Casa Milà – La Pedrera

Casa Milà on kiistatta Gaudín innovatiivisin työ, modernismin mestariteos, jonka Unesco julisti maailman perintökohteeksi 1984. Barcelonalaiset nimesivät Casa Milàn heti sen valmistumisvuonna 1912 La Pedreraksi ("kiviröykkiöksi"). 

Casa Milà sijaitsee Passeig de Gràcia -kadulla vastapäätä Barcelonan tärkeintä modernistiarkkitehtuurin keskittymää: Ristiriitaisuuden korttelia, eli Gaudín Casa Batllóa, Puig i Cadafalchin Casa Amatlleria ja Domenèch i Montanerin Casa Lleó Moreraa.

Jättimäisen vaikuttava Casa Milà tunnetaan parhaiten persoonallisista, ihmishahmoisista savupiipuistaan eli ”noidanpelättimistään”, jotka pyörivät elliptisesti itsensä ympäri kuin savun liikkeitä myötäillen. Talon sisätilat ovat valoisat, värikkäät ja modernistisen epäsymmetriset.

Aaltoilevan psykedeelisellä kattoterassilla soitetaan kesäisin musaa livenä ja levyltä. Rakennuksesta löytyy myös erinomainen taidekirjakauppa ja taidenäyttelytila.

Casa Milà, lempinimeltään La Pedrera, kiviröykkiö © Tuulia Kolehmainen
Casa Milà, lempinimeltään La Pedrera, kiviröykkiö © Tuulia Kolehmainen

Missä: Pg. de Gràcia 92. Metro: L3/L5 Diagonal

www.lapedrera.com

Tripsteri suosittelee pääsylipun ostamista ennakkoon. Näin vältät massiiviset jonot!

Tripsteri App Barcelona banneri
iOS-latausnappi
Android-latausnappi

Haluatko majoittua lähelle Barcelonan tärkeimpiä modernistisia rakennuksia, merkkivaateliikkeitä ja katalonialaisia ravintoloita? Suositeltavia hotelleja Casa Milàn lähellä ovat ainakin: upea modernistinen Casa Fuster, hulppea designhotelli Cotton House, trendikäs ja edullinen boutiquehotelli Casa Gracia, tyylikäs ja suht edullinen perhehotelliksikin soveltuva Praktik Rambla ja viinikonseptilla varustettu boutiquehotelli Praktik Vinoteca.

Paula Kultanen Ribas

Barcelonassa kahdeksan vuotta asunut toimittaja, kirjailija ja muusikko seilaa tällä hetkellä synnyinkaupunkinsa Helsingin ja toisen kotipaikkansa Katalonian väliä.

Kommentit (0):

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *