Mistä Barcelonan kaupunginosasta hotelli kannattaa varata?

Monesti ensimmäinen vaisto sanoo, että hotellin pitäisi olla mahdollisimman keskustassa. Joissain kaupungeissa näin saattaa ollakin, mutta Barcelonassa sillä ei ole niin suurta väliä, koska taksilla suhailu on edullista! Aikaisten lentojen takia hyvä vaihtoehto on myös varata hotelli läheltä lentokenttää – varsinkin viimeiseksi yöksi.

Aivan ydinkeskustassa, eli Gòticissa ja Ravalissa, on joiden makuun turhan hektinen meno, mutta jos etsit boheemia tunnelmaa, 24/7-yöelämää tai sitä kaikkein klassisinta Barcelonaa, niin viihdyt täällä. Paikallisiin ei näillä nurkilla kuitenkaan liiemmin törmää.

Keskustan kaupunginosista viihdyn itse parhaiten Bornissa; sieltä löytyvät kaupungin parhaat pintxopaikat ja pikkuputiikit, myös meri ja Ciutadella-puisto ovat lähellä.

“Oma suosikkikaupunginosani on Eixample.”

Poble-secillä ja (Eixampleen lukeutuvalla) Sant Antonilla on ehkä ollut hieman nuhjuinen maine, mutta tällä hetkellä ne ovat Barcelonan uusimmat trendikaupunginosat, joihin nousee kiintoisia tapasbaareja, viinitupia ja brunssipaikkoja jatkuvalla syötöllä, eivätkä hinnatkaan päätä huimaa. Adriàn mestarikokkiveljekset ovat avanneet Poble seciin ja Sant Antoniin jo useammankin avantgarderavintolan.

Auringonpalvojille luontevin valinta keskustassa on tietysti Barceloneta, josta löytyy majoitusvaihtoehtoja luksushotellista halpishostelliin. Rannan tuntumassa sijaitsee myös Poblenou, josta voi saada yösijan yllättävänkin huokeaan hintaan.

Oma suosikkikaupunginosani on hieman keskustan ulkopuolella sijaitseva Eixample: leveitä katuja, modernistiarkkitehtuuria, erinomaisia ravintoloita, parhaat vaatekaupat ja paljon aitoja barcelonalaisia!

Aitoa barcelonalaisuutta löytyy myös Gràciasta, jonka lukuisilla aukioilla voi istahtaa tunnelmallisten pikkubaarien terasseille tarkkailemaan paikallisten elämänmenoa ja shoppailla originelleissa putiikeissa.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Barcelonan parhaat designhotellit, ekohotellit ja perhehotellit

Hotellivalinta riippuu sijainnin lisäksi myös siitä, mitä haet. Barcelonan valtteja ovat todella uniikit ja elämykselliset design- eli boutique-hotellit, ekologiset – kierrätykseen, lähiruokaan ja kemikaalien vähentämiseen satsaavat – ekohotellit sekä helpot ja ystävälliset perhehotellit:

Ihania boutique-hotelleja on paljon! Esimerkiksi:

  • Hotel Brummell sijaitsee Poble-secissä. Joogatunnit sisältyvät huoneen hintaan.
  • Praktik Vinotecassa on viiniteema ja keskeinen sijainti.
  • Casa Bonay sijaitsee upeassa 1800-luvun rakennuksessa. Hotellissa majaansa pitää kaupungin parhaaksi kehuttu kahvila Satan’s Coffee Corner ja ravintolassa tarjoillaan myös vegaanisia alkuviinejä.
  • Hotel Neri ja Hotel Mercer sijaitsevat goottilaisessa linnassa.
  • Casa Gracia on tyylikäs hostelli, jossa joogataan ja nautitaan elämästä.
© Casa Bonay
© Casa Bonay

Hyviä ekohotelleja on keskustassa monta:

  • Hotel Pulitzer on luksusluokan vaihtoehto kasvisruokaravintolalla.
  • Casa Camper on trendikäs vaihtoehto ja hotellin yhteydessä toimii myös edullinen japanilais-välimerellinen Michelin-ravintola.
  • Hostal Grau on edullinen ekohostelli lähellä Barcelonan parhaita vegaaniravintoloita ja second hand -kauppoja.
  • Sleep Green Eco Youth Hostel edullisin vaihtoehto ekoilulle.
Praktik Rambla -hotelli © Praktik Rambla
Praktik Rambla -hotelli © Praktik Rambla

Barcelonan parhaita perhehotelleja ovat ainakin:

© Paula Kultanen Ribas

Lue myös:

Tripsteri App Barcelona
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (9):

Annukka 18.01.2019 14:22

Heippa.

Eksyin sivuillesi etsiskellessäni tietoa Barcelonasta ? Olemme perheeni ja äitini (3 aikuista ja kaksi alle 4v lasta) kanssa tulossa Barcelonaan maalis-huhtikuun vaihteessa ja todella aikaisen paluulennon vuoksi mietimme majoitusta lentokentän läheltä. Pääseekö lentokentän läheisyydessä olevilta hotelleilta kentälle helposti kävellen? Matkassamme on kahdet rattaat. Taksi on pois suljettu, sillä turvaistuimia emme ota mukaan. Eli muutoin kulkisimme mieluiten junalla tai metrolla. Toinen vaihtoehto majoitukselle olisi lähempää kaupunkia, jokin turvallinen ja mukava paikka, jost löytyisi kivoja ravintoloita ja kaviloita. Menisimme tässätapauksessa varmastikin viimeiseksi yöksi lentokentän lähellä olevaan hotelliin. Löytyisikö sinulta hyviä vinkkejä meille?

Kiitos kivasta ja informatiivisesta sivustostasi ?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 31.05.2019 20:05

Ensiksi pahoittelut, että huomaan viestisi vasta nyt! Ja sitten vastaisuuden varalta, jos joku muukin etsii vastausta samaan kysymykseen, kokosin suositukset Barcelonan lentokentän lähellä olevista hotelleista. Yksi hotelli on jopa itse kentällä. Jutun voi lukea täällä: https://tripsteri.fi/barcelona/hotellit/hotellit-lahella-barcelonan-lentokenttaa

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Leena 30.03.2017 15:18

Moikka!

Kesäkuun alussa Barcelonaan, kolme lasta, 11, 14 ja 16v. Vajaa viikko Barcelonassa, tarkoitus käydä katsomassa mm. motogp-kisoja siinä lähellä. Miltä alueelta suosittelet hotellia? Pakolliset nähtävyydet kai pitää katsoa ja ehkä rantsussa käydä.
Ja sen jälkeen suuntana jokin lähikaupunki, Sitzes? Tai jokin muu. Ehdotuksia.
Tämä sivusto vaikuttaa tosi hyvältä, kiitos.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 31.03.2017 20:44

Heippa! Kiva että sivustosta on iloa :)
Suosittelen varaamaan hotellin Eixamplen kaupunginosasta. Hotelli kannattaa varata pian, sillä kesällä majoituspaikat täyttyvät nopeasti. Tästä oppaasta löytyy useita kivoja hotelleja alueelta. Esim. Praktik Rambla (loistava sijainti Rambla de Catalunyalla Eixamplen ytimessä lähellä keskustaa): https://tripsteri.fi/barcelona/hotellit/edulliset-hotellit-ja-hostellit/ Hotel Jazzilla on myös todella hyvä sijainti aivan keskustassa Eixamplen ja vanhankaupungin rajalla: https://tripsteri.fi/barcelona/hotellit/keskihintaiset-hotellit/ Hotellisivujemme alalaidassa on kartta, josta näkee miten hotellit sijoittuvat.

Lähikaupungeista Sitges on oikein suositeltava. Kaunis kaupunki vetoaa ihanilla rannoillaan auringonpalvojiin sekä bilekansaan. Yksi junapysäkki ennen Sitgesiä löytyy idyllinen Garrafin pikkukylä, jossa on oma suosikkirantani. Kaikki Sitgesin junat eivät asemalla pysähdy, joten tässä kannattaa olla tarkkana.

Päiväretkikohteeksi suosittelen Montserratin luostarivuorta, jonne pääsee junalla Plaça d'Espanyalta. Vuori on mykistävä kokemus.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Taina 25.10.2016 21:21

Tupsahdin vahingossa näille sivuille ja kiitos mukavista vinkeistä.
Saisinkohan täältä apua / idoita alueen / hotellin löytämisestä läheltä, olisiko 20 km, Barcelonaa. Etsimme hotellia jossa olisi isohko ulko- ja/tai sisäuima-allas ja tietty kiva ja viihtyisä kaupunki. Matkustusajankohta olisi kesäkuun puolen välin tienoilla. Valmismatkoilta tälläistä en vielä löytänyt; joten ajattelimme itse "räätälöityä" matkaa.

Kiva jos saisimme teiltä ideoita.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sirpa Tujunen 29.07.2016 10:34

Hei Tuulia,
suositatko myös taksia lentokentältä hotellille, joka sijaitsee Badalonassa, Rafael Hotels Badalona. Vai junaa?
Mikä juna päivittäiseen liikkumiseen hotellilta keskustaan?

Kiitoksin, Sirpa

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 05.08.2016 14:25

Hei Sirpa, taksi on ehdottomasti mukavin vaihtoehto. Jos haluatte säästää kuluissa, niin hypätkää Aerobussiin kentällä ja vaihtakaa taksiin keskustassa. Täältä näet vaihtoehdot lentokentältä liikkumiseen: www.tripsteri.fi/barcelona/usein-kysyttya/lentokentalta-keskustaan/

Teitä lähin juna-asema sijaitsee 1,5 kilometrin päässä hotellilta. R1 juna vie sieltä keskustaan. Asemalle pääsee bussilla. Hauskaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tea Talonen-Lähdeniemi 13.06.2016 17:32

Kiitos!! Hieno homma tämä teidän sivusto. Kiitos siitä ja nopeista vastauksistasi.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 13.06.2016 18:11

Eipä kestä! Meistä on mahtavaa, että lukijat kokevat Tripsterin oikeasti hyödyllisenä sivustona ja osallistuvat kysymyksin ja kommentein.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tea 03.04.2016 21:47

Hei!
Lähdemme kesällä perheen kanssa Espanjan turneelle ja olemme Barcelonassakin 4 yötä ennenkuin matkaamme kohti Alicantea. Asumme Barcelonan ulkopuolella hotellissa Holday Inn Sant Cugat. Mietin onko parempi mennä lentokentältä taksilla hotelliin kuin kiertää julkisilla keskustan kautta? Mitä julkista välinettä suosittelet meidän käyttävän kun kuljemme kolme päivää hotellin ja keskustan väliä? Ja kiitos muuten hyvistä tiedoista joita sivuilta löytyy. Terv Tea

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 04.04.2016 18:04

Hei Tea, Barcelonan ja Sant Cugatin väliä operoi Plaça de Catalunyalta lähtevä FGC-juna S2. Löydät aikataulut ja hinnat täältä: www.fgc.es/eng/index.asp Asemalla kannattaa olla tarkkana, että löytää oikean junan. Catalunyalta lähtevät myös Rodalies-junat sekä kaksi metrolinjaa. Matkoja varten kannattaa ostaa 10 matkan lippu, joka kattaa kaksi vyöhykettä. Kentältä suosittelen ehdottomasti ottamaan taksin suoraan hotellille. Hauskaa turneeta :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tea 04.04.2016 22:07

Kiitos Tuulia neuvoista. Hienoa, että jaksat vastata nopeasti. Matka kun lähestyy niin saatamme lähestyä sinua lisäkysymyksillä.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tuulia Kolehmainen 13.06.2016 10:46

Hei Tea, bussiaikataulut ja hinnat näet Alsan sivuilta: https://www.alsa.es/en/home. 9-vuotias voi vielä matkustaa lasten lipulla, mutta isompi lapsi tarvitsee aikuisten lipun. Katsoin, että yhdensuuntainen matka perheeltänne maksaisi n. 175 euroa. Mukavaa matkaa :)

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Tea Talonen-Lähdeniemi 12.06.2016 16:44

Hei Tuulia! Matka lähestyy ja ajattelin kysyä sinulta lisää neuvoja. Jatkamme Barcelonasta su 3.7. kohti Alicantea ja ajatuksemme on vuokrata auto. Mikäli päädymme junaan tai bussiin osaisitko antaa vinkkiä aikatauluista ja hinnoista. Matkassa 2aik ja lapset 14 ja 9. Kiitos!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Seija 24.03.2016 12:16

Kiitokset hyvistä vinkeistä! Vielä yhtä kysyisin... Varasin majoituksen kesäkuun alkuun vähän kauemmaksi kaupungin hälinästä - läheltä rantaa Cava-nimisestä paikasta (n. 15 km Barcelonasta). Hyvä valinta? Ajattelimme käyttää liikkumisessa Barcelonaan ja muihin lähistön kohteisiin joukkoliikennettä ja takseja. Millaiset junayhteydet tuolta on? Vai suositteletko taksia? Hyvää pääsiäistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 24.03.2016 12:41

Hei Seija! Tarkoittanet paikkaa nimeltä Gavà :) Junalla pääsee kätevästi Barcelonaan 15 minuutissa hintaan 2,50 €/suunta, eli taksia tuskin kannattaa ottaa noin pitkälle. Barcelonan lähijunasivut ovat aika sekavat, mutta tästä vähän lisää infoa englanniksi: http://rodalies.gencat.cat/en/tarifes/servei_rodalia_barcelona/generals/nomes_rodalies/index.html

Hauskaa matkaa ja hyvää pääsiäistä!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Seija 24.03.2016 14:06

Kiitos, Paula! Pidän kyllä cavastakin ? Mitä mieltä olet alueesta?

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 24.03.2016 14:26

Juu, cavasta pääsee nauttimaan Gavàssakin! :D Ei ehkä Katalonian kauneimpia kyliä, mutta melko tyypillinen, lähiömäinen pueblo. Barcelonan lentokenttä on ihan vieressä, eli lentokoneiden möykkä saattaa häiritä jonkin verran. Mutta äkkiäkös sieltä hurauttaa Barcelonaan tai sitten toiseen suuntaan, vaikka Sitgesiin! Kerrohan jälkeenpäin, mitä pidit!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Pauliina 20.03.2016 18:15

Vielä tuli mieleen tuosta ylemmästä kysymyksestä, että minkähänlainen vaatetus mahdollisesti olisi sopivaa huhtikuun lopussa. Meillä matka 24.4-29.4

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 20.03.2016 18:19

Huhtikuun lopussa riittää kevättakki, jonka voi heittää olalle, jos kuumuus iskee. Shortseja ja muita hellevaatteita ei käytetä kuin vasta kesällä, vaikka Suomen mittapuulla tosi kesäistä olisikin.

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Anne 26.02.2016 06:53

Kiitos tästä Tripsteristä! Barcelonan matka on 2 viikon kuluttua ja mietinkin sopivaa vaatetusta. Käytetäänkö maaliskuussa toppatakkeja? Talvikenkiä? Aamut on varmaan ainakin viileitä. Hotelli on Barcelo Raval. Onko alue niin huonomaineinen tänä päivänä, kun äskettäin jostain luin? Hyvää kevättä!!!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 26.02.2016 13:04

Kiitos! Kiva, että on ollut apua. Maaliskuussa todella käytetään edelleen talvitakkeja ja -kenkiä. Illat ovat viileitä, mutta keskipäivän auringossa kuljetaan sitten takki auki. Muistan ikuisesti, kun äitini tuli kerran pääsiäisen aikaan vierailemaan luokseni kevättakissa. Kylmä ei ollut lainkaan, mutta häntä häiritsi "alipukeutuminen", kun paikallisilla oli talvitakit. :) Tuo hotelli on tosi hyvä! Ravalin kaupunginosa on kieltämättä Barcelonan huonomaineisin, mutta teidän hotellilla on loistava sijainti, ei ole missään hämärällä pikkukujalla, vaan kaupunginosan leveimmän kadun varrella. Illalla kannattaa suosia taksia, edullista, mukavaa ja turvallista. Ihanaa matkaa!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Paula Kultanen Ribas 26.02.2016 14:52

Vielä piti lisätä, että tämän vuoden alku on ollut normaalia lämpimämpi, eli jos mahtuu matkalaukkuun ohuempikin takki mukaan, niin voisi olla hyvä ottaa semmoinenkin, kun keskipäivällä saattaa lämpö nousta 18 asteeseenkin. Paikalliset tosiaan kulkevat talvitakissa viralliseen kevääseen asti (joka Espanjassa alkaa 24.3.).

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *