.gaudiexperiencia.com

Liput näytöksiin voi varata täältä:

Casa Museu Gaudí

Francesc Berenguerin suunnittelema vaaleanpunainen talo Parc Güellissa toimi Gaudín asuntona parikymmentä vuotta. Yleisölle se avattiin Gaudín kotimuseona vuonna 1963. Museon vetonaulana ovat arkkitehdin itsensä suunnittelemat huonekalut. Vieraile museossa katsomassa, missä Gaudí eli ennen Sagrada Familian työmaalle muuttamista.

Osoite: Carretera del Carmel (Parc Güell). Metro: L3 Vallcarca/Lesseps.

www.casamuseugaudi.org

Museu del modernisme català

Modernismimuseo
Modernismimuseo

Katalonian modernismimuseo tarjoaa upean katsauksen Katalonian taiteen kulta-aikaan. Suomessa jugendina ja Ranskassa art nouveauna tunnettu taiteenlaji kukoisti Kataloniassa kansallisromantiikan aikaan 1900-luvun vaihteessa. Upean modernistirakennuksen uumenissa esitellään huonekaluja, peilejä, veistoksia, taidetta ja lasimaalauksia.

Osoite: C/ Balmes 48. Metro: L2/L3/L4 Passeig de Gràcia

mmcat.cat

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *