Sants-Montjuïc ja Poble-sec

Sants-Montjuïcin kaupunginosaan kuuluu useampia eri alueita. Sants on työläisten asuttama kaupunginosa Barcelonan päärautatieaseman lähellä. Santsin uumenista löytyy autenttisia ja edullisia tapas- ja vermuttibaareja vaikkapa Plaça Osca -aukiolta.

Montjuïc on suuri kukkula ja virkistys- ja viheralue, jolla sijaitsee Olympiastadion, konserttisali Palau Sant Jordi, ulkoamfiteatteri El Grec, Montjuïcin sotalinnoitus ja useita ravintoloita. Kukkulalla voi viettää ihanan päivän käyskennellen eri puistoissa, joissa kasvaa sypressejä, kaktuksia ja palmuja ja tuoksuu laventeli. Montjuïcille pääsee parhaiten kaapelijunalla Paral.lelin metroasemalta.

Montjuïcin kupeessa, Plaça Espanyan edustalla sijaitsee huikea taikalähde, Font Màgica, jolla voi kokea näyttävän valo-, vesi- ja musiikkiesityksen. Taikalähteen takana kohoaa Katalonian kansallistaidemuseo, joka esittelee alueen 2000-vuotista taidehistoriaa.

Montjuïcista Ravaliin päin sijaitsee edullinen ja trendikäs Poble-secin kaupunginosa, joka on hektinen yöelämän ja tapasbaarien keskus. Blai-kadulta löytyy parisenkymmentä edullista pintxo-baaria, joista paras on oikeasti baskimaalainen Koska. Poble-secissä on myös kuuluisa keikkasali Apolo, burleskiteatteri El Molino ja trendikkäitä boutiquehotelleja.

Tripsteri App Barcelona

Kaupunginosan suositeltavin hotelli on:

Hotel Brummell

Miksi: Barcelonan uusimman designhotellin alakerran Garagessa järjestetään joogatuneja ja tapahtumapäiviä, jolloin design-vaatteiden, asusteiden ja luomutuotteiden myyjät kokoontuvat keräämään paikalla kaupungin hipväkeä. Kattoterassilla minikokoinen ja uima-allas ja huoneissa pohjoismainen sisustus sekä huikeat näkymät vuorelle.

Missä: Poble-secissä, Montjuïc-vuoren kupeessa, Nou de la Rambla 174. Metro: L2/L3 Parallel

Katso ajankohtaiset hinnat ja tee varaus tästä.

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *