Sala Montjuïc – ulkoilmaelokuvia vuorella

Jos Suomen kesä ei nappaa, ei muuta kuin lennot Barcelonaan! Kaupunki kuhisee kesätapahtumia ja kuumat Välimeren illat piristävät sateen piiskaaman mielen.

Eräs suosikkitapahtumiani Barcelonassa on tänä vuonna 3. heinäkuuta – 7. elokuuta järjestettävä Sala Montjuïc -ulkoilmaleffafestari. Montjuïcin linnan piha täyttyy silloin lepotuoleista ja piknikseurueista, jotka saapuvat sankoin joukoin katsomaan leffoja ja kuuntelemaan livemusaa. Punkkupullo, Manchego-juusto ja oliivit esiin ja leppeästä illasta nautiskelmaan!

Leffoja esitetään festarin aikana perjantaisin, maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 22.00. Lipun hintaan kuuluu leffan lisäksi livekeikka, useimpina päivinä jazzia, mutta myös lattarimusaa ja swingiä. Keikat alkavat klo 20.45 valkokankaan edustalla. Paikan päältä voi vuokrata lepotuolin parilla eurolla ja ostaa ruokakojusta Bar Secon erinomaisia hampurilaisia, ranskalaisia, samosoita ja muuta pikkusuolaista, jos omat eväät unohtuivat.

Tämän vuoden täkyjä ovat avajaisiltana 3.7. esitettävä barcelonalaispariskunnasta kertova 10 000 km (Katalonia/Espanja), 10.7. Boyhood sekä 17.7. Chaplinin poika -mykkäelokuva, jota säestämään saapuu Katalonian kamariorkesteri. Lisäksi ikisuosikkeja kuten Big Lebowski, Moulin Rouge ja Reservoir Dogs, jonka lämppärinä soittaa tunnelmaan sopiva r&b-mambobändi Matuke and the Final Decision. Suurin osa leffoista on englanniksi ja espanjankielisissä leffoissa on englantilainen tekstitys. Vikana päivänä nähdään yllärileffa.

Osoite: Foso de Santa Eulàlia. Ilmainen bussikuljetus Plaça Espanyalta, turisti-infon edustalta lähtee klo 20.15 ja 21.30.
Hinta: Keikka + leffa 6 € (paitsi Chaplinin poika 9 €).
Ennakkoliput ja ohjelmisto: salamontjuic.org (kannattaa ostaa liput ennakkoon!)

©Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *