Barcelonan ranta

Barcelonaa on nykyisin vaikea kuvitella ilman sen viisikilometristä hiekkarantaa. Tarkemmin sanottuna rantoja on seitsemän kappaletta molemmin puolin olympiasatamaa. Uimarannat on kuitenkin pykätty vasta parikymmentä vuotta sitten, vuoden 1992 olympialaisia varten.

Koska: Biitsikautta riittää ainakin toukokuusta lokakuuhun. Vesi ei ole Katalonian rannikon kristallinkirkkainta, mutta kuitenkin puhdasta eikä rannikon läheisyydessä ole voimakkaita merivirtoja.

Mitä: Rantoja reunustavat diskot, rantabaarit eli xiringuitot ja kalaravintolat ovat useimmiten kalliita turistipaikkoja tai pintaliitäjien tyyssijoja, mutta toki seassa on autenttisiakin kuppiloita. Useimmat rantabaarit ovat avoinna maaliskuusta marraskuuhun.

Turvallisuus: Vaikka romanttiselle uinnille olisi kiva pulahtaa kaksin, älä jätä tavaroitasi vartioimatta mereen mennessäsi. Ehkä (jälkikäteen) hupaisin sattumus tapahtui hyvälle ystävälleni, joka joutui ottamaan taksin pelkissä bikineissä biitsillä lainaamillaan rahoilla, kun häneltä oli viety laukku, vaatteet ja jopa pyyhe.

Kenelle: Hiekkarantojen vakiokalustoon kuuluvat ainakin seuraavat ihmistyypit: kaikenikäiset ja malliset topless-tädit, karvattomat fitnessjäbät, läpivuoden pulahtamaan rohkenevat papparaiset, pakistanilaiset ”serveesa-bier”-ukkelit, hierontaa kaupittelevat kiinalaisnaiset, kärähtäneet turistit sekä ihmispaljoutta manaavat paikalliset lapsiperheet.

Miksi: Barcelonan rannoissa on silti oma viehätyksensä. Koko päivä biitsillä, paellalounas ja cocktailit rantabulevardilla ja illaksi suurkaupungin yöelämään tuoreella rusketuksella, mikäs sen rentouttavampaa! Ja kuumina kesäiltoina rannat ovat tietysti mitä parhaimpia piknikpaikkoja. Rauhaisaa auringonpalvontaa kaipaavien kannattaa suosia hieman keskustan ulkopuolella olevia hietikoita.

Tässä Barcelonan rannat keskustasta laitakaupungille päin.

Barcelonan rannat, De Vilarrubla - Trabajo propio, CC BY-SA 3.0
Barcelonan rannat, De Vilarrubla – Trabajo propio, CC BY-SA 3.0

1. Sant Sebastià

Barcelonan eteläisin ranta W-hotellin kupeessa on useimmiten tukossa. Täältä löytyy uintikerhoa ja muuta vesiaktiviteettia. Lähellä erinomaisia ravintoloita.

Lähin metro: L3 Drassanes / L4 Barceloneta

San Sebastianin ranta © Tuulia Kolehmainen
San Sebastianin ranta © Tuulia Kolehmainen

2. Barceloneta

Barcelonan kuuluisin biitsi sijaitsee lähellä kaupungin suosituimpia yökerhoja. Täällä voi myös harrastaa surffausta tai vuokrata pyörän.

Lähin metro: L4 Barceloneta / L4 Ciutadella-Vila Olímpica

Ruuhkaa Barcelonetan rannalla. © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen
Ruuhkaa Barcelonetan rannalla. © tripsteri.fi / Tuulia Kolehmainen

3. Nova Icària

Olympiasataman viereisellä rannalla on kosolti rantabaareja ja ravintoloita, mutta hietikolla on rauhallisempaa kuin keskustan biitseillä.

Lähin metro: L4 Ciutadella-Vila Olímpica / L4 Bogatell

Nova Icàrian ranta © Tuulia Kolehmainen
Nova Icàrian ranta © Tuulia Kolehmainen

4. Bogatell

Tämä ranta on lapsiperheelle sopivan rauhaisa ja hienohiekkaisin. Hyvät lenkkeily- ja pyöräilymahdollisuudet sekä kuntoiluvälineitä.

Lähin metro: L4 Llacuna / L4 Poblenou

Bogatell © Tuulia Kolehmainen
Bogatell © Tuulia Kolehmainen

5. Mar Bella

Tällä rannalla voi surffata ja meloa. Hiekka on kaupungin puhtainta ja ranta kenties kaupungin kaunein. Mutta: tule alasti, sillä kyseessä on nudistiranta!

Lähin metro: L4 Poblenou / L4 Selva de mar

6. Nova Mar Bella

Paras vaihtis, jos et välitä ihmisvilinästä ja hälystä. Tällä rannalla törmäät etupäässä paikallisiin auringonottajiin. Rantabaarissa voi nauttia cocktaileja ja lounasta.

Lähin metro: L4 Selva de Mar

7. Llevant

Kauimpana keskustasta sijaitseva ranta avattiin vuonna 2007. Se ei ole Barcelonan kaunein ranta, mutta todennäköisesti hiljaisin. Lähellä Primavera Soundin pitopaikkaa, Fòrumia.

Lähin metro: L4 Selva de Mar / L4 El Maresme Fòrum

Platja de Llevant © Tuulia Kolehmainen
Platja de Llevant © Tuulia Kolehmainen

Jos mielit pulikoida kristallinkirkkaassa vedessä ja ottaa aurinkoa kaukana suurkaupungin hälyistä, suosittelen ottamaan junan Costa Bravan suuntaan. Vajaassa puolessa tunnissa karauttaa kaupungista selvemmille vesille, vaikkapa kuvankauniiseen Garrafin pikkukylään.

Suositeltavia hotelleja rannan lähellä ovat esimerkiksi seuraavat: 29-kerroksisessa W Barcelonassa on Michelin-ravintola ja kuuluisa klubi, edullinen Sallés Hotel Pere IV sijaitsee Poblenoun puolella, samoin aamiaismajoitus Hostal Poblenou B&B. Chic & Basic on tyylikäs hotelli Bornissa, mutta lähellä rantaa.

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *