Barcelonan viinibaarit – “maailman paras viinibaari”, cavaa ja alkuviinejä

Barcelonan uusin viinitrendi on tutustua lähi-, luomu- ja vegaanisiin alkuviineihin tyylikkäissä puitteissa ja oikein ajan kanssa. Palan painikkeeksi modernit viinibaarit tarjoilevat lähiruoasta valmistettuja tapasannoksia.

Barcelonan parhaat alkuviinibaarit

Barcelonasta on kuin varkain kehkeytynyt biodynaamisia, vegaanisia ja sulfiitittomia alkuviinejä bongaavien pyhiinvaelluskohde. Näin viinit nautittiin vuosisatojen ajan ennen teollista jalostusta ja suurtuotantoa. Ensikertalaiselle alkuviinit voivat maistua oudolta, mutta sitten elämykselliset ”natuviinit” vievät kielen (ja mielen) mennessään! Perinteisten viinien ystävät eivät välttämättä lämpene alkuviineille ollenkaan.

Bar Salvatge

Bar Salvatge
Bar Salvatge

Alkuviinejä ja pikkutapaksia tarjoillaan myös Gràcian kaupunginosassa. Alkuviinikauppa Festivalin perustajat hylkäsivät kauppansa ja perustivat sen sijaan “Vilibaarin”. Elämyksellisiä viinejä asiantuntemuksella!

Osoite: Carrer de Verdi 50.

Garage Bar

Uusimpia tulokkaita on Sant Antonin trendikaupunginosassa sijaitseva Garage Bar, jossa kiinnostavien natuviinien lisäksi voi nautiskella myös pienpanimoiden olusia rennossa baaritunnelmassa – myös syömättä mitään.

Osoite: Carrer de Calàbria 75.

garagebar.cat

Bar Brutal

Tästä ei viinibaari enää parane! Barcelonan suurimmalla asiantuntemuksella valittuja alkuviinejä, eli vegaanisia, sulfiitittomia ja kaikin puolin luonnonmukaisia viisasten juomia pääsee täällä maistelemaan viikoittain vaihtuvalta listalta. Kuvaile makumieltymyksiäsi mahdollisimman tarkkaan, niin tarjoilijat yllättävät sinut toinen toistaan hämmästyttävimmillä kuohareilla, valkkareilla, punkuilla ja roseilla.

Suurin osa viineistä on Kataloniasta, mutta sisilialainen tarjoilija Sergio tuo listalle myös oman maansa antimia. Tapaslistalta viinin kanssa hintavia, mutta erityisen maukkaita annoksia. Viikonloppuisin baari on tupaten täynnä, joten jos haluat tarjoilijoiden täyden avun viinien valitsemissa, saavu arkena.

Osoite: C/ Barra de Ferro 1, Metro: L4 Jaume I, www.cancisa.cat

L’ànima del vi

Barcelonalaisen Núrian ja pariisilaisen Benoît’n baarissa on kotoisa tunnelma.”Viinin henki” on saavuttanut suuren suosion lyhyessä ajassa, sillä siellä tarjoillaan ainoastaan kemikaalittomia, luonnollisia viinejä – ja tietysti suussa sulavia tapaksia. Viinivalikoima kattaa lähinnä ranskalaisia ja espanjalaisia viinejä, joita voi ostaa myös mukaan.

Osoite: Carrer Vigatans 8 (Born)
www.lanimadelvi.com

“Maailman paras viinibaari”, Sant Antonin viinitupahelmi ja cavabaari

Els sortidors del Parlament

Els Sortidors del Parlament © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

Pöytien virkaa toimittavat puiset viinitynnyrit luovat paikkaan rustiikkisen tunnelman, mutta älä anna sen hämätä. Viinit on valittu todella huolella eikä samoja löydy joka kuppilasta, täältä löytyy hyvä valikoima Costa Bravan viinejä. Myös tapakset yllättävät innovatiivisuudellaan, maista vaikka viiriäisen munista tehtyä munakaspintxoa . Omassa suosikkibodegassani on takuulla ystävällinen palvelu. Erinomainen aloittelupaikka, josta on helppo jatkaa trendikkään Sant Antonin trendibaareihin.

Osoite: Carrer Parlament 53 (Sant Antoni).
www.elssortidors.com

Monvínic

Monvínicin viinikellari ©Monvínic

Wall Street Journal valitsi Monvínicin komeasti maailman parhaaksi viinibaariksi! Itse paikka tituleeraa itseään viinikulttuurin keskukseksi. Ultramodernin baarin sähköinen viinilista kattaa huikeat 3000 viiniä ympäri maailman. Ravintolan puolella loihditaan katalonialaista ruokaa ja tapaksia modernilla twistillä.

Osoite: Carrer Diputació 249 (Eixample)
www.monvinic.com

Disset 17 Graus

Ainoita paikkoja, missä kuoharia voi maistella laseittain. Katalonialaisia viinejä löytyy valikoimasta useita kymmeniä, lisäksi myös muista maista. Sijainti lisää turistien määrää, mutta myös paikalliset ovat ottaneet paikan omakseen.

Osoite: Carrer Antic de Sant Joan 3 (Born).
eldiset.com

Viinin ystävän hotellit Barcelonassa

Praktik Vinoteca © Praktik Hotels
Praktik Vinoteca © Praktik Hotels

Viinin ystävän kannattaa valita myös hotelli viinin mukaan. Suositeltavia vaihtoehtoja ovat ainakin:

Praktik Vinoteca: Hyvä viini on olennainen osa Barcelonan sielua. Tässä hotellissa pääset jututtamaan paikallista huippusommelieria ja maistelemaan harvinaisia viinejä hotellin viinibaarissa. Henkilökunta hoitaa tarvittaessa haluamiesi viinien lähetyksen kotiosoitteeseesi, jos haluat tilata isommankin satsin.

Casa Bonay: Elephant, Crocodile, Monkey -ravintolasta saa ruoan kanssa ihania alkuviinejä, koko päivän avoinna olevasta Libertine-baarista saa tapaksia ja cocktaileja trooppisissa puitteissa ja kattoterassi viettelee auringonpalvontaan. Todellinen elämyshotelli!

©Paula Kultanen Ribas

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Lue myös:

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit:

Soile Vauhkonen 25.03.2016 17:05

Ihania vinkkejä! Näistä kaikki paitsi Monvinic ovat minulle uusia. Viininystävä kiittää!

Vastaa
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *
Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *